StoryEditorOCM
Crna kronikaplanuo server

U požaru u Ministarstvu regionalnog razvoja ozlijeđen je jedan zaštitar, a materijalna šteta je velika

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/ JL
20. veljače 2024. - 16:46
Požar je izbio u zgradi Croatia osiguranja koju koristi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unijeRonald Goršić/Cropix

U vatrenoj stihiji koja je kasno sinoć izbila u zgradi Croatia osiguranja na zagrebačkoj Miramarskoj cesti, a koju koristi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ozlijeđen je jedan zaštitar.

Točnije, u prizemlju zgrade oko 22.30 sati u ponedjeljak, u serverskoj prostoriji veličine oko 40 m2 izgorio je ormar UPS-a veličine metar sa metar i visine dva metra u kojem su se, kažu iz zagrebačke policije, nalazili serveri i baterije. Zagrebački vatrogasci vrlo su brzo stigli na intervenciju i stavili situaciju pod kontrolu, piše Jutarnji list.

Tijekom požara se 47-godišnji zaposlenik zaštitarske tvrtke Eurolex nagutao dima koji je vrlo brzo ispunio sve katove zgrade te su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći pružili liječničku pomoć.

U tijeku je policijski očevid kako bi se rasvjetlilo što je dovelo do iskrenja baterijskog napajanja zgrade i sustava.

Pričinjena materijalna šteta još nije poznata, no s obzirom na komponente koje se u toj prostoriji inače nalaze, pretpostavlja se da je ista jako velika.

image

Zagrebački vatrogasci stavili su požar pod kontrolu (ilustracija)

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:08