StoryEditorOCM

24. izdanjeUzorke za Noćnjak dostavite do 14. siječnja, manifestacija će se održati u Supetru

Piše Meri Šilović
19. prosinca 2021. - 08:22

Zadružni savez Dalmacije planira održati 24. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2022. u Supetru na Braču u hotelu "Waterman Svpetrvs resort" na uobičajen način ili prema prilagođenom programu, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Mogući termini održavanja manifestacije su 17. - 20. 3. 2022. ili 24. - 27. 3. 2022. Uz kontinuirano praćenje epidemiološke situacije, organizator će na vrijeme informirati javnost o tijeku i terminu održavanja programa.

U skladu s pravilnicima provest će se ocjenjivanje maslinovih ulja i proizvoda od masline, te je otvoren rok za dostavu uzoraka proizvoda od 6. 12. 2021. do 14. 1. 2022.

Uzorci maslinova ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: pakovine maslinova ulja i otvorena maslinova ulja, tj. ulja u rinfuzi. Svaki uzorak maslinova ulja dostavljen na ocjenjivanje dobiva certifikat, s detaljnim prikazom rezultata analize i ocjene, koji je pokazatelj kvalitete dostavljenog uzorka. U svakoj od kategorija proglašava se šampion kvalitete, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu odnosi i najbolje ocijenjena ambalaža, tj. izgled boce i dizajn etikete.

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi od masline, kozmetički proizvodi od masline i proizvodi od maslinova drva. Proizvod mora sadržavati ili biti sačinjen od ploda masline, maslinova ulja, lišća ili drva masline. U svakoj od navedenih kategorija proglašava se i nagrađuje najbolje ocijenjeni proizvod.

Propozicije i prijave za ocjenjivanje maslinova ulja i proizvoda od masline preuzmite na web-stranici www.zsd.hr na kojoj možete pratiti i sve novosti o Noćnjaku. Pridružite se i društvenim mrežama Zadružnog saveza Dalmacije.

26. travanj 2024 11:06