StoryEditorOCM

Dugopolje odnijelo pun plijen iz Sesveta, Solinu bod u Dugopolju, Croatia poražena u Vinkovcima

Piše Sport SD
12. kolovoza 2023. - 21:54

U povratničkom nastupu u drugom razredu hrvatskog nogometa Sesvete su na svom travnjaku zasluženo poražene od Dugopolja 

Nakon slabijih rezultata u pripremnom razdoblju domaćini su se nadali da će pronaći put do premijerna tri boda u novoj sezoni, dok je goste predvodio neuništivi Špiro Peričić. U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, a niti dobrog nogometa.

Topić i Guja najjači sesvetski aduti bili su dobro čuvani, a niti Dugopolje pokazivalo previše napadačkih ambicija sve do  same završnice prvog poluvremena kada Jukić nije najbolje zahvatio loptu u šesnaestercu Sesveta, ali je svejedno iz blizine na sreću sesvetskog sastava, a a nesreću družine iz Dugopolja umjesto mreže nakon ne pretjerano kvalitetnog udarca  pogodio vratnicu, te se na predah otišlo čistih mreža i bez pogodaka. Nastavak je započeo uz dva pokušaja Ocvireka sa sesvetske strane, dok je udarac Tešoje završio preko gola vratara Šuškovića. U 61. minuti ukazao se i najveći znalac u redovima Sesveta Mateo Topić. Veznjak domaćina je uputio udarac s dvadesetak metara, ali pucao pored desne vratnice vratara Lukića koji u konačnici ipak nije morao intervenirati.

K. Guberina

Semafor

SESVETE - DUGOPOLJE 0:1

SESVETE: Stadion Sv. Josipa Radnika. Gledatelja 300 
SUDAC: Oliver Romić (Osijek) - 5
STRIJELCI: 0:1 - Burčul (81) 
IGRAČ UTAKMICE: Špiro Peričić 

SESVETE Šušković 6 - Medić 5,5, Kulenović 6, Brigić 5,5 Vukasović 6 - Barnabas  6(od 63. Duvnjak 5)   , Petrak 6 (od 83. Sušak-) - Matić 5,5 (od 46. Kopljar) 5,5  Ocvirek 6 (od 63. Čuljak 6), Topić 6 -   Guja.5,5  TRENER: Mario Rac 5,5

DUGOPOLJE: Lukić  6- Bašić,6  Bradarič 6, Peričić 7, Ljubičić 6 - Tešija 6,5, Ljubić 6 (od 90  Vladušić-), - Glavović  6(od 57 Domančić 6)  Jukić 6  (od 78. Burčul 7l), Rodić 6,5 (od 78. Ivanišević)  - Zdunić. 6 TRENER: Boris Pavić. 7

Još jednom se pokazalo da je BSK neugodan suparnik Solinjanima, nakon prošlogodišnjeg maksimalnog učinka u međusobnim okršajima, i na otvaranju sezone su osvojili bod premda su Modri ukupno gledajući imali više prilika. Veliku zasluga što su gosti prošli netaknute mreže ima sigurni vratar Ilija Đilas.

Trener Lozo je počeo utakmicu sa šestoricom hajdukovaca na dvojnoj registraciji u Solinu, a to su vratar Buljan, te Jurić-Petrašilo, Brajković, Hrgović, Ćubelić i Đolonga. Od starosjedilaca su u prvoj momčadi su bili Tomić, Dadić i Ćubelić, te pridošlice Kapitanović i Mehdi, gotovo nova momčad, kojoj će trebati vremena za uigravanje.

Već u 3. minuti Solić se izborio za priliku ali je pucao vrata. U 15. minuti Solinjani imaju dvije prilike, pucali su Kapitanović i Brajković a vratar Đilas je bio pobjednik. U 20. Hrgović je iz slobodnog udarca pucao pravo u ruke Đilasu. Solinjani nastavljaju agresivnije ali u tom razdoblju Knežević u 33. minute puca u naručje Buljanu! U 40. dug napad Mehdi je završio udarcem iz okreta ali lopta je za malo očešala gredu.

U drugom dijelu utakmice dosta rastrgana igra s vrlo malo tečnih i konkretnih akcija s obje strane. U 63. Solin je izveo do tada najbolju akciju, Kapitanović je probio desni bok i odigrao povratnu na Kaćunka, koji nije dobro reagirao i njegov mlaki i neprecizni udarac je završio pokraj stative!

U 77. svježi Borovičkić je isprobao udarac s 20-tak metara ali Đilas je siguran. Minut poslije Medhi je pripremio priliku Borovičkiću, koji puca pokraj vrata. Do kraja utakmice kao da su se suparnici pomirili sudbinom, po bod svakome!

M. Podrug

Semafor

SOLIN – BSK BIJELO BRDO  0:0

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 300.
Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) - 7.
IGRAČ UTAKMICE: Ilija Đilas

SOLIN (4-3-3): Buljan 6 – Đolonga 6, Tomić 6, Jurić-Petrašilo 6,5, Hrgović 6,5 – Dadić 6, Kaćunko 6 (od 67. Borovičkić 6), Brajković 6 (od 46. Kargbo 6,5) – Kapitanović 7, Mehdi 6 (od 80. Vučković -), Ćubelić 6. Trener: Marko Lozo 6.

BSK BIJELO BRDO (4-2-3-1): Đilas 7 – Žutić 6, Majtanić 6, Tomašević 6, Mekić 6,5 – Mišić 6,5, Pušić 6 – Rudić, Knežević 5,5 (od 67. Nikolić -), Solić 5,5 (od 74. Nešić -) – Sunday (od 67. Baković). Trener: Denis Krstanović. 5,5 (-)

Nije slutilo na dobro za domaće, u 5. minuti vratar Kovačević je mačjim refleksom spriječio hladan tuš u prologu ovosezonske vinkovačke nogometne premijere; glavom je nakon kornera ozbiljno zaprijetio zmijavački stoper Šimunić.

Nebeskoplavi su tijekom prvoga dijela u posjedu bili inferiorni, ali – s boljim šansama! Dvije najbolje u istoj akciji prokockao je 17-godišnji Spahić, jedan od dvojice maloljetnika u Cibalijinim redovima (drugi je Bosak koji će u listopadu napuniti 18). No, jednu su i zabili; debitant Marković s metra je ugurao loptu u mrežu nakon što je Rubić sjajno “probio” Todorića i još bolje pripremio matnu poziciju debitantu u vinkovačkim redovima pod brojem 23.

Nastavak je ponudio obostrano otvoreni gard iz kojeg se gostima u 66. minuti otvorila kontra; tek što je ušao Soldo je vratio “tanku” povratnu loptu za Belančića, Šuto ju je presjekao i jurnuo ka Kovačeviću. Ali, u presudnim trenucima se spetljao i – ode mast u propast!

Utakmicu je u 73. mogao prelomiti Bajić koji je na vrhu kopačke imao mat za 2:0, no Gudelj je sjajno neutralizirao njegovu prijetnju, kao i one dvije već spomenute Spahićeve iz prvoga dijela. Odmah potom na travnjaku je zaiskrilo, sudac Slišković primirio je strasti s četiri žuta kartona, po dva na svaku stranu!

Do kraja ogleda igra se raspala, a Cibalia je uspjela sačuvati stečenu minimalnu prednost. Za maksimalna tri boda. Velika, poticajna, ohrabrujuća pobjeda vrijedna mnogo više od tri boda. Vrijedna samopouzdanja i samopoštovanja!

- Najsretniji sam zbog ovih 20 momaka što smo danas uspjeli pobijediti. Svima su pokazali da ovdje pripadaju, ja sam to znao od ranije. Čestitam im na prikazanoj igri, trudi i volji, ne samo na današnjoj utakmici, nego i u proteklih mjesec i po dana priprema. Veliki nam je ovom poticaj za dalje, u svakom slučaju – čuli smo nakon utakmice od Cibalijina trenera Andreja Kerića.

U suparničkom taboru, dakako, dijametralno suprotno raspoloženje. Ivan Todorić, kapetan momčadi koja je pokraj Bosuta ostavila dobar dojam:

- Ostavili smo dobar dojam, ali i bodove. Cibalia je zasluženo pobijedila, moram to priznati. Mi smo u prvom dijelu dominirali u igri, ali samo do njihovih 16 metara. Sve je to bilo jalovo. Oni su imali tri stopostotne šanse, golman Gudelj nas je držao u igri do zadnje sekunde, ali nismo uspjeli to iskoristiti za barem izjednačenje. Rezultat je realan, igra se za golove!

Semafor

CIBALIA – Croatia 1:0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 600.
Sudac: Luka Slišković (Zagreb). 
STRIJELAC: 1:0 – Marković (22).
Igrač utakmice: Leon Marković.

CIBALIA (4-2-3-1): Kovačević 7 – Išasegi 6,5, Crnčec 7, Belančić 6,5, Rubić 7 – Šarić 6,5 (od 77. Lišnić -), Bosak 6 (od 65. Soldo 6) – Marković 7 (od 87. Lasić -), Bajić 6, Spahić 6 (od 46. Pereira 6) – Miljanić 6 (od 87. Blažanović -). Trener: Andrej Kerić 7.

CROATIA (4-3-3): Gudelj 7 – Todorić 6, Šimunić 6,5 (od 86. Gilić-Kuko -), Nikolić 6, Klančir 6 – Marić 6, Gadže 6 (od 75. Krizmanić -), Šabić 6,5 (od 86. Kanga -) – Grgić 6 (od 46. Pavlović 6), Budimir 6 (od 46. Radić 6), Šuto 5,5. Trener: Marko Kartelo 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:36