StoryEditorOCM

IZ NAJVEĆEG MASLINIKA JUŽNE ISTREOio Vivo – tekuće zlato

Piše Marijana Ćurt/PR
9. studenog 2023. - 10:02

Dubai, New York, Tokio, Pariz, Monte Carlo, London..., sve ove velike svjetske gradove su pokorili svojim uljima i s pravom ih možemo smatrati svjetskim šampionima

Oio Vivo, maslinik tvrtke Oleum Maris, najveći je maslinik južne Istre. Posađen je 2009. godine, a prostire se na površini od 56 hektara gdje raste 15.000 stabala. Jedan su od najpriznatijih brendova ekstra djevičanskog maslinova ulja iz Istre. Svoje ulje plasiraju na domaće i strano tržište. Nemaju kooperante i sve maslinovo ulje koje imaju u ponudi proizvode isključivo od maslina iz vlastitog uzgoja. Uvijek rade ranu berbu jer svježi plod osigurava vrhunsku kvalitetu zelenih i mirisnih maslinovih ulja. Svoje masline beru najnovijom tehnologijom tresači i platforme za skupljanje maslina.

Oio Vivo ulje može se pronaći u moderno uređenoj trgovini koja je okružena zelenilom maslinika u blizini Vodnjana, te u Zagrebu u Oio Vivo & WINE baru.

U svojoj ponudi imaju četiri monosortna ulja; Vodnjansku bužu, Rozinjolu, Istarsku bjelicu i Žižoleru, te dvije mješavine Gajardo i Bon.

Već godinama dobivaju nagrade, i u Hrvatskoj, i u svijetu, zbog čega su prepoznati među proizvođačima i kupcima po vrhunskoj kvaliteti svoga maslinova ulja. U konkurenciji s velikim svjetskim maslinarskim silama Oio Vivo je itekako dokazao svoju kvalitetu i da su njihova ulja najbolja među najboljima.

Dubai, New York, Tokio, Pariz, Monte Carlo, London... Sve ove velike svjetske gradove su pokorili svojim uljima. Njihove vitrine pune su zlatnih odličja i priznanja. Gdje god su poslali svoje ulje, osvojili su samo zlato te ih zato s pravom možemo smatrati svjetskim šampionima.

Koliko je velik uspjeh Oio Viva, najbolje će reći brojke osvojenih zlatnih medalja u prošloj godini, iako i u ovoj 2023. koja još nije gotova, bilježe veliki uspjeh.

–​ Dubai Olive Oil Competition, ovjenčani s 3 zlatne medalje

–​ ​New York International Olive Oil Competition, 4 zlatne medalje

–​ ​Olive Japan, najveće natjecanje maslinova ulja u regiji Azije i Oceanije, ovjenčani s 3 zlatne medalje

–​ ​Pariz AVPA Gourmet World Edible Oils, 2 zlatne medalje

–​ ​Monte Carlo Masters of Olive Oils Monaco, 3 zlatne medalje

–​ ​London 2 zlatne medalje na svjetskom natjecanju maslinovih ulja London International Olive Oil Competitions

Impresivan broj osvojenih zlatnih medalja na svjetskoj razini dokaz je da se radi o tekućem zlatu.

Osim brojnih nagrada, velika potvrda kvalitete njihovih maslinovih ulja je i činjenica da je to prepoznala i talijanska “Biblija” ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei, koja Oio Vivo već godinama svrstava u sam vrh svjetskih ulja, a njihova Vodnjanska buža uvrštena u 100 najboljih ulja svijeta u španjolskom vodiču EVOOLEUM TOP 100.

Ovaj nevjerojatan uspjeh, kojim se ne može pohvaliti ni jedan drugi proizvođač maslinova ulja u Hrvatskoj, a rijetki i u svijetu, rezultat je kontinuiranog rada i ulaganja, upornosti i predanog rada svih djelatnika, te prije svega, ljubavi prema maslinama.

image

Pellenc tresač, čudo tehnologije, napuhuje se ispod stabla te kao mehani tepih očekuje plodove maslina

Planova za budućnost je mnogo, od gradnje nove degustacijske sale u kojoj bi svoje ulje sljubljivali s hranom te na taj način svojim posjetiteljima pružili kompletan doživljaj, do gradnje vlastite uljare. Njihov izbor je kvaliteta prije svega pa zato i stvaraju vrhunska maslinova ulja, a na nama konzumentima ostaje samo da uživamo u tom njihovu prirodnom maslinovu soku punom zdravlja i vitalnosti.

27. travanj 2024 10:36