StoryEditorOCM
Nogometsupersport prva nl

Šibenčani uvjerljivo nadigrali Vukovar na otvaranju sezone, bunker su srušili s dva brza zgoditka

Piše Davor Trutin/SN
12. kolovoza 2023. - 17:32

Na otvaranju nove drugoligaške kampanje Šibenik je uvjerljivo i više nego zasluženo slavio protiv Vukovara 1991. nadigravši suparnika u svim segmentima igre. Iako su dominirali cijelim tijekom pobjedu su osigurali s tri gola tek u nastavku utakmice.

Posve redizajnirani Šibenik, sa samo jednim igračem u početnom sastavu iz prošle HNL sezone i s novim trenerom Carevićem silno se želio u dobrom svjetlu predstaviti domaćoj publici. Oko 1500 gledatelja moglo je biti zadovoljno ponajprije pristupom tog novog Carevićevog Šibenika, koji je držao ritam, posjed i povremeno stvarao šanse. Odmah je zaprijetio Majić čiji udarac u 3.minuti je fijuknuo tik do vratnice. Već u 6.minuti Šibenik je morao mijenjati, zbog ozljede je napustio travnjak desni bek Pavičić, koji je prošle sezone nosio vukovarski dres, a zamijenio ga je krilni igrač Kolega. No, to nije poremetilo narančaste planove, nastavili su pritiskom, i u 10.minuti Brajković je pucao, prilično mlako.

Prvu polupriliku za goste imao je Konoll ali udarac glavom nije bio opasan. Brajković je pucao glavom u 21.glavom nakon prekida, a u 28. je dva puta pokušavao Cvijanović, no samo do gostujućeg bloka. U nastavku te akcije Vukovar je imao najbolju priliku, ujedno i jedinu, Zinedine Mustedanagić lažnjakom se riješio čuvara, ali njegova bomba umjesto mreže Šibenčana naciljala je glavu Osmankovića. Šibenikov stoper iz BiH je bio nokautiran, ali se srećom brzo osovio na noge. U završnici poluvremena zabilježili smo još nekoliko šibenskih prilika jer vukovarskih nije ni bilo, prvo je Božić na dodavanje Majića bio prekratak na desetak metara od gola gostiju, a u prvoj minuti nadoknade Rocin projektil s oko 30 metara išao je ravno u Marijanovića. Rezime prvog dijela bio bio, Šibenik je bio bolji ali falilo je konkretnosti u završnici, dok se Vukovar isključivo branio s vidnim respektom prema dojučerašnjem prvoligašu.

U nastavku je bilo puno sadržanije, Šibenik je odmah stisnuo i teško je pobrojiti sve njegove prilike. Ipak, izdvajamo čak tri pokušaja raspoloženog Majića, koji je prijetio dalekometnim udarcima, u 57.bio najbliži kada je uzdrmao vratnicu s oko 16 metara.

Bunker gostiju probijen je u 65.minuti, udarac Poza glavom iz blizine je rukom zaustavio Periša. Majić je bio siguran realizator penala. Samo dvije minute potom najljepša akcija utakmice, Pozo je maestralno u for izbacio Torresa a Kolumbijac filigranski preciznim lobom s oko 20 metara prebacio Marijanovića zabivši prekrasan gol.

Pokušavao je Vukovar nešto nakon toga, ali samo jedan udarac u okvir, i 2-3 poluprilike bile su sve od Slavonaca. Točku na i stavio je Roca pogodivši iz slobodnjaka za konačnih 3:0, uz malo sreće jer se lopta odbila od jednog igrača gostiju u zidu prevarivši Marijanovića.

Na kraju visoka pobjeda Šibenika u derbiju protiv glavnog rivala, uz vrlo dopadljivu igru. I debi iz snova za Marija Carevića na klupi Šibenčana.

Semafor

Šibenik - Vukovar 1991  3:0 (0:0)

ŠIBENIK - Stadion Šubićevac. Gledatelja: 1.263.
Sudac: Mateo Erceg(Pristeg) - 7.
Strijelci:1-0 Majić (65 - 11m), 2-0 Torres (67), 3-0 Roca (85)
IGRAČ UTAKMICE:Josip Majić.

ŠIBENIK (3-4-2-1) Đaković (7) - Ćosić (7), Osmanković (7), Dujmović (7) - Pavičić (-)(od 8.Kolega 6,5), R. Marijanović (6)(od 60.Pozo 7,5), Roca (7), Cvijanović (7) - Brajković (6)(od 46.Torres 7,5), Majić (7,5)(od 76.Laća-) - Božić (6,5)(od 76.Ivanković-).TRENER: Mario Carević 7.

VUKOVAR 1991 (4-3-3) I. Marijanović (5,5) - Rugašević (5), Jukić (5), Bungić (5,5)(od 46.Andačić 5), Baltić (5,5) - Garić (5)(od 46.Jara 6), Weber (5)(od 46.Pelko 5), Mustedanagić (6) - Periša (5,5)(od 60.Capitani), Knoll (5), Ruiz (5,5).TRENER: Miroslav Bojko 5,5.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
27. travanj 2024 11:31