StoryEditorOCM

Akumulatorske vrtne pileU novu sezonu – uz STIHL!

Piše Sponzorirani sadržaj
13. ožujka 2024. - 14:56

Period promjene vegetacijskog bioritma, koji nastupa s ranim proljećem, jedno je od najizazovnijih razdoblja za voćare i vinogradare. Također, uređivači krajobraza ovo će vrijeme iskoristiti za značajne poslove u formiranju izgleda zelenila na okućnici, u vrtu ili u eksploatiranim nasadima kao što su voćnjaci, vinogradi i grmlja koja rode voćem.

Orezivanje prošlogodišnjih rodnih grana lakše je obaviti pomoću uređaja na akumulatorski pogon, a posebno konstruiranih za korištenje voćarima i vrtlarima – hobistima. Akumulatorske vrtne pile, primjerice STIHL GTA 26, kao i vrtne škare za formiranje grmlja kao što su HSA 26, idealni su alati za pripremu ponovnog rasta uspavanih nasada. One će vam pomoći pri odsijecanju grana vodopija, prošlogodišnjih rodnih grana, polomljenih i mahovinom obraslih grana i sličnih nepoželjnih pojava.

Tu je još i širok asortiman ručnih alata za uređivanje i orezivanje nasada koje nudi tvrtka STIHL – škare, pile, potezne teleskopske škare – namijenjene formiranju krošanja, stabljika i ostalog zelenila naše okućnice. Ne zaboravimo i pile za kresanje visokih grana – namjenski uobličene uređaje s ciljem maksimalnog dosega i učinkovitosti za rad na visini, upravo tamo gdje je najpotrebnije – u krošnjama drveća.

Istodobno, uređivači okućnica trebali bi mudro iskoristiti ovih mjesec dana između zimskih studeni i početka pupanja biljaka. Da bismo osigurali lak i neometan pristup našim nasadima, valja nam ukloniti suho raslinje i šiblje koje se može naći na putu. Tako ćemo očistiti pogled i prilaz voćkama, čokotima i prošlogodišnjim povrtnjacima.

U tu svrhu, tvrtka STIHL nudi raznolik spektar strojeva za košnju i uređivanje posjeda. Motorni, električni i akumulatorski trimeri, kose i čistači znatno će ubrzati i olakšati poslove čišćenja i uređivanja voćnjaka, vinograda i maslinika. Jednostavni za korištenje, obzirni prema okolišu, štedljivi na gorivu i potrošnom materijalu, STIHL trimeri i kose idealan su partner pri poslovima košnje na okućnici i u vrtu ili voćnjaku. Na mjestima gdje su se korov i trave razrasli, mogu predstavljati prepreku obavljanju radova koje donosi nova rodna godina. Korištenjem STIHL uređaja za krčenje i košnju početak sljedeće godine bit će jednostavniji i pregledniji, a i olakšat će zaštitu nasada www.unikomerc-uvoz.hr.

04. travanj 2024 22:58