StoryEditorOCM
ShowbizPOLUDJELI ZA NJIM

Biste li prepoznali ovog momka? O njemu bruji Hrvatska i Europa: Mama mi šalje poruke da je zbog mene ganjaju kolegice!

Piše Scena SD
17. siječnja 2024. - 16:47

Glazbenik Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, trenutno je najpoželjnija i najpopularnija "tjestenina" u Hrvatskoj, a čini se i u Europi.

Nakon što je obznanjeno da je pjevčica Zsa Zsa odustala od nastupa na Dori, dobio je priliku široj javnosti predstaviti se s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", a zarazni zvuk je "eksplodirao" i preko noći osvojio publiku, toliko da mu brojni eurovizijski insajderi predviđaju sjajan plasman na Eurosongu, ako prethodno, dakako, pobijedi na Dori.


Gostovao je na bravo! radiju i otkrio štošta zanimljivoga o sebi. Najprije je odgovorio na pitanje utječe li iznenadna slava na njega?

"Svjestan sam što to može napraviti čovjeku, pa se trudim onako biti svoj, kakav jesam. Mislim da je jedino pravilno da ostanem takav kakav jesam, sramežljiv ili kako god bi me netko kategorizirao...

Da smo pričali o tome prije dvije- tri godine bio bih bahat, eee, u međuvremenu sam skužio da me neke druge stvari usrećuju, pa kad mi sad gori Instagram nije mi ono: Woow koji sam ja car, nego cool. Nisam navikao da mi mama piše poruke: Gnjave me i ganjaju kolegice s porukama, ali samo neka uživa!" - smije se Purišić.

Tko je zapravo Baby Lasagna?

"Moj projekt koji sam htio raditi za sebe. Inače radim za klijente, pa su tu prisutne i želje i upute, a ovo je bilo nešto isključivo što ja želim raditi. Što se tiče ‘Rim Tim Tagi Dim‘, nije trebala biti singlica i nije ni pisana za Doru, to je trebao biti album filer, ali me je frend nagovorio da se prijavim na Doru.

Išao sam vidjeli je li preteška prijavnica, jer ne volim tu birokraciju, ali bilo je lagano i prijavio sam se. On je još rekao da napišem na hrvatskom, ali sam bio prelijen i za to, jer kao zašto da pišem na hrvatskom kada nećemo upasti... Mislio sam da će to biti još samo jedna od onih prijava koje pišeš, znaš ono... šalješ ovdje za posao, šalješ ondje i uvijek dobiješ ne."

image

Baby Lasagna na bravo!radiju


Spletom neobičnih okolnosti od rezerve je postao favorit Dore.

"Nisam ni znao da sam zamjena, jer ti ni ne jave ako si zamjena, ne dobiješ poziv. Ja sam vidio nečiju objavu na Twitteru i tako saznao! Onda je Zsa Zsa objavila da je izašla, pa su me zvali i pitali jesam spreman? Nisam bio, ali sam rekao da jesam, normalno... I onda se sve dogodilo...".

Zarazni zvuk preko noći je osvojio publiku, ali i ekipu najpoznatijeg eurovizijskog portala, Wiwibloggs. Marko je slušateljima otkrio i što misli o konkurenciji.

"Nisam poslušao druge pjesme s Dore, možda jer se bojim da će pjesme biti predobre, pa da ću se ‘zbedirati‘... Vidio sam samo neke isječke pjesama..."

image

Baby Lasagna na bravo!radiju


Iako mu ovo neće biti prvi nastup na Dori, priznaje kako ima tremu.

"Kao da nisam bio, još je gore... To je bilo 2019. Nisam ništa naučio tada, bio sam klinac i nastupio sam s metal bendom i mislio što će nama Dora! Stalno sam njurgao, nije mi se dalo, za razliku od ostatka ekipe kojoj je to bilo fora...

Još tjedan dana intervjua i onda kreće izolacija. Trebam se pripremiti i treba mi vremena. Mogao bih od uzbuđenja pogriješiti, ali valjda nitko neće pratiti moj tekst."

Na Dori će nastupiti s gitarom u ruci, a pridružit će mu se i dio benda.

"Nastup će biti živahan, smiješan, apsurdan, Monty Python u jednom trenutku, ali show. Obući će nas stilistica, ali to su sve mladi ljudi, isto kao i ja, koji su na početku svoje karijere. To mi je bitno da taj moj tim bude tamo di sam i ja, ne želim uzimati neke velike zvijezde... ".

image

Baby Lasagna na bravo!radiju


Radijski slušatelji su pitali Marka, s obzirom na umjetničko ime, zove li svog oca "ćaća Lasagna"?

"Ne, ne, zovem ga tata, ali on me pitao: Što je ono tvoje nešto, Baby Njoki?".

Otkrio je i što ga čini sretnim:

"Sretan sam kada su moji bližnji ponosni na mene...".

@bravo.feeling Baby Lasagna ispunjava leksikon. Što misliš o pjesmi eurovizijskog favorita? ???? #babylasagna #dora2024 #eurovision2024 #eurosong2024 #leksikon #bravo #rimtimtagidim @The Baby Lasagna Official ♬ Downtown Nonsense - Mark Fabian & Alexander Smith & George King & RK Masters
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 11:50