StoryEditorOCM
Hrvatska‘nek‘ se srami‘

Ovako se to radi! ‘Kupiš stan, promijeniš krevet i digneš cijenu tri puta! Hrvaticu šokirao oglas, nazvala je vlasnika

Piše VIJESTI SD
25. travnja 2024. - 19:43

Jedna žena podijelila je na Facebooku svoje iskustvo s rastom cijena stanova u Zagrebu, odnosno s čovjekom koji je kupio stan kako bi ga mogao preprodati i zaraditi.

"Prije 4 godine sam započela potragu za vlastitim stanom. Prvi stan koji sam išla gledati bio je na Knežiji. Stan je imao 54m2, nalazio se na 5. katu bez lifta u zgradi koja je izgrađena 1968. godine. Oglašena cijena je bila 98.000 €. 

U tom trenutku to je za mene bio poprilično visok iznos budući da sam procijenila da stan treba renovirati. U međuvremenu se dogodila pandemija, rat u Ukrajini, inflacija i to je naravno utjecalo promjenom i povećanjem cijena na tržištu", napisala je. 

"Ne mogu opisati osjećaj iznenađenja, bespomoći i ljutnje"

"Bilo kako bilo, netko drugi je odlučio kupiti stan i preprodati ga. Novi vlasnik je odlučio da stan neće adaptirati. Kupio je novi kauč i bračni krevet te ga je prije nekoliko mjeseci oglasio za 170.000 € (ako se dobro sjećam).

Jučer sam slučajno opet nabasala na taj oglas i vidjela da se stan prodaje za 275.000 €. Ne mogu vam opisati taj osjećaj iznenađenja, bespomoći i ljutnje. Ne znam zašto, ali odlučila sam nazvati oglašivača. Pitala sam ga je l‘ kupio stan za 98.000 €, potvrdio je da je", dodala je. 

On se ne srami

"Pitala sam ga je l‘ se u međuvremenu ugradio lift. Rekao je da nije. Pitala sam ga može li mi pojasniti zašto je cijena toliko visoka. Rekao mi je da je on tako odlučio. Mirno, ali u teškoj tremi rekla sam mu da mislim kako bi se trebao sramiti. 

Rekao mi je da se on ne srami. To je njegov stan i on za njega može tražiti i 500.000 € ako želi. Naravno, jasno je i meni i njemu da se stan neće tako skoro prodati, ali za mene je ovo bio dokaz kako je cijela situacija s poremećajem na tržištu nažalost izvukla ono najgore iz ljudi.

Usput, vlasnik je kao naslovnu sliku oglasa, ali i kao dekorativni element na svoj zid objesio majmunčića koji nas malo nasmijava, ali nam se i malo ruga. Baš zato, ova država mora što prije reagirati i donijeti ozbiljnu stambenu politiku prije nego što izgubi svoje stanovnike", istaknula je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:43