Maslina - Vrt i polje
vrijeme je rezidbe
Što imaju zajedničko vrt, maslina i vinograd zimi?
Vrt i polje
Tko kaže da je zima za sve koji rade sa zemljom, bilo to u vrtovima, maslinicima ili vinogradima, idealno vrijeme za odmoriti se, taj se grdno vara. Istina, što se odradilo do kraja studenoga – odradilo se. Prosinac već računamo kao zimski period, a kad temperature padnu, i s dobrim razlogom. Unatoč tome, ono što se naziva biozimom (prosinac i siječanj na obali) idealno je vrijeme za postaviti temelje nove, uspješne godine. Ono što je zajedničko vrtu, maslini i vinogradu zimi je to da i tad ima posla! Mala utjeha: nema toliko posla.
---
---
Najvažniji proces je definitivno rezidba stabala – bilo da je riječ o stablu u vrtu, maslini ili vinovoj lozi, računajte da je sad najlakše to odraditi. Cijela struktura postane vidljivija, a time i lakša za ...
Maslina - Kužina
GASTRO DRAGULJ - ‘ĆATOVIĆA MLINI’
Priroda je sve dala, samo da mi nešto ne pobrkamo
Kužina
Lazar Ćatović je svoj bajkoviti restoran i zelenu oazu, gdje svraćaju i prinčevi i predsjednici, sam osmislio i uredio u stoljetnom kamenom djedovom mlinu
Ima tamo u Boki jedno neobično mjesto, koje nije na putu, koje ćete otkriti ako vam kažu domaći, ili negdje baš naletite na informaciju. “Ćatovića mlini” restoran je na pola puta između Kotora i Herceg-Novoga, gore u Morinju. Restorana vrhunskih ima raznih, ali malo ih je koji će vas baš ovako začarati, koje ćete baš zapamtiti. A mi smo zapamtili! Pa se evo vraćamo. Po novu maslinarsku priču, izvanredne škampe (malo gdje će vam ih tako dobro pripremiti kao ovdje), ugodnu ćakulu i mrvu spokoja.
---
Bajkoviti ‘Ćatovića mlini’ u Morinju
---
U pravom carstvu vode Lazar Ćatović, rođenjem ...
14. ožujak 2024 08:02