StoryEditorOCM

akcija u splituČlanovi Odbojkaškoga kluba invalida i branitelji od gušta uredili maslinik Centra ‘Juraj Bonači‘

Piše Sandra Barčot
9. ožujka 2022. - 13:27

Članovi Odbojkaškoga kluba invalida Split te hrvatski branitelji iz Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Splitsko-dalmatinske županije ne posustaju u pomaganju drugima.

Šesnaestu godinu zaredom opet su zasukali rukave u masliniku Centra "Juraj Bonači".

– Na poziv ravnateljice Snježane Čotić, s posebnim guštom odradili smo još jednu ekološku akciju, odnosno rezidbu maslinika u sklopu te splitske ustanove koja se brine o djeci. Uredili smo dva velika maslinika, a našim igračima iz OKI-ja Split pridružili su se i umirovljeni branitelji iz Makarske, Kaštela, Segeta, Solina i Splita. U dvije smjene, dvadesetak volontera podrezalo je stabla, pokosilo travu, uredilo okoliš – rekao nam je Dragan Maretić, itekako sretan što i ovom akcijom pomažu mladima.

Uz branitelje, uređenju okoliša pomogla su i djeca iz Centra s "tetom" Danijelom, čisteći podrezane grane dok su vješti branitelji maslinari uređivali krošnje ukupno 150 maslina.

U hvalevrijednoj akciji, koja se već godinama organizira, uz Dragana Maretića sudjelovali su i Marko Vukasović, Tomislav Jukić, Stipe Kotarac, Mario Pavlinović, Roko Beroš, Mili Radalj, Ante Josipović, Joze Tokić, Neno Radojković, Ivo Franković, Matko Andrijašević, Tonći Mendeš, Ilija Ivčević, Petar Batarelo, Darko Reljanović, Radomir Dragan, Mirko Ramljak, Siniša Bosančić, Ivica Đipalo, Dragan Klarić, Ivan Bešlić i Zvonimir Milković.

05. svibanj 2024 18:12