StoryEditorOCM

KORISNI SAVJETIZimska briga o sobnom bilju uz www.posadisam.com

Piše dr.sc. Marin Kukoč/sponzorirani sadržaj
13. prosinca 2022. - 16:09

Vrijeme je božićnih blagdana kada smo posvećeni uređenju doma, kićenju bora, sjetvi božićne pšenice. Radova u vrtu i na otvorenom u prvom zimskom mjesecu gotovo da i nema. Ipak, za lijepa vremena prošećite vrtom, barem promišljajući o sljedećoj vrtlarskoj sezoni.

Zato je u ovim hladnim danima potrebno puno njege posvetiti sobnom bilju. Iako mnogi misle kako će toplina pomoći u rastu i razvoju biljaka, istina je potpuno suprotna. Previše topline u kombinaciji sa suhim zrakom, sobnim biljkama nikako neće prijati. Pročitajte nekoliko korisnih savjeta oko smještanja biljaka u grijanim prostorijama. Pročitajte i o najčešćim uzrocima opadanja listova kod sobnog fikusa.

Vaš dom i ove godine sigurno krasi božićna zvijezda. Ni njoj neće odgovarati suh zrak i visoke temperature. Pobrinite se da se u vašem domu održi što je moguće duže, a slijedeći naše upute, možete ju sačuvati i za sljedeću godinu.

I božićni kaktus sada bi trebao biti u punom cvatu. Nekoliko je stvari o kojima je potrebno voditi računa kako bi u njegovoj cvatnji uživali svake godine.

Spremate li se ovih dana na kupovinu drvca, vjerojatno ste u nedoumici kakvo odabrati. Često će vam pod nazivom „silver“ prodati srebrnu smreku, neku jelku. Smreka će za kratko vrijeme početi gubiti iglice, dok će na jelki biti dugotrajne. Kako razlikovati jelu od smreke? Jednostavno. Pročitajte nekoliko naših savjeta.

Pisali smo ovih dana i o raštiki, koja čeka da prvi mrazevi ofure njene listove, kako bi bila još slađa. Nekoć sirotinjsko jelo, danas je prava gurmanska poslastica.

Iako ove godine još nismo osjetili pravu studen, meteorolozi najavljuju skori dolazak zime. Znate li da korisni organizmi u našem vrtu rado prezimljuju u hotelu za kukce, koje je vrlo jednostavno izraditi? Omogućite korisnim bubamarama, soliternim pčelama i drugim organizmima prezimljavanje. Sljedećeg proljeća će vam pomoći u borbi protiv štetnih nametnika.

Još mnogo korisnih zanimljivosti pročitajte na www.posadisam.com, portal koji vam omogućuje život bez stresa.

26. travanj 2024 23:50