StoryEditorOCM
Više od sportaodmah su reagirali

Plenković dobio Hajdukov dres pa prozvan zbog sukoba interesa: ‘Niti obljetnicu ne mogu obilježiti, da ne prekrše zakon‘

Piše Sport SD
27. siječnja 2024. - 18:39

Danas je svečano obilježena 34. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Splitu, o čemu više možete pročitati OVDJE

Svečanosti su nazočili i visoki uzvanici predvođeni predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrejom Plenkovićem, koji je na poklon dobio dres Hajduka sa svojim imenom i brojem 34.

A nakon cijele priče, oglasio se SDP-ov Arsen Bauk.

- Prema cijenama s Hajdukovog web-shopa bijeli dres košta 79.90 eura, tiskanje imena 5,31 euro i tiskanje dvoznamenkastog broja još 9,29 eura što bi značilo da je AP primio poklon u vrijednosti većoj od nekadašnjih 500 kn čime je u prekršaju po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Niti obljetnicu osnivanja ne mogu obilježiti, a da ne prekrše zakon..., kaže Bauk putem Facebooka.

A podsjetimo, nedavno je Plenkovića naljutilo jedno pitanje o Ivanu Perišiću. Preciznije, upitan je da usporedi kako se Hrvati u iseljeništvu ne vraćaju u Hrvatsku, a Perišić se ipak vratio. Uz to, upitan je i za koji klub navija, što ga je naljutilo, pa se s novinarom upustio u malo verbalno nadmetanje i nije otkrio za koga navija. Na kraju je samo dodao:

- Što se tiče Hajduka, meni je Hajduk drag, nek bude s Perišićem još jači nego što je, to su njegove odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:17