StoryEditorOCM
ShowbizTROJAC ZA SPEKTAKL

‘Nadrealan je osjećaj!‘: kad su ovu voditeljicu s HTV-a pozvali da vodi Doru, nije vjerovala! Evo s kim izlazi na scenu

Piše Scena SD
24. siječnja 2024. - 10:49

Ususret ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dori 2024., koja se održava 24. veljače, s HRT-a su otkrili tko će ove godine voditi najveći televizijski spektakl.

Voditelji će tako biti iskusni Duško Ćurlić, a s njim u kolaboraciji i voditeljica koja nam gotovo svaki dan poželi dobro jutro, Maja Ciglenečki, te novinarka i voditeljica emisije "Art à la carte", Anja Cerar.

“Velika je to produkcija, mnogo detalja koji čine onu sliku koja na kraju ode prema našim gledateljima i jednostavno je izazov biti dio toga i dati dio sebe i svoga posla u čitavu priču”, kazuje Duško.

Na pitanje ima li tremu, s obzirom na dugogodišnji voditeljski televizijski staž, Duško odgovara: “Uvijek imam tremu, kad je ne budem imao, možda će biti bolje raditi nešto drugo. Trema je za mene odgovornost, prema gledateljima, ekipi i na koncu sebi samom. Trema je dobra stvar koji ti daje motiv više".

Saznali smo na koji način se voditelji pripremaju za ovako veliki događaj.

"Uskoro kreću prve, ‘grublje‘ verzije scenarija, a nakon toga brušenje, koje će u onom zadnjem tjednu pred Doru ići na ‘fini rez‘, s kojim ćemo izaći kao voditelji pred gledatelje", ispričao je Duško, te dodao da ga veseli suradnja s kolegicama Majom i Anjom.

image

Anja Cerar, Duško Ćurlić i Maja Ciglenečki, voditeljski asovi ovogodišnje Dore

HRT


"Znaju da sam štreberski tip koji se voli dobro pripremiti, a radi se o dvije zaista talentirane osobe, s kojima ću guštati voditi ovogodišnju Doru”, ocjenjuje.

Maja Ciglenečki ističe da joj je iznimno drago što je pozvana da bude dio voditeljskog tima.

"Godinama sam sudjelovala u projektu kao prezenter ocjena zagrebačkog žirija i s Prisavlja pratila cijeli tijek prošlogodišnjih natjecanja. Jako se veselim novoj perspektivi, onoj s pozornice, kao i suradnji s Anjom i Duškom”, ispričala nam je Maja.

image

Anja Cerar

HRT


Anju Cerar gledatelji najviše poznaju kroz teme iz kulture, koje kao urednica i voditeljica obrađuje u emisiji "Art à la carte", samim time Dora je za nju sasvim novo i izazovno iskustvo.

"Dora je živopisna manifestacija, popkulturni fenomen koji pratim oduvijek i sudjelovati u njoj na ovaj način nadrealan je osjećaj! Sam format je prilično drugačiji od emisije ‘Art à la carte‘, kojom se svakodnevno bavim, ali biti dio eurovizijske eksplozije žanrova jedinstvena je i zabavna prilika" - prvi su dojmovi koje je podijelila Anja.

image

Tomislav Štengl

HRT


Urednik i voditelj projekta Dore, Tomislav Štengl, ističe da će predstojeća Dora, što se voditelja tiče, biti spoj mladosti i iskustva.

“Duško i ja smo već uigrani tim, prvi puta smo surađivali još dok smo bili "mladi", bio je to Porin u Opatiji 1995. godine, a potom u emisiji ‘Pravo vrijeme‘, u kojoj smo pekli zanat za sve projekte koji smo radili tijekom zadnjih par desetljeća. Veseli me što ove godine imamo i dvije voditeljice koje će svojom mladošću i šarmom unijeti veselje na pozornicu Dore 2024.", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 17:12