StoryEditorOCM

izravna plaćanjaPočinje informativna kampanja za poljoprivrednike

Piše PSD.
20. ožujka 2015. - 19:24
masline_maticnjak9-010411
U ovoj godini dolazi do velikih promjena u okviru zajedničke poljoprivredne politike EU, posebno vezano za izravna plaćanja poljoprivrednicima.

S ciljem informiranja poljoprivrednika o tome kako će ostvariti izravna plaćanja od 2015. godine, ali i o mogućnostima korištenja sredstava iz programa ruralnog razvoja, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ( APPR) i Ministarstvo poljoprivrede prezentiraju novitete putem lokalnih radionica.

APPR bilježi veliku posjećenost na radionicama, a veliki broj zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača, maslinara, vinogradara, voćara i povrtlara aktivno na njima sudjeluje, priopćila je Leticija Hrenković iz APPR-a.

Do sada su održane radionice u Zagrebu, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu, a u ponedjeljak, 23.3.2015. godine radionica se održava u Splitu (HGK, Ante Trumbića 4) s početkom u 11 sati.

Radionice se organiziraju u okviru EU Twinning projekta „Priprema hrvatske agencije za plaćanja za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike i Zajedničke ribarstvene politike EU za razdoblje nakon 2013.“, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Stanislav SOLDO
Foto: Ilustracija CROPIX

26. travanj 2024 18:24