StoryEditorOCM
Regijaveselo

Novi bizarni nastup Vučića pred kamerama: svađao se s novinarima, uspoređivao s Hitlerom i pričao o dilanju droge

Piše A. Vl./ jl
26. siječnja 2024. - 19:05

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na konferenciji za medije u Vranju imao novi obračun s televizijom N1 u Srbiji i njihovim novinarima. Na pitanje novinarke o postizbornoj koaliciji u Beogradu rekao je da se on time ne bavi i da ne zna postoje li neki dogovori između njegove stranke i dijela pokreta "Mi - Glas iz naroda" koji predstavlja Aleksandar Jerković.

Poručio je da je njemu bilo važno uvjerljivo pobijediti i da je njegova stranka u tome uspjela.

- Uvjerljivo smo pobijedili ove vaše štićenike. Znam da ste vi sretni zbog toga, baš koliko i ja. Dobili smo više desetina glasova više nego oni, poručio je Vučić novinarki N1.

Požalio se na ‘teške uvjete‘ i ‘jezivu kampanju‘ koja se vodila protiv njega i njegove stranke.

- Možda ste u pravu kada o meni govorite, ali samo poslušajte što govori vaša televizija, ne vi osobno, izjavio je u polemičnom tonu.

- Oni objave da smo pokrali izbore, optuže me da sam lopov i ne dopuste mi da odgovorim, ne mogu doći na televiziju u kojoj cijelu moju obitelj nazivaju obitelji kriminalaca, i u kojoj sam ja nečastivi i Hitler, nastavio je svoj monolog.

- Mogu li završiti obzirom da ste me pet puta prekinuli u zadnjih 30 sekundi, oni sve vrijeme rade nešto što je najveća prijevara, a kad im kažete da to nije točno, oni odgovore da se na njih vrši pritisak i da ih se progoni. Zar im ne smijemo odgovoriti, nisam ja ništa ukrao, nemam ja 619 milijuna eura, netočno je, recimo, da sam Adolf Hitler i nije baš pristojno kada predsjedniku Republike opsujete majku. Kako se zove onaj (Marko) Vidojković, u pravu ste, nije sa N1, nego s Nove S, odgovarao je Vučić na pokušaje novinarke N1 da nastavi s pitanjima.

Potom je govorio o optužbama da je surađuje s narko mafijom.

- Četiri godine novinari i urednici te televizije, gosti s kojima ste lažno radili na toj temi, pričaju da sam umiješan u dilanje narkotika u slučaju Jovanjica, iako ste znali da nemam nikakve veze niti sam znao gdje se to nalazi, sve dok Jelena Zorić pošteno nije istupila u javnost i rekla da moja obitelj nije imala veze s tim, pa ste tu priču malo skratili, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:42