StoryEditorOCM
Svijetsudska presuda

Proizvođač koji je i u Hrvatskoj popularan mora platiti 45 milijuna dolara odštete obitelji žene čiju su smrt skrivili

Piše vijesti sd
22. travnja 2024. - 16:07
Sud u Illinoisu naredio je farmaceutskom gigantu isplatu milijunske odštete obitelji preminule (ilustracija)/Shutterstock

Sud u američkoj saveznoj državi Illinois naredio je kasno u petak farmaceutskom gigantu Johnson & Johnson i Kenvueu da 45 milijuna dolara isplate obitelji koja je izjavila kako je puder na bazi talka doveo do smrti njihova rođaka kojemu je dijagnosticiran fatalni tumor povezan s izlaganjem azbestu.

Theresa Garcia umrla je u srpnju 2020. godine. Bolovala je od raka koji se često povezivao s izlaganjem azbestu. Njena obitelj podnijela je tužbu tvrdeći kako je Garcijino često korištenje baby pudera baziranog na talku izazvalo njenu dijagnozu.

Porota je otkrila kako je Kenvue, nekadašnji odjel za zdravlje kupaca farmaceutskog giganta, koji je postao nezavisna kompanija, odgovoran za 70 posto problema koji su doveli do Garcijine smrti, dok su Johnson & Johnson i još jedan odjel bili odgovorni za ostalih 30 posto, piše Forbes.

Na sudu na Floridi u četvrtak porota je odlučila da baby puder Johnson & Johnsona nije izazvao rak jajnika Patricije Matthey.

Tvrtka čitavo vrijeme tvrdi kako njihov puder od talka ne sadrži azbest niti izaziva rak.

Zbog tisuća tužbi zbog sumnji u zdravstvene probleme izazvane talkom, Johnson & Johnson je dvaput podnio zahtjev za bankrot.

image

Johnson & Johnson tvrdi kako njihov puder od talka ne sadrži azbest niti izaziva rak i žalit će se na presudu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:07