StoryEditorOCM
ŽivotMiljenko Mike Grgich

Svjetski poznati hrvatski vinar ni u 101. godini nije htio propustiti jematvu; Fotografija iz vinograda ganula fanove

Piše mozaik sd
23. listopada 2023. - 09:38

Miljenko Mike Grgich hrvatski je vinar koji je poslije desetljeća stručnog i napornog rada u Sjedinjenim Američkim Državama stekao zasluženu svjetsku slavu. Njegova vina nagrađivana su i hvaljena s najviših enoloških mjesta, naročito Chardonay. Grgić je svoje vinarsko znanje, talent i iskustvo ponudio i hrvatskim kolegama otvorivši vinariju na Pelješcu, kako je o životu glasovitog vinara pisala Slobodna Dalmacija.

Međutim, vitalan i radišan kakav već jest, Miljenko Mike Grgich ni u 101. godini ne može bez vina i vinograda.

Na Instagramu njegove tvrtke Grgich Hills objavljena je njegova fotografija u vinogradu za vrijeme jematve. Snimljen je u kolicima, ali nasmiješen od uha do uha, s grozdom crnoga grožđa u rukama.

Objava na Instagramu popraćena je sljedećim tekstom: "Berba je i Mike ne može odoljeti da sam ne bere kako bi kušao svoje omiljeno grožđe Zinfandel".

Objava doajena vinarstva globalne slave donijela je brojne lajkove, kao i komentare.

Ovo su neki od komentara na objavu:

"Volim te, Mike!", "Super je vidjeti Mikea u vinogradu! Sinoć smo popili bocu Grgich Hills Caberneta iz 2019. i svidjelo nam se", "Idem popiti čašu vina u čast Grgicha! Mislim da sam prvi put otišao u Grgich Hills otprilike 1985.", "Hvala na vašoj iskrenoj strasti u plasiranju izvrsnog vina na tržište", "Mike živi vječno"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:21