StoryEditor
VinogradarstvoCroatia osiguranje

Bez osiguranja poslovanje ne može preživjeti

Piše Sponzorirani članak
24. svibnja 2018. - 13:46

Rasadnik Prud obiteljski je obrt Volarevića, koji se dugi niz godina bavi proizvodnjom visokokvalitetnih sadnica maslina, agruma, voća, bilja, loznih cjepova i ukrasnog bilja, te su danas vodeći po količini i kvaliteti sadnog materijala u Hrvatskoj.

Svoju su proizvodnju razvili na površini od osam hektara, od čega 4000 četvornih metara plastenika i staklenika. Obitelj je 2005. godine proširila djelatnost na vinogradarstvo i vinarstvo na području Komarna, koje do tada nikada nije bilo zasađeno vinovom lozom. Novi je projekt ujedno bio i velik izazov, ali pod sloganom "Mi stvaramo tradiciju", želja za dokazivanjem, uspjehom te pozicioniranjem plavca malog kao naslijeđa budućim generacijama poticaj je učinila još većim.

– Velika ulaganja i posvećenost poslu nužni su za uspjeh – kaže Mate Volarević, koji vodi obiteljsko poslovanje.

Jedan je od četvorice sinova koji su uz oca u poljoprivrednoj djelatnosti cijeli život.

– Kad proizvodite pod otvorenim nebom, nikada ne možete u potpunosti kontrolirati proces. Iako se nekada ulaganja u osiguranje čine velika, rizici su puno veći, jer štete koje mogu nastati znaju biti tolike da vam unište kompletne godišnje prinose – ističe Volarević, pa nastavlja:

– Danas je puno drugačije nego prije, jer od države poljoprivrednik dobiva 70 posto sredstava za osiguranje. Svatko se mora osigurati, posebno manji poljoprivrednik, ako želi preživjeti eventualnu štetu. Nama su se štete događale i u rasadniku i u vinogradu. Na svojem smo poslovanju naučili da je važno biti osiguran i imati ugovorene sve rizike koji se mogu dogoditi. Nekada vam je jeftinije skuplje. Pamtimo jedan snijeg 2012. godine koji je zabijelio neretvansko polje i uništio urode. Šteta je bila silna. Od tada su na našim policama i ti rizici, iako smo na samom jugu zemlje.

Na pitanje kako bira osiguravatelja i što mu je važno, Volarević odgovara:

– Od početka našeg poslovanja povjerenje poklanjamo Croatia osiguranju. Dugoročna suradnja uvjerila nas je da su nam partner i podrška, od savjetovanja o pokrićima u našim policama, pa sve do brzih i dobrih isplata, bez kojih, naglašavam, mi ne bismo poslovno preživjeli štete od vremenskih nepogoda koje su nas pogodile.

Raznovrsna pokrića za poljoprivrednike u Croatia osiguranju mogu se ugovoriti samostalno ili kroz paket, a uz osnovne rizike od tuče, požara i udara groma, klijent sam bira prema potrebama dodatne rizike od oluje, poplave, pozebe, ili rizik proljetnog mraza. Poljoprivrednici mogu osigurati i voćke i trsove vinograda, primjerice, od rizika posolice, ali i usjeve, zrna, sjemenke, voće, stolno grožđe, povrće i kulturno bilje.

Duga tradicija zaštite poljoprivrednika, njihova rada i plodova o kojima ovisi njihova egzistencija, te kontinuirani rad na razvoju atraktivnih rješenja namijenjenih poljoprivrednicima, i u ovom segmentu pozicioniraju Croatia osiguranje kao lidera na tržištu, a njihovi stručnjaci za osiguranja imovine, usjeva, nasada i životinja prate kretanja u poljoprivredi te stalno prilagođavaju uvjete novim asortimanima i novim načinima proizvodnje.

Naši klijenti ističu da miran san nema cijenu te da je to moguće samo ako znate da vaš urod neće ispaštati zbog nepredvidljivih situacija i da ste brigu za njih prepustili nekom drugom. Vi se posvetite vašem uzgoju i proizvodnji, a u slučaju neželjenih situacija za vas je tu Croatia osiguranje s najširom lepezom pokrića na tržištu.

#OSIGURANJE

Izdvojeno

03. srpanj 2020 08:12