StoryEditorOCM
Politikadavor matijević

Splitski SDP-ovac opleo po šefu stranke: ‘Grbin sve radi po svom. Najbolje da nam se obraća poslanicama!‘

Piše vijesti sd
24. travnja 2024. - 22:31

Nakon objavljivanja javnosti da SDP odustaje od Zorana Milanovića kao mandatara uspije li sastaviti većinu, predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević za Jutarnji list je rekao:

- Peđa Grbin je usavršio novi način komunikacije s rukovodstvom stranke tako da sve informacije dobivamo putem medija. U medijima smo saznali da je Zoran naš kandidat za premijera, u medijima smo saznali i da smo odustali od njega, a kroz medije smo saznali i da nam je Domovinski pokret prihvatljiv za sastavljanje vlade. Očito bi jedan ured SDP-a za odnose s javnošću mogao zamijeniti i Predsjedništvo i Glavni odbor pa da nam Peđa šalje poslanice preko medija.

Osvrnuo se i na izjavu Tonina Picule da, u kojoj je komentirao što treba poduzeti u vezi Milanovićeve kandidature za drugi predsjednički mandat ne uspiju li Rijeke pravde dobiti saborsku većinu.

- Neovisno što se ne slažem sa Zoranom u puno toga, ali treba biti realan i priznati da je on spasio stranku jer bez njega bi prošli puno, puno lošije. Ne treba dati ostavku, ali da mu je otežan put za drugi mandat, otežan je i to jako puno. Ovaj put je pomogao stranci, a volio bih da je isto napravio i kolega Picula na ovim izborima. Generala poslije bitke nam bar nikad nije nedostajalo, kazao je Matijević za Jutarnji list.

Podsjetimo, Peđa Grbin u utorak navečer na pitanje nastupa li s pozicije mandatara, nije želio odgovoriti, ali zato je na ono koje je uslijedilo, jesu li odustali od Zorana Milanovića, bio decidiran – ‘Da, treba biti svjestan realnosti‘. O tome tko će onda preuzeti ulogu mandatara rekao je kako ima i boljih, ima lošijih, ima prihvatljivijih i neprihvatljivijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:32