stdClass Object ( [id] => 1026472 [title] => Donosimo popis HDZ-ovih kandidata za X. izbornu jedinicu - na njoj nema Škorića ni Krstičevića, ali tu su dva Bačića, a prva žena je na 11. mjestu [alias] => donosimo-popis-hdz-ovih-kandidata-za-x-izbornu-jedinicu-na-njoj-nema-skorica-ni-krsticevica-ali-tu-su-dva-bacica-a-prva-zena-je-na-11-mjestu [catid] => 242 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Premda će 16. lipnja, znači u utorak Državnom izbornom povjerenstvu predati liste za predstojeće parlamentarne izbore 5. srpnja, vladajuća stranka HDZ još uvijek nije definirala svoje kandidate. A kampanja starta 18. lipnja!

Iako bi sva ova imena i njihov redoslijed na listi trebali biti potvrđena tek sutra, ponedjeljak, na Predsjedništvu HDZ-a, u posjedu smo liste kandidata, njih 14, koji će se za glasove građana boriti u X izbornoj jedinici. Onoj koja je oduvijek utvrda vladajuće stranke, no aktualna lista poprilično je šarolika i rekli bi neki ne baš s tako impresivnim imenima, iako je na popisu i dvoje ministara, dva župana, četvero gradonačelnika, državna tajnica, saborski zastupnici i županijski vijećnici. No krenimo redom.

Nositelj liste je ministar zdravstva Hvaranin Vili Beroš, junak borbe protiv korona-virusa, kojega će politički protivnici zacijelo prozivati zbog 19 umrlih u Domu za starije i nemoćne Split, smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici. Oporba će itekako "tući" po činjenici kako je na čelu te županijske ustanove socijalne skrbi stranački kadar Ivan Škaričić, inače arheolog i profesor povijesti. Premda Dom nije u Berošeovoj ingerenciji već drugog ministarstva, oporbenjaci će ga oštro prozivati zbog proboja virusa u Dom, što je rezultiralo najvećom smrtnošću u jednoj ustanovi u Hrvatskoj, uz 82 zaraženih.

Povjerenje za poziciju na drugom mjestu ove HDZ-ove liste, dobio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, bliski prijatelj premijera Andreja Plenkovića iz davnih diplomatskih dana, no Splićani baš i nisu svjedoci njegove uspješne vladavine. Počeo je naime žestoko, no brzo se "ugasio", pa se uz njegovo ime veže neuspjeli pokušaj izgradnje metroa u Kopilici, pa propali projekt na plaži Žnjan, kao i najveća afera – upravljanje splitskom Park šumom Marjan.

U "plusu" je zbog nastavka sanacije gradskog odlagališta Karepovac, okončanje, nakon 20 godina, osnovne škole na Pazdigradu, sanaciju škole na Pujankama, te povlačenju EU-novca za predškolske ustanove.

Gospar je uveo red

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, u kvoti je od pet kandidata koje daje Dubrovačko-neretvanska županija, a njegovi sugrađani ovog gospara hvale zbog uvođenje reda pri upravljaju Dubrovačkim zidinama, kao i razrješenju nereda s uplovljavanjima brojnih kruzera i gostiju koji "preplave" grad, stvore gužve bez puno zarade. No sada je i Dubrovnik kao omiljena turistička destinacije u ogromnim problemima, jer kao i svi mi, ovisi o turizmu, a zbog Covid-a 19, sezone – nema!

---

image
Andrej Plenković s dvojicom kandidata s liste za X. jedinicu: Brankom Bačićem i  Matom Frankovićem
 
Božo Radić/HANZA MEDIA
---

Na trećem i četvrtom mjestu su dva župana, splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Premda je stavljanje župana na liste za državni parlament, svojevrsna prevara birača, jer oni neće napustiti svoje funkcije čelnika regionalne samouprave pa će ih zamijeniti stranački vojnici, njih dvojica imaju povjerenje birača. Boban jer je nastavio brojne uspješne projekte svog prethodnika Zlatka Ževrnje, ali i pokrenuo mnoge nove, među kojima je najučinkovitiji "Pomorsko je dobro" u svrhu zaštite tog najvažnije resursa SDŽ-a, kao i "Tu je moj dom" u cilju revitalizacije opustjele Dalmatinske zagore. A sve ovo će mu biti aduti i za novu izbornu kampanju, dogodine u svibnju za novi mandat župana. S druge strane Dobroslavić već najavljuje kako ne želi po četvrti put biti dubrovačko-neretvanski župan, pa je saborska klupa dobro rješenje HDZ-ovom 71-godišnjem veteranu s krajnjeg juga države.

Slijedi na listi koalicijski partner, psihijatar Goran Dodig iz Hrvatske demokršćanske stranke, opcije koja se ne može pohvaliti s puno pripadnika, a ni s puno akcija za dobrobit građana od kojih traže glas. Upravo je ovo ime na listi rezultiralo najviše negodovanje među HDZ-ovcima koji smatraju kako 73-godišnjem Dodigu ne treba omogućiti još jedan mandat u Saboru.
No po svemu sudeći nanovo će u saborske klupe još jedan veteran i to Branko Bačić, koji vedri i oblači svojim otokom Korčulom, ali i Dubrovačko-neretvanskom županijom, pa se odavno uz njegovo ime veže ona – bez njegovog blagoslova ni u trafici se nitko ne može zaposliti.

---

image
Ante Sanader i Ante Bačić Baćo
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
---

Slijedi još jedan Bačić, koji također želi opet na saborsku plaću a to je Ante Bačić legendarni Bačo, čiji će dosadašnji mandat u Saboru ostati upamćen po epitetu "čobanin" kako je nazvao člana Mosta Mira Bulja. No Bačo koji je pulen uvijek hvaljenog Ante Sanadera, potpredsjednika stranke, istican je i kao veliki "potrošač" našeg novca za troškove odlaska iz Splita u Zagreb na saborska zasjedanja.

Ministrica na 11. poziciji

Još jedan izdanak mladih snaga iz Sanaderovog okrilja je također na listi X izborne jedinice a to je Ante Mihanović, ravnatelj Županijskih ljekarni koji je okončao projekt gradnje Galenskog laboratorija u Dugopolje, a na otvaranju mu je bio i sam premijer Plenković.
Slijedi gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, čelnik krajine koja uvijek diše "plavo", glasa za HDZ-e, no kako je to područje opustošeno, raseljeno, devastirano, teško će i sam Budalić nakon tri desetljeće obećanja kojih su se Imoćani itekako naslušali, imati podršku birača. A u stranačkim redovima bilo je primjedbi kako je za ovu poziciju kandidata iz Imotske krajine, bolji izbor bio dožupan Ante Šošić.

Na mjestu koje nije baš "prolazno" nalazi se i prva žena na listi, tek na 11. poziciji budući HDZ-ovci previše ne mare za žensku kvotu, je ime ministrice poljoprivrede Pločanke Marije Vučković. Omiljena je ona među biračima, premda je ovu funkciju preuzela nakon afere s ministrom Tomislavom Tolušićem.

Iza ministrice stoji ime gradonačelnika Makarske Jure Brkana, široj javnosti nepoznati kadar. Od njega je svakako poznatija Danica Baričević, županijska vijećnica SDŽ, predsjednica Udruženja obrtnika otoka Brača, koja je dobila poziciju broj 13. Zadnja na listi je još jedna žena i to državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, Nikolina Klaić. I za nju ne zna šira javnost, dolazi iz Dubrovnika, no prednost je što se ipak nalazi na listi kao žena. Jer HDZ-ovci nikada nisu bili naklonjeni slabijem spolu u politici.

---

image
Ministrica Marija Vučković je tek na 11. mjestu
Boris Kovačev /HANZA MEDIA
---

Ovo su imena trenutnih kandidata, koja treba potvrditi središnjica stranke. Hoće li biti značajnijih izmjena, znat će se u utorak pri predaji liste, no većina ipak žali što na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krstičevića, bivšeg ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH. Tu poziciju, računajući na preferencijalne glasove, na početku pregovora tražio je sam Krstičević, no ipak je na kraju i odustao od izbora, što je veliki gubitak za HDZ-ovu X izbornu jedinicu.

---

image
Većina ipak žali što na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krstičevića
HANZA MEDIA
---

Prije četiri godine listu HDZ-a u X izbornoj jedinici predvodio je umirovljeni general i poduzetnik Damir Krstičević. Na popisu je bio i Petar Škorić, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Split kojeg sada nema, što je svojevrsno iznenađenje, no očito mu je na naplatu došlo glasanje protiv Istanbulske konvencije, kao i podrška drugom krilu HDZ-a na unutarstranačkim izborima, listi koju je predvodio Miro Kovač.
Premda je Škorić poslije ipak podržao Plenkovića za predsjednika stranke, sve je to ipak rezultiralo da se prvi čovjek stranačke organizacije u drugom gradu u državi ne nađe na popisu za novi saziv Sabora.

Na popisu 2016. bio je i Andro Krstulović Opara kao i Marija Vučković, te Ante Bačić, zatim i Mato Franković, Blaženko Boban, Goran Dodig, te Branko Bačić koji su opet dobili priliku za novi mandat.

No tu šansu za dodatne četiri godine stolovanja na Markovom trgu, nisu dobili Dragica Roščić, ni Ante Babić, kao ni Sanja Putica, ali ni bivši ministri prvi zbog afere sa zemljištem Lovro Kuščević, te drugi zbog imovinske kartice Milan Kujundžić, koji je sa zadnjeg 14. mjesta, preferencijalnim glasovima bio među pet najuspješnijih HDZ-ovaca u cijeloj Hrvatskoj po broju glasova.
Mjesto na ovogodišnjoj listi bilo je namijenjeno i splitsko-dalmatinskoj pročelnici Mariji Čizmić, no zbog afere s uposlenjem sina u regionalnom NZJZ-u odustalo se od njenog imena, kao i od Mirjane Čagalj, potpredsjednice HGK za graditeljstvo. Obje su slovile za sigurne kandidatkinje.

---

KANDIDATI HDZ-A


Vili Beroš

Andro Krstulovic Opara

Mato Franković

Blaženko Boban

Nikola Dobroslavić

Goran Dodig (HDS)

Branko Bačić

Ante Bačić Bačo

Ante Mihanović

Ivan Budalić

Marija Vučković

Jure Brkan

Danica Baričević

Nikolina Klaić

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [24] => stdClass Object ( [id] => 88 [name] => Headline C [value] => 1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 27 [alias] => headline_c ) ) [extra_fields_search] => EKSKLUZIVNO 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-06-14 15:47:48 [created_by] => 3202 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-06-14 18:44:05 [modified_by] => 3202 [publish_up] => 2020-06-14 16:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11058 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 242 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz unutrašnje i vanjske politike. [menu-meta_keywords] => politika, vijesti iz politike [secure] => 0 [page_title] => Politika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/06\/14\/10764970.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/14\/13887092.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/14\/12857250.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/14\/13720000.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/14\/13381744.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/14\/12771676.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/HANZA MEDIA","Bo\u017eo Radi\u0107\/HANZA MEDIA","Tom Dubravec\/HANZA MEDIA","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/HANZA MEDIA","Boris Kova\u010dev \/HANZA MEDIA","HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Prema Plenkovi\u0107u putuju lista HDZ-ovaca iz X. izborne jedinice bez \u0160kori\u0107eva imena","Andrej Plenkovi\u0107 s dvojicom kandidata s liste za X. jedinicu: Brankom Ba\u010di\u0107em i\u00a0 Matom Frankovi\u0107em
\n\u00a0","Danica Bari\u010devi\u0107, jedna od samo tri \u017eene na listi","Ante Sanader i Ante Ba\u010di\u0107 Ba\u0107o","Ministrica Marija Vu\u010dkovi\u0107 je tek na 11. mjestu","Ve\u0107ina ipak \u017eali \u0161to na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krsti\u010devi\u0107a<\/strong>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1228","k_10764970_1280.jpg":"1280x1280","k_10764970_1024.jpg":"1024x1024","k_10764970_640.jpg":"640x640","k_10764970_480.jpg":"480x480","k_10764970_340.jpg":"340x340","k_10764970_220.jpg":"220x220","o_10764970_1280.jpg":"1280x818","o_10764970_1024.jpg":"1024x654","o_10764970_640.jpg":"640x409","o_10764970_480.jpg":"480x307","o_10764970_340.jpg":"340x217","o_10764970_220.jpg":"220x140","h_10764970_1280.jpg":"1280x854","h_10764970_1024.jpg":"1024x683","h_10764970_640.jpg":"640x427","h_10764970_480.jpg":"480x320","h_10764970_340.jpg":"340x227","h_10764970_220.jpg":"220x147","pp_10764970_1280.jpg":"1006x1280","pp_10764970_1024.jpg":"805x1024","pp_10764970_640.jpg":"503x640","pp_10764970_480.jpg":"377x480","pp_10764970_340.jpg":"267x340","pp_10764970_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_13887092_1280.jpg":"1280x1280","k_13887092_1024.jpg":"1024x1024","k_13887092_640.jpg":"640x640","k_13887092_480.jpg":"480x480","k_13887092_340.jpg":"340x340","k_13887092_220.jpg":"220x220","o_13887092_1280.jpg":"1280x853","o_13887092_1024.jpg":"1024x682","o_13887092_640.jpg":"640x426","o_13887092_480.jpg":"480x320","o_13887092_340.jpg":"340x226","o_13887092_220.jpg":"220x146","h_13887092_1280.jpg":"1280x854","h_13887092_1024.jpg":"1024x683","h_13887092_640.jpg":"640x427","h_13887092_480.jpg":"480x320","h_13887092_340.jpg":"340x227","h_13887092_220.jpg":"220x147","pp_13887092_1280.jpg":"1006x1280","pp_13887092_1024.jpg":"805x1024","pp_13887092_640.jpg":"503x640","pp_13887092_480.jpg":"377x480","pp_13887092_340.jpg":"267x340","pp_13887092_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1262","k_12857250_1280.jpg":"1280x1280","k_12857250_1024.jpg":"1024x1024","k_12857250_640.jpg":"640x640","k_12857250_480.jpg":"480x480","k_12857250_340.jpg":"340x340","k_12857250_220.jpg":"220x220","o_12857250_1280.jpg":"1280x841","o_12857250_1024.jpg":"1024x673","o_12857250_640.jpg":"640x420","o_12857250_480.jpg":"480x315","o_12857250_340.jpg":"340x223","o_12857250_220.jpg":"220x144","h_12857250_1280.jpg":"1280x854","h_12857250_1024.jpg":"1024x683","h_12857250_640.jpg":"640x427","h_12857250_480.jpg":"480x320","h_12857250_340.jpg":"340x227","h_12857250_220.jpg":"220x147","pp_12857250_1280.jpg":"1006x1280","pp_12857250_1024.jpg":"805x1024","pp_12857250_640.jpg":"503x640","pp_12857250_480.jpg":"377x480","pp_12857250_340.jpg":"267x340","pp_12857250_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1152","k_13720000_1280.jpg":"1280x1280","k_13720000_1024.jpg":"1024x1024","k_13720000_640.jpg":"640x640","k_13720000_480.jpg":"480x480","k_13720000_340.jpg":"340x340","k_13720000_220.jpg":"220x220","o_13720000_1280.jpg":"1280x768","o_13720000_1024.jpg":"1024x614","o_13720000_640.jpg":"640x384","o_13720000_480.jpg":"480x288","o_13720000_340.jpg":"340x204","o_13720000_220.jpg":"220x132","h_13720000_1280.jpg":"1280x854","h_13720000_1024.jpg":"1024x683","h_13720000_640.jpg":"640x427","h_13720000_480.jpg":"480x320","h_13720000_340.jpg":"340x227","h_13720000_220.jpg":"220x147","pp_13720000_1280.jpg":"1006x1280","pp_13720000_1024.jpg":"805x1024","pp_13720000_640.jpg":"503x640","pp_13720000_480.jpg":"377x480","pp_13720000_340.jpg":"267x340","pp_13720000_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_13381744_1280.jpg":"1280x1280","k_13381744_1024.jpg":"1024x1024","k_13381744_640.jpg":"640x640","k_13381744_480.jpg":"480x480","k_13381744_340.jpg":"340x340","k_13381744_220.jpg":"220x220","o_13381744_1280.jpg":"1280x853","o_13381744_1024.jpg":"1024x682","o_13381744_640.jpg":"640x426","o_13381744_480.jpg":"480x320","o_13381744_340.jpg":"340x226","o_13381744_220.jpg":"220x146","h_13381744_1280.jpg":"1280x854","h_13381744_1024.jpg":"1024x683","h_13381744_640.jpg":"640x427","h_13381744_480.jpg":"480x320","h_13381744_340.jpg":"340x227","h_13381744_220.jpg":"220x147","pp_13381744_1280.jpg":"1006x1280","pp_13381744_1024.jpg":"805x1024","pp_13381744_640.jpg":"503x640","pp_13381744_480.jpg":"377x480","pp_13381744_340.jpg":"267x340","pp_13381744_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1253","k_12771676_1280.jpg":"1280x1280","k_12771676_1024.jpg":"1024x1024","k_12771676_640.jpg":"640x640","k_12771676_480.jpg":"480x480","k_12771676_340.jpg":"340x340","k_12771676_220.jpg":"220x220","o_12771676_1280.jpg":"1280x835","o_12771676_1024.jpg":"1024x668","o_12771676_640.jpg":"640x417","o_12771676_480.jpg":"480x313","o_12771676_340.jpg":"340x221","o_12771676_220.jpg":"220x143","h_12771676_1280.jpg":"1280x854","h_12771676_1024.jpg":"1024x683","h_12771676_640.jpg":"640x427","h_12771676_480.jpg":"480x320","h_12771676_340.jpg":"340x227","h_12771676_220.jpg":"220x147","pp_12771676_1280.jpg":"1006x1280","pp_12771676_1024.jpg":"805x1024","pp_12771676_640.jpg":"503x640","pp_12771676_480.jpg":"377x480","pp_12771676_340.jpg":"267x340","pp_12771676_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 242 [name] => Politika [alias] => politika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38740740 Threads: 4 Questions: 7121578370 Slow queries: 3308775 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608965473 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/politika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 242 [name] => Politika [alias] => politika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/politika ) ) [link] => /vijesti/politika/donosimo-popis-hdz-ovih-kandidata-za-x-izbornu-jedinicu-na-njoj-nema-skorica-ni-krsticevica-ali-tu-su-dva-bacica-a-prva-zena-je-na-11-mjestu-1026472 [printLink] => /vijesti/politika/donosimo-popis-hdz-ovih-kandidata-za-x-izbornu-jedinicu-na-njoj-nema-skorica-ni-krsticevica-ali-tu-su-dva-bacica-a-prva-zena-je-na-11-mjestu-1026472?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 610451 [name] => HDZ-ova lista za X. izbornu jedinicu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-14 18:08:36 [main_article_id] => 0 [alias] => hdz-ova-lista-za-x-izbornu-jedinicu [link] => /tag/hdz-ova-lista-za-x-izbornu-jedinicu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 608655 [name] => parlamentarni izbori 2020. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-20 18:41:29 [main_article_id] => 0 [alias] => parlamentarni-izbori-2020 [link] => /tag/parlamentarni-izbori-2020 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [headline_c] => stdClass Object ( [id] => 88 [name] => Headline C [value] => 1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 27 [alias] => headline_c ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Donosimo popis HDZ-ovih kandidata za X. izbornu jedinicu - na njoj nema Škorića ni Krstičevića, ali tu su dva Bačića, a prva žena je na 11. mjestu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3202 [name] => Sandra Barčot [username] => sandra-bar-ot [email] => sandra-bar-ot@sd.hr [password] => $2y$10$ckfXj8qvsyA2At..DVH26.lRpLIqCiq3cNzofsgBZCHud7TUoDgQm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandra-barcot-3202 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1720 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/240d52e561ffcd67aeb6d8536e6e8383?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/10764970.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Prema Plenkoviću putuju lista HDZ-ovaca iz X. izborne jedinice bez Škorićeva imena [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/10764970.jpg [title] => Prema Plenkoviću putuju lista HDZ-ovaca iz X. izborne jedinice bez Škorićeva imena Božidar Vukičević/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/13887092.jpg [title] => Andrej Plenković s dvojicom kandidata s liste za X. jedinicu: Brankom Bačićem i  Matom Frankovićem
 
Božo Radić/HANZA MEDIA ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/12857250.jpg [title] => Danica Baričević, jedna od samo tri žene na listi Tom Dubravec/HANZA MEDIA ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/13720000.jpg [title] => Ante Sanader i Ante Bačić Baćo Božidar Vukičević/HANZA MEDIA ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/13381744.jpg [title] => Ministrica Marija Vučković je tek na 11. mjestu Boris Kovačev /HANZA MEDIA ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/14/12771676.jpg [title] => Većina ipak žali što na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krstičevića HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Premda će 16. lipnja, znači u utorak Državnom izbornom povjerenstvu predati liste za predstojeće parlamentarne izbore 5. srpnja, vladajuća stranka HDZ još uvijek nije definirala svoje kandidate. A kampanja starta 18. lipnja!

Iako bi sva ova imena i njihov redoslijed na listi trebali biti potvrđena tek sutra, ponedjeljak, na Predsjedništvu HDZ-a, u posjedu smo liste kandidata, njih 14, koji će se za glasove građana boriti u X izbornoj jedinici. Onoj koja je oduvijek utvrda vladajuće stranke, no aktualna lista poprilično je šarolika i rekli bi neki ne baš s tako impresivnim imenima, iako je na popisu i dvoje ministara, dva župana, četvero gradonačelnika, državna tajnica, saborski zastupnici i županijski vijećnici. No krenimo redom.

Nositelj liste je ministar zdravstva Hvaranin Vili Beroš, junak borbe protiv korona-virusa, kojega će politički protivnici zacijelo prozivati zbog 19 umrlih u Domu za starije i nemoćne Split, smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici. Oporba će itekako "tući" po činjenici kako je na čelu te županijske ustanove socijalne skrbi stranački kadar Ivan Škaričić, inače arheolog i profesor povijesti. Premda Dom nije u Berošeovoj ingerenciji već drugog ministarstva, oporbenjaci će ga oštro prozivati zbog proboja virusa u Dom, što je rezultiralo najvećom smrtnošću u jednoj ustanovi u Hrvatskoj, uz 82 zaraženih.

Povjerenje za poziciju na drugom mjestu ove HDZ-ove liste, dobio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, bliski prijatelj premijera Andreja Plenkovića iz davnih diplomatskih dana, no Splićani baš i nisu svjedoci njegove uspješne vladavine. Počeo je naime žestoko, no brzo se "ugasio", pa se uz njegovo ime veže neuspjeli pokušaj izgradnje metroa u Kopilici, pa propali projekt na plaži Žnjan, kao i najveća afera – upravljanje splitskom Park šumom Marjan.

U "plusu" je zbog nastavka sanacije gradskog odlagališta Karepovac, okončanje, nakon 20 godina, osnovne škole na Pazdigradu, sanaciju škole na Pujankama, te povlačenju EU-novca za predškolske ustanove.

Gospar je uveo red

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, u kvoti je od pet kandidata koje daje Dubrovačko-neretvanska županija, a njegovi sugrađani ovog gospara hvale zbog uvođenje reda pri upravljaju Dubrovačkim zidinama, kao i razrješenju nereda s uplovljavanjima brojnih kruzera i gostiju koji "preplave" grad, stvore gužve bez puno zarade. No sada je i Dubrovnik kao omiljena turistička destinacije u ogromnim problemima, jer kao i svi mi, ovisi o turizmu, a zbog Covid-a 19, sezone – nema!

---

image
Andrej Plenković s dvojicom kandidata s liste za X. jedinicu: Brankom Bačićem i  Matom Frankovićem
 
Božo Radić/HANZA MEDIA
---

Na trećem i četvrtom mjestu su dva župana, splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Premda je stavljanje župana na liste za državni parlament, svojevrsna prevara birača, jer oni neće napustiti svoje funkcije čelnika regionalne samouprave pa će ih zamijeniti stranački vojnici, njih dvojica imaju povjerenje birača. Boban jer je nastavio brojne uspješne projekte svog prethodnika Zlatka Ževrnje, ali i pokrenuo mnoge nove, među kojima je najučinkovitiji "Pomorsko je dobro" u svrhu zaštite tog najvažnije resursa SDŽ-a, kao i "Tu je moj dom" u cilju revitalizacije opustjele Dalmatinske zagore. A sve ovo će mu biti aduti i za novu izbornu kampanju, dogodine u svibnju za novi mandat župana. S druge strane Dobroslavić već najavljuje kako ne želi po četvrti put biti dubrovačko-neretvanski župan, pa je saborska klupa dobro rješenje HDZ-ovom 71-godišnjem veteranu s krajnjeg juga države.

Slijedi na listi koalicijski partner, psihijatar Goran Dodig iz Hrvatske demokršćanske stranke, opcije koja se ne može pohvaliti s puno pripadnika, a ni s puno akcija za dobrobit građana od kojih traže glas. Upravo je ovo ime na listi rezultiralo najviše negodovanje među HDZ-ovcima koji smatraju kako 73-godišnjem Dodigu ne treba omogućiti još jedan mandat u Saboru.
No po svemu sudeći nanovo će u saborske klupe još jedan veteran i to Branko Bačić, koji vedri i oblači svojim otokom Korčulom, ali i Dubrovačko-neretvanskom županijom, pa se odavno uz njegovo ime veže ona – bez njegovog blagoslova ni u trafici se nitko ne može zaposliti.

---

image
Ante Sanader i Ante Bačić Baćo
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
---

Slijedi još jedan Bačić, koji također želi opet na saborsku plaću a to je Ante Bačić legendarni Bačo, čiji će dosadašnji mandat u Saboru ostati upamćen po epitetu "čobanin" kako je nazvao člana Mosta Mira Bulja. No Bačo koji je pulen uvijek hvaljenog Ante Sanadera, potpredsjednika stranke, istican je i kao veliki "potrošač" našeg novca za troškove odlaska iz Splita u Zagreb na saborska zasjedanja.

Ministrica na 11. poziciji

Još jedan izdanak mladih snaga iz Sanaderovog okrilja je također na listi X izborne jedinice a to je Ante Mihanović, ravnatelj Županijskih ljekarni koji je okončao projekt gradnje Galenskog laboratorija u Dugopolje, a na otvaranju mu je bio i sam premijer Plenković.
Slijedi gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, čelnik krajine koja uvijek diše "plavo", glasa za HDZ-e, no kako je to područje opustošeno, raseljeno, devastirano, teško će i sam Budalić nakon tri desetljeće obećanja kojih su se Imoćani itekako naslušali, imati podršku birača. A u stranačkim redovima bilo je primjedbi kako je za ovu poziciju kandidata iz Imotske krajine, bolji izbor bio dožupan Ante Šošić.

Na mjestu koje nije baš "prolazno" nalazi se i prva žena na listi, tek na 11. poziciji budući HDZ-ovci previše ne mare za žensku kvotu, je ime ministrice poljoprivrede Pločanke Marije Vučković. Omiljena je ona među biračima, premda je ovu funkciju preuzela nakon afere s ministrom Tomislavom Tolušićem.

Iza ministrice stoji ime gradonačelnika Makarske Jure Brkana, široj javnosti nepoznati kadar. Od njega je svakako poznatija Danica Baričević, županijska vijećnica SDŽ, predsjednica Udruženja obrtnika otoka Brača, koja je dobila poziciju broj 13. Zadnja na listi je još jedna žena i to državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, Nikolina Klaić. I za nju ne zna šira javnost, dolazi iz Dubrovnika, no prednost je što se ipak nalazi na listi kao žena. Jer HDZ-ovci nikada nisu bili naklonjeni slabijem spolu u politici.

---

image
Ministrica Marija Vučković je tek na 11. mjestu
Boris Kovačev /HANZA MEDIA
---

Ovo su imena trenutnih kandidata, koja treba potvrditi središnjica stranke. Hoće li biti značajnijih izmjena, znat će se u utorak pri predaji liste, no većina ipak žali što na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krstičevića, bivšeg ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH. Tu poziciju, računajući na preferencijalne glasove, na početku pregovora tražio je sam Krstičević, no ipak je na kraju i odustao od izbora, što je veliki gubitak za HDZ-ovu X izbornu jedinicu.

---

image
Većina ipak žali što na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krstičevića
HANZA MEDIA
---

Prije četiri godine listu HDZ-a u X izbornoj jedinici predvodio je umirovljeni general i poduzetnik Damir Krstičević. Na popisu je bio i Petar Škorić, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Split kojeg sada nema, što je svojevrsno iznenađenje, no očito mu je na naplatu došlo glasanje protiv Istanbulske konvencije, kao i podrška drugom krilu HDZ-a na unutarstranačkim izborima, listi koju je predvodio Miro Kovač.
Premda je Škorić poslije ipak podržao Plenkovića za predsjednika stranke, sve je to ipak rezultiralo da se prvi čovjek stranačke organizacije u drugom gradu u državi ne nađe na popisu za novi saziv Sabora.

Na popisu 2016. bio je i Andro Krstulović Opara kao i Marija Vučković, te Ante Bačić, zatim i Mato Franković, Blaženko Boban, Goran Dodig, te Branko Bačić koji su opet dobili priliku za novi mandat.

No tu šansu za dodatne četiri godine stolovanja na Markovom trgu, nisu dobili Dragica Roščić, ni Ante Babić, kao ni Sanja Putica, ali ni bivši ministri prvi zbog afere sa zemljištem Lovro Kuščević, te drugi zbog imovinske kartice Milan Kujundžić, koji je sa zadnjeg 14. mjesta, preferencijalnim glasovima bio među pet najuspješnijih HDZ-ovaca u cijeloj Hrvatskoj po broju glasova.
Mjesto na ovogodišnjoj listi bilo je namijenjeno i splitsko-dalmatinskoj pročelnici Mariji Čizmić, no zbog afere s uposlenjem sina u regionalnom NZJZ-u odustalo se od njenog imena, kao i od Mirjane Čagalj, potpredsjednice HGK za graditeljstvo. Obje su slovile za sigurne kandidatkinje.

---

KANDIDATI HDZ-A


Vili Beroš

Andro Krstulovic Opara

Mato Franković

Blaženko Boban

Nikola Dobroslavić

Goran Dodig (HDS)

Branko Bačić

Ante Bačić Bačo

Ante Mihanović

Ivan Budalić

Marija Vučković

Jure Brkan

Danica Baričević

Nikolina Klaić

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA Božo Radić/HANZA MEDIA Tom Dubravec/HANZA MEDIA Božidar Vukičević/HANZA MEDIA Boris Kovačev /HANZA MEDIA HANZA MEDIA
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
Prema Plenkoviću putuju lista HDZ-ovaca iz X. izborne jedinice bez Škorićeva imena
Božo Radić/HANZA MEDIA
Andrej Plenković s dvojicom kandidata s liste za X. jedinicu: Brankom Bačićem i  Matom Frankovićem
 
Tom Dubravec/HANZA MEDIA
Danica Baričević, jedna od samo tri žene na listi
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
Ante Sanader i Ante Bačić Baćo
Boris Kovačev /HANZA MEDIA
Ministrica Marija Vučković je tek na 11. mjestu
HANZA MEDIA
Većina ipak žali što na zadnjem 14. mjestu nije ime generala Damira Krstičevića
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/donosimo-popis-hdz-ovih-kandidata-za-x-izbornu-jedinicu-na-njoj-nema-skorica-ni-krsticevica-ali-tu-su-dva-bacica-a-prva-zena-je-na-11-mjestu-1026472 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b5f4e41df5d5df3098b1922e1cd2ca019b563cff [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Donosimo+popis+HDZ-ovih+kandidata+za+X.+izbornu+jedinicu+-+na+njoj+nema+%C5%A0kori%C4%87a+ni+Krsti%C4%8Devi%C4%87a%2C+ali+tu+su+dva+Ba%C4%8Di%C4%87a%2C+a+prva+%C5%BEena+je+na+11.+mjestu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fpolitika%2Fdonosimo-popis-hdz-ovih-kandidata-za-x-izbornu-jedinicu-na-njoj-nema-skorica-ni-krsticevica-ali-tu-su-dva-bacica-a-prva-zena-je-na-11-mjestu-1026472 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fpolitika%2Fdonosimo-popis-hdz-ovih-kandidata-za-x-izbornu-jedinicu-na-njoj-nema-skorica-ni-krsticevica-ali-tu-su-dva-bacica-a-prva-zena-je-na-11-mjestu-1026472 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [24] => stdClass Object ( [id] => 88 [name] => Headline C [value] => 1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 27 [alias] => headline_c ) )
StoryEditorOCM
PolitikaEKSKLUZIVNO

Donosimo popis HDZ-ovih kandidata za X. izbornu jedinicu - na njoj nema Škorića ni Krstičevića, ali tu su dva Bačića, a prva žena je na 11. mjestu

14. lipnja 2020. - 18:08

Premda će 16. lipnja, znači u utorak Državnom izbornom povjerenstvu predati liste za predstojeće parlamentarne izbore 5. srpnja, vladajuća stranka HDZ još uvijek nije definirala svoje kandidate. A kampanja starta 18. lipnja!

Iako bi sva ova imena i njihov redoslijed na listi trebali biti potvrđena tek sutra, ponedjeljak, na Predsjedništvu HDZ-a, u posjedu smo liste kandidata, njih 14, koji će se za glasove građana boriti u X izbornoj jedinici. Onoj koja je oduvijek utvrda vladajuće stranke, no aktualna lista poprilično je šarolika i rekli bi neki ne baš s tako impresivnim imenima, iako je na popisu i dvoje ministara, dva župana, četvero gradonačelnika, državna tajnica, saborski zastupnici i županijski vijećnici. No krenimo redom.

Nositelj liste je ministar zdravstva ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 22:50