StoryEditorOCM

OD 14. DO 17. 3. U HOTELU ‘KOLOVARE‘Noćnjak 2024. u Zadru

Piše Meri Šilović
21. prosinca 2023. - 16:10

Zadružni savez Dalmacije organizira 26. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2024., koja će se održati od 14. do 17. 3. u Zadru, u hotelu "Kolovare".

Rok za dostavu uzoraka maslinovih ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje na Noćnjaku je 15. 1. 2024.

Propozicije i prijave za sudjelovanje u ocjenjivanju maslinova ulja i proizvoda od masline mogu se pronaći na web-stranici www.zsd.hr, gdje se redovito objavljuju i sve novosti vezane uz Noćnjak.

Uzorci maslinova ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: pakovine maslinova ulja i otvorena maslinova ulja, odnosno ulja u rinfuzi. Za dostavljeni uzorak maslinova ulja proizvođač dobiva certifikat s detaljnim rezultatima ocjenjivanja, a u kategoriji pakovina maslinova ulja posebno povjerenstvo ocjenjuje i izgled pakovine, odnosno boce i etikete, te bira najbolju.

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi od masline, kozmetički proizvodi od masline i proizvodi od maslinova drva. U svakoj od kategorija proglašava se i nagrađuje najbolje ocijenjeni proizvod.

Sajam maslinarstva i uljarstva jedan je od važnijih segmenata Noćnjaka, koji je za sve posjetitelje otvoren tijekom trodnevnog programa manifestacije. Na sajmu se predstavljaju tvrtke, proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo (mehanizacija, strojevi, oprema, tehnologije, zaštitna sredstva, ambalaža, projekti te drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo). Prijave za sajam i promociju primaju se do 31. 1. ili do popune raspoloživih mjesta. Prijavu preuzmite na www.zsd.hr i popunjenu je pošaljite na e-mail info@zsd.hr .     

26. travanj 2024 21:37