StoryEditorOCM
TV&Realityafera kod susjeda

Skandal na državnoj TV: glavni urednik dao ostavku zbog sumnje na namještanje pjesme za Eurosong, evo detalja afere

Piše Scena SD
1. veljače 2024. - 13:59

Glavni urednik programa TV Slovenije, Vanja Vardjan, dao je ostavku, a kao su glavni razlog se navode navodne nepravilnosti pri izboru slovenske pjesme za Eurosong, čime se bavi i KPK (Komisija za sprječavanje korupcije).

Ravnateljica Televizije Slovenije (TV SLO), Ksenija Horvat, prihvatila je njegovu ostavku, objavila je Radiotelevizija Slovenije (RTV SLO).

Kako se navodi u priopćenju, Vardjan je dao ostavku "kako bi se osiguralo nepristrano ispitivanje činjenica u provedbi projekta Pjesma Eurovizije".

Dok čekaju ishod "postupaka za utvrđivanje mogućih nepravilnosti", na slovenskoj javnoj radioteleviziji s ponosom ističu da je spot slovenske predstavnice Raven dosad dosegao gotovo pola milijuna pregleda.


Kako navodi Kurir, Komisija za sprječavanje korupcije je početkom siječnja zaprimila prijavu s navodima o navodnim nepravilnostima u provođenju javnog natječaja za izbor ovogodišnjeg predstavnika Slovenije na Eurosongu.

Posljednja Ema, kako je naziv slovenskog izbora pjesme predstavnice na Eurosongu, održana je 2022. godine, kada je pobijedila grupa LPS i predstavljala Sloveniju na Euroviziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:21