Maslina - Vrt i polje
VOLIMO ZELENO
Koje biljke je najbolje imati u kuhinji, kako ih njegovati i gdje ih držati? Imamo puno dobrih savjeta
Vrt i polje
Kuhinja je prostorija u kojoj mnogi provode veći dio dana pa je u kuhinjama lijepo imati barem poneku biljku, piše portal Posadi sam. Umirujuća zelena boja unijet će živost u svaku kuhinju, omekšavajući hladne plohe kuhinjskih elemenata.
Biljke u kuhinji, pogotovo začinske, vrlo su i korisne u pripremi jela. Danas je začinsko bilje moguće kupiti u svakoj većoj trgovini prehrambenim proizvodima.
U kuhinji će neke vrste pronaći idealne uvjete za preživljavanje, ali ipak treba napomenuti kako to ipak nije uvijek idealno mjesto za uzgoj biljaka. Temperatura je uglavnom uvijek ugodna, kao i vlažnost zraka.
Idealno mjesto za smještaj bilja u kuhinji jest kuhinjski prozor, na kojem mjesto mogu pronaći raznovrsne biljke, počevši od afričke ljubice, razne lukovičaste vrste, begonija, vodenika ili scindapsus. I samo nekoliko grana običnog bršljana koji se ...
Maslina - Potpore i natječaji
Maslina - Kužina
TAMAN ZA VIKEND
Dagnje, pedoče, pidoče - Veljko Barbieri nudi četiri recepta s crnim sedefom iz mora, kao i priču o sretnom Waltonu
Vrtimo Globus
Nigdje crni sedef iz mora toliko ne sjaji, niti mu je zlaćano meso tako ukusno, kada u osvit ljeta dođe vrijeme dagnji ili pedoča, pidoča, kao one sve rjeđe divlje, vezane tvrdim nitima iz unutrašnjosti kao grozdovi u udubinama ili izbočinama dalmatinskih škrija tik uz more.
One divlje more stalno oplahuje, pere valovima ili one sve češće uzgojene, na istočnoj jadranskoj obali, od Istre, Limskog kanala, preko ušća Krke, a posebno u Malostonskom zaljevu u kojem je, uz kamenice, Dubrovačka Republika uzgajala upravo te omiljene crne školjke koje su na njoj svojstven način bile jedan od zaloga blagostanja i suvereniteta Grada Svetoga Vlaha.
---
---
Naime još od srednjega vijeka u malostonskom zaljevu uspostavljen je pravi, u svijetu jedinstven podvodni ...
06. veljača 2025 10:13