StoryEditorOCM
Splitvreba oko škola

Pernar splitskim osnovcima došao govoriti o ‘rezanju pimpeka‘, ravnatelj blokirao školu i sačekao ga: ‘Snimao me...‘

Piše marin prvan
7. veljače 2024. - 12:35

Ivan Pernar je na turneji obilaska splitskih škola. I tek se zahuktava.

Nakon što je jučer obišao Prometnu - gdje je učenicima dijelio novčanice za teški fizički rad - jutros se pojavio pred vratima Osnovne škole "Bol". Doduše, nije ušao u samo dvorište, već je pristojno vrebao djecu s prilaza na kojem stepenište dodiruje ulicu. 

Načuvši da im najpopularniji medicinski tehničar stiže u goste, ravnatelj Davor Bučević se spustio pred ustanovu da mu priredi doček. Paralelno, u strahu od odraslog čovjeka koji najavljuje da želi mališanima opisivati "rezanje pimpeka", ravnatelj je naredio opću blokadu škole, pri čemu su učenici ostali zabarikadirani u učionicama.

Bučević je napolju zatekao Pernara s još dva odrasla muškarca, jednako (ne)sumnjiva izgleda. Kažu, zajedno su čekali djecu, očito dijelivši ex-političarev entuzijazam za najmlađu dob. 

image
Slobodna Dalmacija

- Odmah me počeo snimati. Ja sam se predstavio i pitao koji je povod njegova dolaska. Odgovorio je kako je htio s djecom razgovarati "oko ovoga što se u Americi događa sada, a sigurno će se za pet godina događati u Hrvatskoj". Pošto nisam znao o čemu se radi, kazao mi je da je u pitanju snimanje samoozljeđivanja vlastitih spolovila i objavljivanje toga na društvenim mrežama. Zanimalo ga je što ja mislim o tome. Rekao sam da prvi put čujem za to i upozorio ga da on nema što našu djecu uznemiravati s tim temama. Pogotovo ako će to biti u svrhu njegove predizborne kampanje.

Ravnatelj je istaknuo da je Pernar bio pristojan i da je razgovor protekao u ugodnom tonu. 

- Zahvalio mi je na kulturnom razgovoru i dobacio da će on svakako doći opet sutra, u 13 sati. Dakle, nakon završetka nastave, kada može hvatati djecu oko škole, dok idu doma. Mi smo o svemu upozorili naša učenike, a u toku dana ćemo o svemu izvijestiti i roditelje. Oni će, pretpostavljam, porazgovarati s djecom i uputiti ih da ne ulaze u nikakve rasprave s njim. 

Na pitanje zašto je popularni TikToker stigao baš pred školu "Bol", Bučević kaže da mu je Pernar rekao da je čuo kako je to dobra škola. 

- Meni je to bilo drago čuti. Dodao je i da mu je sljedeća stanica Pomorska, u 13 sati. Gledajte, demokracija je demokracija. Ali sad to ulaženje u prostor škola... Na što bi to sličilo da sad svi ti političari krenu dolaziti ovdje, pitati djecu o svim stvarima koje njima padnu napamet? 

image
Paun Paunovic/Cropix

Dok je trajao ovaj obavještajni razgovor, neki učenici su virili kroz prozore. "Vidite kako oni mene vole!", ravnatelju je ushićeno dobacio Pernar.

Škola je o svemu obavijestila i policiju, čiji službenici su i stigli na mjesto događaja. Doduše, nakon što je živozidaš otišao.  

Hoće li ga policija sutra tamo dočekati - vidjet ćemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:18