StoryEditorOCM

ukupno 346 uzorakaViše od 70% zlatnih ulja na Noćnjaku! Unatoč zahtjevnoj godini maslinari i uljari još jednom su dokazali svoje umijeće

Piše Maslina
27. travnja 2022. - 07:55

Na ovogodišnjem Noćnjaku koji će se održati od 5. do 8. svibnja više od 70% ulja je zlatno, objavio je organizator manifestacije Zadružni savez Dalmacije.

- Unatoč zahtjevnoj godini maslinari i uljari još jednom su dokazali svoje umijeće. Ovogodišnje međunarodno okupljanje maslinara i uljara u ovom, po prvi put, svibanjskom izdanju, donosi iznimno zanimljiv i obilan program:

- 30 raznih aktualnih znanstvenih i stručnih radova i prezentacija projekata

- Wine-olio gastro show – (sa specijalnim dodatkom – usporedba Prošeka i Prosecca)

- Mala škola kušanja maslinovog ulja

- Studijski obilazak maslinarskog otoka Brača

- Osobna i kolektivna priznanja

- Proglašenje Šampiona

- Sajam tvrtki prijatelja Noćnjaka

- Izložba proizvoda u natjecanju

Iako bilježimo zahtjevnu godinu s manje uroda, na ovom Noćnjaku su maslinari i uljari predali 346 uzoraka u svim kategorijama od čega 192 otvorena ulja i 93 pakovine te 61 proizvod od masline.     

Svi zaprimljeni uzorci pokazuju raskoš onog što maslina nudi kada se zna kako pravilno postupati sa stablom, plodom i dobivenim uljem.

Osobito svečano će biti i na otvorenju Noćnjaka, 5. svibnja, gdje će se upriličiti podjela osobnih i kolektivnih priznanja koju započinjemo sa sadnjom spomen masline i prigodnim riječima pokrovitelja i organizatora.

Vše informacija može se pročitati OVDJE.

24. travanj 2024 12:43