StoryEditor
Hrvatska‘drive in‘ tehnika

U Zagrebu krenuli s novom metodom testiranja koronavirusa iz automobila, iz Zavoda ‘Andrija Štampar‘ ističu da je postupak siguran i brz

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 14:27
Cesar Manso/AFP

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) 'Dr. Andrija Štampar' od jučer je prvi u Hrvatskoj uveo tehniku tzv. 'drive in' testiranja na koronavirus kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje bolesti te kako bi se povećao broj testiranih osoba, prenosi N1. Testiranje se za sada provodi u Zagrebu.

- Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba, kažu iz Zavoda. 

'Drive in' testiranje obavljalo bi se u automobilu, a prilikom obavljanja testa, osoba ne bi trebala napustiti vozilo čime se povećava razina sigurnosti osobe koja se testira, ali i zdravstvenog djelatnika

Iz Zavoda napominju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.

U nizu mjera koje su NZZJZ i Grad Zagreb proveli u prevenciji širenja zaraze koronavirusom, i novim načinom testiranja trude se poboljšati kvalitetu življenja građana te ih zaštiti.

Trenutno u Hrvatskoj je 867 ljudi zaražen koronavirusom, s danas objavljenih 77 novih slučajeva, a sa smrtnim posljedicama zabilježeno je šest slučajeva.

#KORONAVIRUS#DRIVE IN TEST#ZAVOD ANDRIJA ŠTAMPAR

Izdvojeno

31. svibanj 2020 14:19