StoryEditorOCM
Svijetuzbuna zbog virusa

Novi sojevi šire se Europom: iako su im skijališta puna, Austrijanci uvode karantenu u Tirolu. I Francuzi strahuju: ‘Teško ćemo izbjeći zatvaranje!‘

Piše Snježana Pavić/JL/Hina
10. veljače 2021. - 13:39
Austrijska policija mogla bi idućih dana imati posla jer vlasnici hotela u skijalištima najavljuju da će - prkositi mjeramaJoe Klamar/AFP

Od sutra će svi koji napuštaju austrijsku pokrajinu Tirol morati imati negativan test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata. Tko se ogriješi o naredbu, prijeti mu kazna od 1450 eura, poručio je ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Još u nedjelju je austrijska vlada izdala preporuku da se ne putuje u taj dio Austrije. Cilj je zaustaviti širenje južnoafričkog soja koronavirusa za koji se smatra da je zarazniji i od britanskog soja i od klasičnog virusa koji uzrokuje covid-19, piše Jutarnji list.

Tirol je europski "hotspot" za južnoafrički soj koronavirusa, upozorio je virolog Andreas Bergthaler. Jedino mjesto gdje trenutačno ima više zabilježenih slučajeva zaraze tim sojem je u samoj Južnoj Africi, piše njemački Der Spiegel.

Prošli je tjedan virologinja Dor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:19