StoryEditorOCM

ORGANIZATORI 25. DANA MASLINE POZIVAJUSvi na Maslinarski marendin!

Piše pr
28. travnja 2023. - 13:37

U sklopu 25. Međunarodnih Dana masline   na središnjem zadarskom trgu u petak  28. travnja s početkom u 10 sati  bit će održan i humanitarni Maslinarski marendin, koji pobuđuje veliki interes Zadrana i gostiju.

Uz klapsku  pismu blagovat će  se varivo od leće, slanutka i orza za cca 500 osoba, tradicionalno jelo još iz liburnskih vremena, koje je za ovu prigodu priprema poznati zadarski kuhar  Renato Kraljev  sa učenicima Ugostiteljsko-hotelijerske i turističke škole.

„Očekujemo sudjelovanje i vinara Zadarske županije koji su i dosad podupirali humanitarne akcije“, kaže Pucar.

Dobrovoljni prilozi za ponuđena jela i pića donirat će se Ligi protiv raka u svrhu kupnje popratnih instrumenata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika Opće bolnice Zadar. 

U sklopu Marendina organizatori najavljuju i vođene degustacije maslinovih ulja kako bi se posjetitelji naučili razlikovati dobro  od lošeg  ulja.

Ulje preostalo nakon ocjenjivanja i vođenih degustacija, poručuju organizatori,  donirat će se štićenicima Centra za rehabilitaciju iz Sv. Filipa i Jakova.

Donacije potrebitima,  humanitarni Maslinarski marendin,  dobrovoljni prilozi za nabavku uređaja potrebitih za liječenje oboljelih od raka i što još reći nego: Dobro je činiti dobro. Jer,  dobro se dobrim vraća!

23. travanj 2024 11:56