StoryEditor
Hajduktomislav kasalo

Splitski odvjetnik koji je bio s Nenadom Bjelicom član je Komisije FIFA-e, zastupa Nogometni sindikat i hrvatske reprezentativce

Piše Slaven Alfirević
18. travnja 2020. - 08:36
Odvjetnik Tomislav Kasalo ima zavidnu listu klijenata i ugledni je stručnjak za radno pravoPrivatni album

Mnogi su ostali zatečeni, iznenađeni kad su vidjeli u Maksimiru da na sastanak s Dinamom, sada već bivši trener „modrih” Nenad Bjelica dolazi u automobilu splitskih registracija. Sa svojim opunomoćenikom Tomislavom Kasalom (37)! Na prvu biste odmah rekli s – Hajdukovim odvjetnikom!? I niste pogriješili.

Pa ipak, samo djelomično je to točno, jer splitski odvjetnik, a bivši junior Hajduka, duboko je u nogometnom miljeu, širok je dijapazon njegova rada. Odvjetnik je i udruge nogometnog sindikata, među klijentima su mu igrači kao Lovre Kalinić, Ivan Perišić, Andrija Balić..., poznato je i to kako je u davnom već sudovanju izborio novac Dragi Gabriću kontra Trabzonspora.

No, istina je: javnost ga najčešće percipira kao - Hajdukova odvjetnika. Prošlog ljeta kad su Marin Brbić i Lukša Jakobušić zagovarali povratak Udruge prvoligaša, te iznosili elaborat pred predstavnicima ostalih klubova, Hajdukov tercet na sjednici upotpunio je – Kasalo.

Tako nas nogometni putevi, raskrižja, često iznenade. Nedavno je na suđenju u Zagrebu trenera Hajduka Igora Tudora od tužbe za verbalni delikt branio zagrebački odvjetnik Saša Pavličić Bekić, deklarirani dinamovac. Na stranu što je Pavličić majstor svoga posla, pisali smo: trenera Hajduka brani - dinamovac.

Sad evo hajdukovca Kasala u funkciji odvjetnika trenera Bjelice u sporu protiv Dinama. Uspješno ga je odvezao iz Maksimira. Navodno je prvotna ponuda Dinama za razlaz bila – nula, ništa?

Hm, kako to mislite, sigurno je rekao Kasalo, pa su se nakon nekoliko sati dogovaranja našli na razumnoj razini odštete.

Kasalo je tako makar načas uletio u medijski prostor. Inače ga znamo da nije za svjetla reflektora. Radije se drži svoga posla, a to i klijenti vole. Takav je bio i kad je ispratio transfer Perišića iz Intera u Bayern i u mnogim postupcima gdje drži stranu Hajduka. To je poslovno, ne trebamo se čuditi što ga je i Bjelica izabrao.

Već nekoliko godina Kasalo je član Komisije FIFA za rješavanje sporova na relaciji igrač – klub. Vezan uz Hajduk nedvojbeno, često je i na putovanjima čarterom kad „bijeli” odlaze na europska gostovanja, te pri ruci svakom predsjedniku u Poljudu.

Zanimljivo je da je Tomislav Kasalo igrao i nogomet u omladinskom pogonu Hajduka, a kao kadet „bijelih” imao je čast da ga uhvate u objektiv kad se Zinedine Zidane rukovao baš s njim, uz aktere finala turnira u Marseilleu. Hajdukovi kadeti bili su tada bolji na penale protiv vršnjaka Juventusa.

Slika je tada bila hit, a danas, 20 godina poslije, eto Kasala u fokusu priče kako se Bjelica razišao s Dinamom.

#TOMISLAV KASALO

Izdvojeno

26. lipanj 2020 05:45