Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Obaladubrovnik

Krizni stožer poručuje: Samoorganiziranje nije dopušteno

Piše PSD.
25. ožujka 2020. - 16:57
Civilna zaštita grada Dubrovnika

Sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH, aktivirane su operativne snage civilne zaštite Grada Dubrovnika koje broje više od 200 pripadnika.

Zbog posebne situacije i potrebnih mjera opreza, ističe se, nije dozvoljeno samoorganiziranje pomoći.

- Pohvalno je što građani pokazuju solidarnost i žele pružiti pomoć našim sugrađanima u potrebi, ali u ovom trenutku nije dozvoljena samoorganizacija pružanja pomoći. Sve one koji žele pomoći i priključiti se sustavu Civilne zaštite pozivamo da se jave e-mailom na civilnazastita@dubrovnik.hr, poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Na isti mail građani mogu uputiti pitanja vezana uz funkcioniranje rada i života u novonastalim okolnostima te se obratiti oko organiziranja eventualne pomoći i ustupanja resursa.

One koji žele pomoći potrebitim sugrađanima javljaju se i Gradskom društvu Crvenog križa Dubrovnik koje je uspostavilo sustav pružanja pomoći rizičnim skupinama, a broj telefona uveden u tu svrhu glasi 020 418 810 i na raspolaganju je 24 sata dnevno. Grad Dubrovnik prethodno je u opremanje i organiziranje operativnih snaga sustava civilne zaštite uložio značajna sredstva. Sve gradske službe su opremljene i spremne provoditi upute.

Sve informacije na jednom mjestu

U cilju pravovremenog i točnog informiranja javnosti na internetskim stranicama Grada Dubrovnika dostupne su sve relevantne informacije o koronavirusu s istaknutim poveznicama na posljednje službene podatke o epidemiji te na preporuke o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objave Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije. Informacijama se pristupa putem linka u zaglavlju web-stranice. 

#DUBROVNIK

Izdvojeno