StoryEditorOCM
Hajdukpripreme bijelih

Novi dragulj Hajduka plijeni talentom, on je igrač budućnosti i treći hajduk s druge strane svijeta

Piše Slaven Alfirević
18. siječnja 2024. - 22:10

Vuku se još repovi Hajdukova gostovanja u Kopru, ne mogu se svi dojmovi sabrati u jednom ili dva članka, nešto uvijek ostane nedorečeno...

A nedorečeno je koliko se zapravo u par poteza svidio Noa Skoko, mlađi sin Josipov, bivšeg igrača Hajduka, Noa, koji je ovdje na pripremama u Umagu, 12. siječnja proslavio 18. rođendan.

Ima trenera starijeg kova koji nam kažu, ma ja bih njega odmah i stalno držao na klupi prve momčadi i ubacivao po desetak minuta makar, čim se ukaže prilika, to je buduća zvijezda Hajduka, "desetka", igrač budućnosti i zbog čega čekati. Osamnaest mu je, nije malo.

Mladi Skoko doista plijeni talentom, a vremenom će i fizički ojačati, ali ne toliko da mu mišići postanu teret i uteg, nego taman da dobije na masi koliko mu treba za nadmetanje s bespoštednim seniorima.

Ima tehniku, pregled igre, potez... A sve ostalo će nadograditi.

Skoko predstavlja trećeg iz trolista Hajdukovih vedeta iz prekomorskih zemalja, Rokas Pukštas  Niko Sigur stigli su s one strane Atlantika, iz SAD-a i Kanade, a Skoko je zapravo Australac, s drugog kraja svijeta, "down under", ali rođen u Engleskoj, preko La Manchea dok mu je otac Josip igrao za Wighan Athletic po odlasku iz Hajduka.

Sa svih kontinenata u epicentar Poljud. Pukštas, Sigur, Skoko najbolji su primjer Hajdukove dopunske selekcije koja kvalitetno prikuplja igrače sa strane, a sad vi to pretopite i u buduće brojke, odštete, milijune, premda je o tome rano govoriti i nije to poanta. Ali, i to je efekt kvalitetnog skautinga.

Noa Skoko nesumnjivo je Hajdukov igrač budućnosti, koliko će "ugristi" prvoligaških minuta, teško je reći, ali da je na dobrom putu da se i sa seniorima već nosi, pokazao je u Kopru. Osamnaest mu je godina, taman da zakorači na veliku scenu. Možda malim koracima, a ne u skoku, ali Skoko će to, uz pomoć trenera, sigurno kvalitetno dozirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:16