StoryEditorOCM

VODICEProglašeni pobjednici 12. dani mladog maslinova ulja u Dalmaciji

Piše Zdravko Pilić
20. prosinca 2022. - 16:18

Vrhunski i svjetski dokazani maslinar i uljar Marijan Marjanović titulu apsolutnog pobjednika manifestacije je zaslužio svojim uljem od istarske bjelice

Čak 361 uzorak maslinova ulja pristigao je na 12. po redu manifestaciju "Dani mladog maslinova ulja u Dalmaciji", koja se 17. prosinca održala u Vodicama, u hotelu "Olympija". Od tog broja njih 170 je zlatnih, 72 su srebrna, 43 brončana maslinova ulja, dok je njih 29 dobilo diplomu za ekstra djevičanska maslinova ulja i njih 47 za djevičanska maslinova ulja.

image

Pehari i medalje čekaju sudionike natjecanja

Ove je godine, kazao nam je to Damir Buntić, tajnik Udruge dalmatinskih uljara, puno više ulja u srebru i bronci, a oko 15 posto u djevičanskoj kvaliteti, nego inače, što je generalno pokazatelj da je ove godine nešto slabija kvaliteta maslinova ulja, čemu je očito pogodovala suša i općenito problematične vremenske (ne)prilike.

No, bez obzira na sve, zanimanje uljara za ovu manifestaciju, nakon dvije pandemijske godine, bilo je golemo, što je vidljivo ne samo po broju prijavljenih ulja – nikad većem – nego i po podatku da su organizatori morali odbiti 50-ak ulja, jer ih stručno povjerenstvo, koje je ionako padalo s nogu, ne bi stiglo ni ocijeniti. Ulja su, veli Buntić, dolazila sa svih strana, bilo ih je više od 60, možda čak i 70 iz Istre, iz Hercegovine ih je bilo 17, iz Crne Gore četiri ulja, iz Slovenije jedno ulje, pa onda, naravno, sa svih strana Dalmacije.

Apsolutni šampion manifestacije i šampion u kategoriji sortnih ulja i ulja iz pakovine je Stancija San Antonio, d.o.o. iz Vodnjana, s uljem od sorte istarske bjelice. Šampion u kategoriji višesortnih ulja je domaći uljar iz Šibensko-kninske županije, Ante Urem iz Pirovca. Šampionsko ulje mu je prerađeno u Uljari Nadin.

image

Brojni maslinari u Vodicama u hotelu Olympia

Drugo mjesto osvojila je SD Stara Teskera sa sortom istarska bjelica iz Ljubuškog iz BiH. Treći je bio OPG Šimunović sa višesortnim uljem iz Višnjana, četvrta opet Stancija San Antonio sa sortom karbonaca, peta OPG Nela Popović s višesortnim uljem iz Poreča, šesto mjesto pripalo je Stanciji San Antonio za sortno ulje Buža ženska, sedmo mjesto OPG-u Lupić iz Bala za ulje istarske bjelice, osmo Roku Žiliću iz Zadra za višesortno ulje, dok je deveto mjesto osvojio OPG Ceronja iz Velike Gorice za višesortno ulje iz svog maslinika u skradinskom zaleđu. Listu desetorice najboljih zatvara Mile Bilić iz Šibenika sa svojim višesortnim uljem.

image

Apsolutni šampion Marijan Marjanović sa suprugom i predstavnicima organizatora Dragom Laća i Damirom Buntićem

Marjan Marjanović, direktor i vlasnik vodnjanske Stancije San Antonio, koja je ne samo proizvela, nego u svoj uljari i preradila šampionsko maslinovo ulje, već godinama je u vrhu, ali ove godine se popeo na sam maslinarski vrh u Hrvatskoj. U pitanju su nijanse, ali tome je, veli, zasigurno pripomoglo to što od ove godine imaju navodnjavanje, pa masline nisu patile sušu. Marjanović oduvijek prati nove trendove u maslinarstvu i proizvodnji ulja, bilo da je riječ o filtriranju, radu na nižoj temperaturi, ranijoj berbi, novim sortama. Nije ga strah probati nešto novo, implementirati kod sebe ono što vidi da se radi u svijetu, i to očito donosi rezultat.

- Nema velike razlike između istarskog i dalmatinskog ulja. Ta ulja su dobra ako je plod zdrav, dobro napravljen i uskladišten. Velika prednost Istre je u tome što je bliže Italiji, imamo svoje mentore, koje možemo lakše vidjeti nego da smo u Dalmaciji, jer smo svega sto kilometara udaljeni od njih. Ali, Dalmacija se budi, i jako dobro ide naprijed – kaže Marjanović, koji tvrdi da Hrvatska ima veliku šansu na tržištu maslinova ulja. "Jer, od sto naših ulja, barem 90 završi u zlatu, dok jedna Španjolska od sto ulja ima 20 u zlatu. Oni su orijentirani na kvantitetu, na djevičanska ulja koja je lakše napraviti i lakše prodati, uz niže cijene. A mi imamo male količine i prisiljeni smo ići na kvalitetu, moramo se držati viših cijena i pucati na maksimalne bodove, na svim relevantnim svjetskim natjecanjima", jasan je Marjanović, koji obrađuje 7000 maslina, od kojih je 6800 na rodu. Svoju bjelicu, za koju je dobio prvu nagradu, je brao početkom desetog mjeseca, od 5. do 8. listopada. Već pet godina bere bjelicu prvu od svih drugih sorti i s njom ostvaruje vrhunske rezultate što se ulja tiče.

A zadovoljstvo nije skrivao ni šampion višesortnog ulja Nikša Urem, koji je u ime oca Ante preuzeo medalju i šampionski pehar napravljen od svetog drveta dalmatinske uljarice i hraniteljice. Njihov OPG je iz Pirovca, imaju mladi maslinik, unatoč tome što je proizvodnja maslina i ulja u njihovoj obitelji višestoljetna tradicija.

- Ovo je uspjeh koji je došao u našu obitelj nakon višegodišnjeg rada, truda i odricanja i zato nam je još draži, kruna svega. Imamo oko 950 maslina, nekih 15-ak sorti. Nisu sve masline na rodu, ali imali smo ove godine oko 950 litara ulja. Bili smo već vicešampioni 2014. godine, a dolazimo svake godine na manifestaciju, i na Noćnjak, bili smo i u New Yorku prošle godine. Dalmacija ima veliku perspektivu, može u kvaliteti ulja dostići, pa čak i prestići Istru, samo se trebamo držati zajedno, kao što se i oni drže. Samo nas zajedništvo može voditi u puno veće uspjehe nego do sada. A što bih poručio mladima koji imaju zapuštene maslinike? Da ih počnu raditi! Jer, bez rada nema ni uspjeha! - kratak je i jasan bio Nikša Urem, koji uspjeh pripisuje cijeloj obitelji, ne samo sebi, ocu Anti i mlađem bratu Dinu.

Da je u maslinarstvu presudno obiteljsko zajedništvo, tradicija i ljubav prema zemlji, potvrđuje nam i dr. Nino Brajković, šibenski plastični kirurg, i donedavno šef šibenskog OHBP-a, a sada šef jednodnevne kirurgije u OB-u Šibenik. On već sedam godina radi obiteljski maslinik u Dubravicama, koji je preuzeo nakon iznenadne smrti pokojnog oca. On ga je, veli, učio da je najvažnije biti čovik, neovisno o tome što radiš i što si po tituli. Budući da je i supruga naslijedila maslinik u Donjem Polju, počeli su se zajednički baviti maslinarstvom, praviti ulje, sudjelovati na manifestacijama kao što je ova u Vodicama. "Ovo nam je više od hobija jer imamo više od sto maslina, i poštivajući struku i tradiciju dobijemo godišnje od sto do dvjesto litara maslinova ulja. Za sebe, obitelj i prijatelje dovoljno. I uvijek ponešto i osvojimo, u bronci, zlatu i srebru, što nas veseli i daje nam poticaj za dalje – kazao nam je dr. Brajković, koji zasad drži samo oblicu. To je naša tradicionalna sorta, kojoj je vjeran.

Isto kao i Branko Dragović, bivši nogometni sudac i bivši dogradonačelnik Skradina, grada dragulja na rijeci Krki, vlasnik OPG-a Maša i Nikola, nazvanog tako po svojoj djeci, koja zajedno s njim nastavljaju tradiciju maslinarstva koja u skradinskom zaleđu ima ne samo bogomdane uvjete, nego i svijetlu perspektivu. Pored svojih maslina u Sonkoviću, od kojih ima i do tisuću litara ulja, uslugu branja vrši i za Hrvatske šume, koje u skradinskom zaleđu imaju veliki maslinik. U maslinama su on i cijela obitelj od 10. 10. kad počnu branje, pa sve do 10. siječnja, puna tri mjeseca.

- Imamo sreću da nam masline nisu patile sušu pa su nam i kvaliteta i randmani bili dobri, kretali su se od devet posto u početku pa do 16-17 posto – kazao nam je Dragović koji je na Danima mladog maslinova ulja ove godine pratio prijatelje, a od iduće će se i sam natjecati.

RIJEČ ŠAMPIONA MARJANOVIĆA:

Oprezno sa sadnjom stranih sorti

Što se tiče introdukcije stranih sorti, poput španjolskih ili čak afričkih, koje u zadnje vrijeme brojni maslinari u Dalmaciji sade, zbog suše i promjene klime, šampion Marijan Marjanović preporučuje ipak – oprez. Jer te su sorte ipak naučene na neku drugu klimu.

- Te masline kada dođu na – 5 stupnjeva, pitanje je što će biti s njima. Dalmacija možda nije toliko problematična, ali Istra je ipak rubno područje i mi se ne smijemo toliko igrati sa sortimentom. Maslina je dugoročna kultura, ne sadi se za deset godina. Picholin francuski je dobar, i ja ga imam, ali on nije toliko južna sorta ni osjetljiv na sjever, koliko se obično misli - veli Marjanović čije riječi, s obzirom na rezultate, imaju posebnu težinu.

Majstori od početka do kraja

Stancija San Antonio je ne samo uzgojila svoje masline, nego ih u svojoj uljari i
preradila u šampionsko ulje

Najbolje višesortno ulje ima Ante Urem

Šampion u kategoriji višesortnih ulja je domaći uljar Ante Urem iz Pirovca

ZLATNE MEDALJE ZA EKSTRA DJEVIČANSKU KVALITETU MASLINOVA ULJA

1             STANCIJA st. ANTONIO d.o.o.    I. BJELICA            97,93

2             ANTE UREM       VIŠESORTNO     97,78

3             SD STARA TESKERA         I. BJELICA            97,49

4             OPG ŠIMONOVIĆ             VIŠESORTNO     97,45

5             STANCIJA st. ANTONIO d.o.o.    KARBONACA     97,42

6             OPG NELA POPOVIĆ       VIŠESORTNO     97,41

7             STANCIJA st. ANTONIO d.o.o.    BUŽA ŽENSKA   97,35

8             OPG LUPIĆ          I. BJELICA            97,26

9             ROKO ŽILIĆ         VIŠESORTNO     97,21

10           OPG CERONJA   VIŠESORTNO     96,42

11           MILE BILIĆ           VIŠESORTNO     96,17

12           PERINIĆ d.o.o.   VIŠESORTNO     96,14

13           OPG STRANIĆ    ROSIGNOLA       95,89

14           OPG MIKELE KALCINA   CARBONACA     95,87

15           STANCIJA st. ANTONIO d.o.o.    VIŠESORTNO     95,61

16           OPG JURIČIĆ      VIŠESORTNO     95,61

17           OPG LUPIĆ          ROSIGNOLA       95,6

18           BORIS POGAČNIK            BUŽA    95,56

19           ĐANI LUBIANA CORATINA          95,55

20           OPG MIKELE KALCINA   MARAJOLO        95,54

21           OPG STRANIĆ    CRNICA 95,39

22           STANCIJA st. ANTONIO d.o.o.    LECCINO              95,33

23           NATAŠA LUBIANA           ROSIGNOLA       95,31

24           OPG SMOLJAN MARTIN                I. BJELICA            95,3

25           OPG LUPIĆ          BUŽA    95,27

26           IVAN PAVLOVIĆ - PROFESOR      VIŠESORTNO     95,24

27           DOLIJA 08, MARIJA VAREŠKO     BUŽA    95,2

28           OPG TURINELA VIŠESORTNO     95,18

29           OPG TURINELA LECCINO              95,08

30           OPG NELA POPOVIĆ       ROSIGNOLA       95,05

31           OPG TURINELA BUŽA    95,04

32           OPG MIKELE KALCINA   CORATINA          94,89

33           ŽELJKO TOKIĆ    OBLICA 94,85

34           OPG MILAN GULAN        VIŠESORTNO     94,83

35           OPG STRANIĆ    ROSIGNOLA       94,82

36           OPG TURINELA VIŠESORTNO     94,8

37           ENRICO LUBIANA            FRANTOIO          94,75

38           OPG LORIS BAJKIN          I. BJELICA            94,71

39           OPG SAN ROCCO              PICHOLINE         94,69

40           OPG STRANIĆ    VIŠESORTNO     94,65

41           JURE ŠTEKAR, HIŠA ŠTEKAR         I. BJELICA            94,65

42           OPG STRANIĆ    VIŠESORTNO     94,62

43           ĐANI LUBIANA VIŠESORTNO     94,61

44           JOZO PAVLOVIĆ               VIŠESORTNO     94,61

45           OPG TIOLA, DRAGO ŠORGO        LECCINO              94,6

46           OPB MILENKO CUKERIĆ VIŠESORTNO     94,58

47           IVAN PRPIĆ - MALI GRAL              VIŠESORTNO     94,52

48           DOLIJA 08, MARIJA VAREŠKO     PENDOLINO       94,5

49           OPG SMOLJAN MARTIN                MUŠKA BUŽA    94,48

50           AVISTRIA d.o.o.                BUŽA    94,48

51           OPG STANKO I DINKO SIKIRIĆ     VIŠESORTNO     94,47

52           ANTE DŽELALIJA               VIŠESORTNO     94,45

53           AVISTRIA d.o.o.                VIŠESORTNO     94,45

54           OPG BUNTIĆ      VIŠESORTNO     94,42

55           ŽELJKO GRGORINIĆ        FRANTOIO          94,38

56           FRANE SKORIĆ  VIŠESORTNO     94,33

57           OPG NELA POPOVIĆ       VIŠESORTNO     94,33

58           OPG MATIJAŠIĆ DANIJELA           VIŠESORTNO     94,31

59           IVAN PAVLOVIĆ - IĆKO  VIŠESORTNO     94,31

60           OPG DEŠA           VIŠESORTNO     94,28

61           OPG BRUNO FLEGO        LECCINO              94,28

62           ŽELJKO SAMOHOD          OBLICA 94,27

63           OPG MILOHANIĆ OLIVE VIŠESORTNO     94,26

64           MIRKO BUTOROVIĆ        VIŠESORTNO     94,24

65           TATJANA I ZORAN SMOLIĆ          VIŠESORTNO     94,23

66           DAVOR VASILJ   VIŠESORTNO     94,22

67           VILMA BRČIĆ      FRANTOIO          94,21

68           ULJARA NADIN VIŠESORTNO     94,21

69           OPG EKO RANCH FRANGEN        OBLICA 94,11

70           OPG LORIS BAJKIN          BUŽA    94,05

71           OPG AZINETTI, IRENA AZINOVIĆ VIŠESORTNO     94,03

72           DAVOR ANTICA OBLICA 93,95

73           VILMA BRČIĆ      I. BJELICA            93,95

74           OPG JURKOVIĆ OBLICA 93,95

75           LAZAR MEDIGOVIĆ         VIŠESORTNO     93,94

76           OPG OLIVA REBECCA      VIŠESORTNO     93,86

77           JOSIP PAVLICA  VIŠESORTNO     93,85

78           BRUNO REBIĆ    VIŠESORTNO     93,81

79           OPG MATE DUŠEVIĆ       VIŠESORTNO     93,77

80           SD STARA TESKERA         OBLICA 93,75

81           OPG ŠIMONOVIĆ            BUŽA PUNTOŽA               93,7

82           JOSIP ČAČIĆ       OBLICA 93,66

83           VOJNI ČUBRIĆ   OBLICA 93,65

84           OPG DUDIĆ, STANKO BADURINA DUDIĆ VIŠESORTNO     93,65

85           OBITELJSKI PODRUM SUŠAC       VIŠESORTNO     93,65

86           OPG ROTA ROBERTO      LECCINO              93,64

87           DINO PODRUG  VIŠESORTNO     93,63

88           BORE PERICA     OBLICA 93,6

89           ŽELJKO TOKIĆ    OBLICA 93,58

90           OPG VINKO I ANTE JOVANOVIĆ LEVANTINKA     93,57

91           OPG SCARDONA SILVA  VIŠESORTNO     93,56

92           SD STARA TESKERA         VIŠESORTNO     93,53

93           OPG NELA POPOVIĆ       VIŠESORTNO     93,52

94           SD STARA TESKERA         LECCINO              93,5

95           OPG MANASTIR KRKA    OBLICA 93,5

96           DENIS SAMOHOD            OBLICA 93,37

97           ANTONIO PERICA            VIŠESORTNO     93,36

98           ROKO ŽILIĆ         VIŠESORTNO     93,35

99           OPG MATE DUŠEVIĆ      CORATINA          93,35

100         OPG SAN ROCCO              VIŠESORTNO     93,34

101         OPG BRUNO FLEGO        BUŽA    93,34

102         OPG ROTA ROBERTO      FRANTOIO          93,33

103         MARIO ŠMIT, OPG NATURA ŠKOJ             OBLICA 93,26

104         MARINKO GALIĆ              OBLICA 93,22

105         OPG MATE JAKELIĆ         VIŠESORTNO     93,21

106         LEON BEGIĆ       VIŠESORTNO     93,21

107         NONNO BRUNO               BUŽA    93,17

108         PRIKA d.o.o., MIRO ŠUNJERGA VIŠESORTNO     93,17

109         GORAN SKOČIĆ, OPG SKOČIĆ     VIŠESORTNO     93,15

110         OPG SAN ROCCO              ASCOLANA         93,11

111         MARIO CRNOBORI          I. BJELICA            93,11

112         VILMA BRČIĆ     VIŠESORTNO     93,11

113         OPG TIOLA, DRAGO ŠORGO        ROSIGNOLA       93,11

114         JOZO OMAZIĆ   OBLICA 93,1

115         VILMA BRČIĆ      PENDOLINO       93,1

116         OPG ŽARKO STORIĆ        VIŠESORTNO     93,1

117         MILENKO BRBOR             VIŠESORTNO     93,07

118         BORE PERICA     VIŠESORTNO     93,07

119         ROBERT MARKOTA         VIŠESORTNO     93,06

120         PETAR PALINIĆ VIŠESORTNO     93

121         OPG CRLJENAK OBLICA 93

122         ŽELJKO KARDUM             OBLICA 92,99

123         ŽELJKO TOKIĆ    KRVAVICA          92,95

124         OPG SAN ROCCO              I. BJELICA            92,9

125         OPG BRUNO FLEGO        ASCOLANA         92,88

126         OPG LAURENTA, DOMAGOJ ŽIVKOVIĆ   VIŠESORTNO     92,87

127         ALEN KURTIĆ     OBLICA 92,86

128         LAZAR MEDIGOVIĆ         VIŠESORTNO     92,85

129         JOSIP SILOV        KRVAVICA          92,85

130         OPG LORIS BAJKIN          FRANTOIO          92,81

131         MILOVAN KEVIĆ              VIŠESORTNO     92,8

132         BORNA BARTOLIĆ            OBLICA 92,77

133         OPG IVANKA I BORIS      VIŠESORTNO     92,75

134         BORE PERICA     OBLICA 92,68

135         PZB DALMACIJA EKO PROJEKT   VIŠESORTNO     92,66

136         OPG IVAN JELUŠIĆ          OBLICA 92,6

137         IVICA BENETA    VIŠESORTNO     92,6

138         ZDRAVKO PAMUČAR     VIŠESORTNO     92,58

139         VOJKO ŠKOPIĆ, OPG ŠKOPIĆ      VIŠESORTNO     92,58

140         JOSIP SILOV        OBLICA 92,58

141         ROBERT ORLOVIĆ            VIŠESORTNO     92,55

142         ŽELJKO TOKIĆ    OBLICA 92,55

143         ŽELJKO GREGOV              OBLICA 92,55

144         OPG JOŠKO VEŽA             OBLICA 92,55

145         LATINI, DRAŽEN STANIĆ,              VIŠESORTNO     92,51

146         JURE ČIRJAK       OBLICA 92,51

147         JOSIP BRATOVIĆ               VIŠESORTNO     92,5

148         SOPG MARK MURETA    VIŠESORTNO     92,49

149         OPG IVAN BIRKIĆ             LECCINO              92,43

150         IVICA KAPITANOVIĆ        VIŠESORTNO     92,41

151         OPG LORIS BAJKIN          PENDOLINO       92,39

152         OPG MANASTIR KRKA    OBLICA 92,37

153         PZB DALMACIJA EKO PROJEKT   OBLICA 92,33

154         ALEN ŠTUCIN     I. BJELICA            92,32

155         DOLIJA 08, MARIJA VAREŠKO     ROSIGNOLA       92,25

156         VILMA BRČIĆ      LECCINO              92,24

157         OPG BUNTIĆ      VIŠESORTNO     92,23

158         ADAM SZYMCZYK            VIŠESORTNO     92,23

159         ZORKA BARIŠIĆ VIŠESORTNO     92,23

160         IVICA PEŠIĆ         VIŠESORTNO     92,22

161         OLIVA d.o.o.      VIŠESORTNO     92,22

162         OPG DUŠKO MARIĆ        OBLICA 92,21

163         OPG RAMLJAK  VIŠESORTNO     92,17

164         PASIKA d.o.o.    I. BJELICA            92,15

165         MARKO ZORICA VIŠESORTNO     92,15

166         VJERAN PAIĆ     VIŠESORTNO     92,15

167         ZORAN FALAK   VIŠESORTNO     92,11

168         OPG STANKO I DINKO SIKIRIĆ     VIŠESORTNO     92,1

172         JOSIP KOVAČIĆ - AGA, OPG AGRO AGA  LEVANTINKA     92,08

169         OPG MUDRINA VIŠESORTNO     92,05

170         OPG GRGO ANZULOVIĆ VIŠESORTNO     92

SREBRNA MEDALJA ZA EKSTRA DJEVIČANKU KVALITETU MASLINOVA ULJA

171         BRANITELJSKA ZADRUGA "KOSIR"           OBLICA 91,98

173         OPG ŽELJKO VULIN         OBLICA 91,93

174         PERO JUREC       CORATINA          91,89

175         OPG ZDENKA KLARIĆ      OBLICA 91,89

176         OPG BUNTIĆ      VIŠESORTNO     91,86

177         MARIO ŠUNJIĆ  OBLICA 91,84

178         JOSIP BRATOVIĆ               OBLICA 91,81

179         VELIMIR DOBRIJEVIĆ      VIŠESORTNO     91,73

180         VINKO TRCERA  OBLICA 91,72

181         IVO GOJUN         OBLICA 91,66

182         MARIJAN JOZIĆ, OPG JOZIĆ        VIŠESORTNO     91,45

183         MATE JURIĆ       VIŠESORTNO     91,45

184         RADE BAŠIĆ        OBLICA 91,39

185         GORAN BIBIĆ     VIŠESORTNO     91,35

186         OBRT BUDDY, MLADEN PRTENJAČA        VIŠESORTNO     91,34

187         MURIĆ d.o.o.,    VIŠESORTNO     91,33

188         NIKO PALINIĆ    OBLICA 91,32

189         DUŠAN DEMO   VIŠESORTNO     91,32

190         BARBARA HORVAT          KRVAVICA          91,31

191         TINA DAJČIĆ       VIŠESORTNO     91,3

192         DRAGUTIN PJELIK            OBLICA 91,28

193         OPG KROŠNJICA, ANTUN GALJUF             VIŠESORTNO     91,22

194         KARLO LAZAR    OBLICA 91,16

195         BRANKO MATIJAŠ           OBLICA 91,15

196         SOPG MIRJANA PETKOVIĆ           VIŠESORTNO     91,14

197         AGROFRUCTUS j.d.o.o. SANTINI VIŠESORTNO     91,14

198         PZB DALMACIJA EKO PROJEKT   VIŠESORTNO     91,14

199         BORIS GNJIDIĆ  OBLICA 91,1

200         ŽELJKO JELIĆ      VIŠESORTNO     90,73

201         ANTE UREM       OBLICA 90,72

202         IVO GOJUN         VIŠESORTNO     90,69

203         ILIJA MILETIĆ     VIŠESORTNO     90,55

204         OPG GORAN GRUBELIĆ OBLICA 90,45

205         MARKO GALIĆ   OBLICA 90,42

206         MARJAN SLADIĆ              VIŠESORTNO     90,34

207         MURIĆ d.o.o.     VIŠESORTNO     90,31

208         IVAN-IVO DUGANDŽIĆ  OBLICA 90,28

209         GORAN SKOČIĆ VIŠESORTNO     90,25

210         LEON BORICH    OBLICA 90,25

211         DARIO DAMIĆ   VIŠESORTNO     90,12

212         ULJARA BILAJA doo         OBLICA 90,06

213         JOSKO ČOVIĆ     OBLICA 90,05

214         IVICA AJDUK      VIŠESORTNO     89,58

215         LOVRO BARTOLIĆ            OBLICA 89,53

216         BRANKO ČAKARUN        VIŠESORTNO     89,28

217         OPG ŽELJKO BUBIČIĆ      VIŠESORTNO     88,73

218         OBRT BUDDY, MLADEN PRTENJAČA        VIŠESORTNO     88,58

219         OPG KO-MILFA MIRKO MIŠURA VIŠESORTNO     88,42

220         MATE PETROVIĆ              VIŠESORTNO     88,41

221         ŽELJKO FISTANIĆ             OBLICA 88,35

222         IVAN-IVO DUGANDŽIĆ VIŠESORTNO     88,34

223         ZVONKO TAUZER             VIŠESORTNO     88,27

224         BARBARA HORVAT          OBLICA 88,25

225         OPG ZLATKO SRDAREV  OBLICA 87,83

226         PETAR GNJIDIĆ VIŠESORTNO     87,78

227         DANIJEL MILOVIĆ            OBLICA 87,77

228         LATINI, DRAŽEN STANIĆ,              VIŠESORTNO     87,65

229         MILAN RAŠIĆ     VIŠESORTNO     87,6

230         VILMA BRČIĆ      BUŽA    87,41

231         OPG VIDAS         VIŠESORTNO     87,15

232         OPG KEKO, BARE PIPUNIĆ           VIŠESORTNO     86,87

233         IVAN SKOČIĆ     OBLICA 86,46

234         LUKA GULAM    VIŠESORTNO     86,23

235         ZDRAVKO MAMIĆ           VIŠESORTNO     86,19

236         SLAVO STOJANOV, OPG DIDINI VRTOVI OBLICA 86,09

237         DANIELA ŽIVKOVIĆ         OBLICA 85,66

238         OPG MARINA ORO, DIJANA RINČIĆ         OBLICA 85,55

239         UDRUGA HRVATSKIH  BRANITELJA OBOLJEČIH OD PTSP ŠKŽ         OBLICA 84,56

240         PAVAO BORIĆ   VIŠESORTNO     84,37

241         OPG BUŽAK, MARKO PELICARIĆ VIŠESORTNO     84,33

242         ANTE ŽDERIĆ     VIŠESORTNO     84,15

BRONČANA MEDALJA ZA EKSTRA DJEVIČANKU KVALITETU MASLINOVA ULJA

243         ĐUJA BATOVIĆ  VIŠESORTNO     83,6

244         DOLIJA 08, MARIJA VAREŠKO     I. BJELICA            83,51

245         VINA BERNOBIĆ               VIŠESORTNO     83,42

246         KREŠIMIR URODA, OPG URODA VIŠESORTNO     83,28

247         RUŽICA GRANIĆ/LANGNER         OBLICA 83,26

248         OPG ODAKOVO ULJE, NIKŠA ŠIMUNOVIĆ             VIŠESORTNO     83,25

249         VLADO LUČIĆ     VIŠESORTNO     82,97

250         OPG MALI DOL, J. LASINOVIĆ     VIŠESORTNO     82,89

251         MILJENKO ČOVIĆ             OBLICA 82,76

252         DRAGAN VUKIĆ OBLICA 82,54

253         IVAN-IVO DUGANDŽIĆ  LECCINO              82,49

254         LOREDANA KRBAVČIĆ, OPG KRBAVČIĆ  VIŠESORTNO     82,49

255         NEDJELJKO ŠUNJIĆ, OPG ŠUNNJIĆ           VIŠESORTNO     82,45

256         ANTE RADALJ    OBLICA 82,22

257         IVICA PEŠIĆ         OBLICA 82,15

258         SLAVE SARIĆ      VIŠESORTNO     82,11

259         NINO BRAJKOVIĆ            OBLICA 81,88

260         OPG PODRUG   KRVAVICA          81,47

261         OPG VLAŠIĆ STANKO     OBLICA 81,24

262         NEVEN KOVAČIĆ              OBLICA 80,93

263         NEVEN KOVAČIĆ              VIŠESORTNO     80,9

264         LJUBOMIR SKOČIĆ          OBLICA 80,88

265         OPG BIJELIĆ        VIŠESORTNO     80,67

266         NEVEN KOVAČIĆ              OBLICA 80,56

267         BRANIMIR IVIĆ VIŠESORTNO     80,55

268         DARIJE VRANKIĆ              VIŠESORTNO     80,55

269         JOSIP PALINIĆ   OBLICA 80,38

270         PERICA VLADANOVIĆ     OBLICA 80,33

271         IVICA KAPITANOVIĆ       VIŠESORTNO     80,25

272         DRAGAN GLAVINIĆ         VIŠESORTNO     80,23

273         OPG VINKO I ANTE JOVANOVIĆ VIŠESORTNO     80

274         JOZO BOŽAN      VIŠESORTNO     79,84

275         MILOŠ BUINJAC OBLICA 79,62

276         ŽIVKO UJAKOVIĆ             VIŠESORTNO     79,31

277         NEVEN KOVAČIĆ              OBLICA 79,27

278         OPG ŠALOV        OBLICA 79,22

279         OPG VLATKO CVITAN     OBLICA 77,85

280         ANTE KOVILIĆ   OBLICA 77,78

281         OPG ALDO BERNOBIĆ    VIŠESORTNO     77,64

282         OPG ĆURKOVIĆ VIŠESORTNO     76,78

283         VIDOMIR ŠUNJIĆ             VIŠESORTNO     76,77

284         OPG CVIJETO VUKOJEVIĆ             OBLICA 76,36

285         NEVEN ANTIĆ    VIŠESORTNO     76,3

 

DIPLOMA ZA EKSTRADJEVIČANSKU KVALITETU MASLINOVOG ULJA

286         TONČI CVITANOVIĆ        OBLICA 75,95

287         ANTE UJDUR      LECCINO              75,94

288         MILENKO AJDUKOVIĆ    OBLICA 75,79

289         OPG DINKO MATIJAŠ     OBLICA 75,54

290         OPG LONČAR ANĐA        VIŠESORTNO     75,41

291         ULJARA ACINGER            VIŠESORTNO     75,37

292         IVAN MATEK      VIŠESORTNO     75,26

293         ANTE - FRANE VIDOVIĆ OBLICA 75,15

294         OPG ŠIME ANDRIJAŠEVIĆ            OBLICA 75

295         ROBERT ANDRIĆ              OBLICA 74,8

296         DRAGAN VISKOVIĆ         OBLICA 74,55

297         BOŽO ROGULJIĆ              VIŠESORTNO     74,17

298         OPG SLADIĆ - SONKOVIĆ             VIŠESORTNO     74

299         ALEN ŠTUCIN     VIŠESORTNO     74

300         P.T.O. KLEMENTINA        LECCINO              73,77

301         MARIJO MENDEŠ             VIŠESORTNO     72,73

302         OPG FRIGANOVIĆ           OBLICA 72,68

303         OPG BILI BRIG, KALIK ADRIJANA VIŠESORTNO     72,04

304         IVAN GOBO        VIŠESORTNO     71,44

309         IVAN ARAS          OBLICA 71,35

305         OPG LONČAR ANĐA        VIŠESORTNO     71,31

306         MATKO ŠABIĆ   VIŠESORTNO     71,21

307         ANTE RAJČIĆ      OBLICA 70,96

308         OPG JOŠKO VEŽA             VIŠESORTNO     70,58

310         SOPG MIJIĆ, KREŠIMIR MIJIĆ      VIŠESORTNO     70,31

111         JOŠKO PALINIĆ - ĆULIN VIŠESORTNO     70,22

312         NEVEN CUKROV               OBLICA 70,12

313         ANĐELKO LEPUR              OBLICA 70,05

314         STEVO DAVIDOVIĆ          VIŠESORTNO     70

 

23. ožujak 2023 07:39