StoryEditor
Hrvatskazadovoljan radovima

Premijer Plenković na najvećem hrvatskom gradilištu: Pelješkim mostom će se voziti i bez pristupnih cesta

25. svibnja 2020. - 19:19

Premijer Andrej Plenković obišao je u ponedjeljak poslijepodne gradilište pelješkog mosta. Istaknuo je da je zadovoljan izvedenim radovima koji nisu posustali unatoč korona-krizi koja je pogodila svijet. Sa stanjem na gradilištu upoznao ga je Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta.

Plenković je naglasio da je angažmanom ove HDZ-ove vlade zaokružena financijska konstrukcija pelješkog mosta kojim se spaja Hrvatsku. Pristupne ceste bit će dovršene u predviđenim rokovima, iako će kasniti za mostom.

Premijer je dodao da most neće biti neiskorišten godinu dana do završetka pristupnih cesta. Uredit će se lokalna cesta kroz naselje Brijesta do spoja na postojeću pelješku cestu te će svi koji putuju prema Dubrovniku moći zaobilaziti granice kod Neuma u BiH.

Kao značajan problem navedena je proizvodnja čelika u Kini, gdje naši inženjeri ne mogu otići u nadzor zbog pandemije.
Što se tiče gradnje pristupnih cesta, tvrtka Strabag radi po planu tunel Debeli brijeg. Najveće oscilacije su na trasi koju gradi grčki Avax (stonska obilaznica) koji su zapeli s opremom negdje u Albaniji, ali i to bi se trebalo riješiti brzo, pojasnio je Škorić. Na toj dionici se trenutno čisti teren. Rok dovršetka mosta je 31. srpnja 2021. Moguća je oscilacija od nekoliko mjeseci, ali neće biti značajnih odstupanja na trasi mosta, rečeno je na gradilištu u Komarnoj.

item - id = 1023014
related id = 0 -> 1023064
related id = 1 -> 1128505
related id = 2 -> 1128501
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 09:06