StoryEditorOCM
Hajdukgdje su korijeni

Šifra ‘Pakovo selo‘: Koja je tajna veze između Bilića, Ivana i Slavena? Je li dojava točna? Evo što smo otkrili

Piše Slaven Alfirević
26. travnja 2024. - 22:30

Traga se sad za svakim detaljem oko Ivana Bilića, što bi se reklo "iz čijih je kuća". Jedna je dojava posebno bila intrigantna, ne radi se o njegovim navijačkim danima kad je gutao svaki potez nogometaša kako Hajduka, tako i omiljene mu naše nogometne reprezentacije, "vatrenih" zbog kojih je putovao diljem Globusa, nego - "molim te provjeri je li mu otac brat od Ivana, oca Slavena Bilića"!? Odnosno je li mu danas pokojni Ivan, Slavenov i Domagojev otac zapravo - stric?!

Ne, ipak ne, bila je to lažna dojava, provjerili smo, međutim, ima tu nešto što je našeg "dojavnika" navelo na pogrešan trag. Zamalo. Stativa. To stativa, u ovom kontekstu ljepše zvuči nego - vratnica.

Naime, Ivan Bilić, novi predsjednik Hajduka porijeklom je iz drniškog kraja odakle vuče korijene i slavni "vatreni", kapetan i trener Hajduka, te izbornik, a danas trener "globetrotter" Slaven.

Mjesto radnje - Pakovo selo.

Kad bi se u Pakovu Selu, u zavičaju, pojavio Ivan Bilić, otac Slavena, kao ugledna faca, sva bi se dica ustrčala oko njega. Ne samo što je bio ugledni sveučilišni profesor iz grada, na splitskom Pravnom fakultetu, nego je prije svega bio - tata Slavenov. Pa bi to izazvalo metež, a svu je dicu profesor Ivan zna imenom, pa tako i imenjaka svoga istog prezimena, maloga Ivana. Tko bi rekao da će to biti predsjednik Hajduka!

Daljnji su rod, koliko isto ime i prezime može biti blisko, a daleko u istom Pakovu Selu.

Kasnije se zna da je slavnog prezimenjaka Slavena današnji predsjednik "bijelih" Ivan često pitao i za ulaznice kad igra reprezentacija. Šifra zavičaj, Pakovo Selo.

Da pomogne, nabavljao je Slaven karte navijaču Ivanu i kad više nije igrao, na primjer u Ljubljani na gostovanju "vatrenih" prije dva desetljeća, kad je Dado Pršo zabio za pobjedu i plasman Hrvatske na Euro 2004. u Portugal.

Slaven nabavio karte, Ivan gledao i slavio, svi odosmo na Euro... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:24