StoryEditorOCM
HrvatskaVEĆE KAMATE

Hrvatska poštanska banka u razdoblju od niti tri mjeseca prikupila čak milijardu eura štednih depozita građana

Piše Ljubica Vuko
19. prosinca 2023. - 10:33

Hrvatska poštanska banka je u razdoblju od niti tri mjeseca, od listopada 2023. do danas, ponudom novog proizvoda HPB SUPER ŠTEDNJA prikupila čak milijardu eura štednih depozita građana, izvijestili su iz te novčarske kuće.

Kao proizvod s najatraktivnijim kamatnim stopama na bankarskom tržištu koje dosežu 3,00% na oročenja od godinu dana, HPB SUPER ŠTEDNJA privukla je iznimni interes građana te se pokazala kao apsolutni hit na tržištu s 30 tisuća sklopljenih ugovora o depozitu, ističu u priopćenju.

Kako navode, HPB je omogućila ugovaranje ove štednje u najrasprostranjenijoj bankarskoj mreži u Hrvatskoj, a atraktivan prinos, velika dostupnost te spremnost i agilnost poslovne mreže dali su izvrstan rezultat, što se naročito očituje u priljevima novih depozita koji čine preko 60% volumena ovog proizvoda. Ujedno, ponudom HPB SUPER ŠTEDNJE minimiziran je odljev sredstava u vrijeme upisa trezorskih zapisa čime je Banka postigla i svoj cilj zadržavanja klijenata.

Ovaj štedni proizvod, pojašnjavaju, omogućio je rast tržišnog udjela Hrvatske poštanske banke, a njenim klijentima zaštitu vrijednosti njihovih sredstava, čime je HPB dala nezanemariv doprinos borbi protiv inflacije u Hrvatskoj.
Ističu i kako uspjeh HPB SUPER ŠTEDNJE predstavlja i polugu za razvoj i ponudu sličnih proizvoda u budućnosti. Obzirom na ostvarene sve ciljeve HPB SUPER ŠTEDNJE i u skladu s očekivanom monetarnom politikom i tržišnim kretanjima u narednoj godini, a kako bi Banka bila u mogućnosti nastaviti podržavati građane Hrvatske u borbi protiv inflacije, ovaj proizvod će se zaključno s 1. 1. 2024. godine ukinuti iz ponude depozita Banke te će se, uz postojeću/važeću ponudu nenamjenskih oročenih depozita u domaćoj valuti, od 2. 1. 2024. godine uvesti nova HPB SUPER ŠTEDNJA 2, za rokove 6 i 12 mjeseci uz nove visine kamatnih stopa - Uvjeti HPB SUPER ŠTEDNJA 2.

Za klijente Hrvatske poštanske banke fizičke osobe s redovitim primanjima na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji posluju preko računa u Banci koji od 2. 1. 2024. oroče depozite na rok od 6 mjeseci odobravat će se kamata visine 3,00% godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata 2,30% godišnje.

Za klijente fizičke osobe bez redovitih primanja na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji ne posluju preko računa u Banci, na rok oročenja od 6 mjeseci odobravat će se kamata visine 2,70% godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata 2,00% godišnje.

Ovaj novi štedni proizvod moći će se ugovoriti u bilo kojem od 69 centara Hrvatske poštanske banke već od utorka, 2. siječnja ili naknadno putem 1000 poštanskih ureda diljem Hrvatske tijekom siječnja 2024.

Hrvatska poštanska banka je, kako ističu, u protekle četiri godine bila najbrže rastuća banka u Hrvatskoj te je udvostručila vrijednost svoje imovine, dok se tržišna kapitalizacija Banke utrostručila, pri čemu je HPB dionica nadmašila sve relevantne benchmark indekse.

Nakon prošlogodišnje nagrade Zagrebačke burze za Dionicu s najvećim porastom prometa, ove godine HPB je ponosni dobitnik i nagrade za Dionicu s najvećim porastom cijene te PwC Priznanja za najveći napredak u građenju povjerenja javnosti. HPB u 2024. ulazi s velikim ambicijama nakon niza snažnih iskoraka, uspjeha i novosti značajnih za cijelo hrvatsko bankarstvo i gospodarstvo. Nakon provedenog pravnog pripajanja bivše Nove hrvatske banke, u tijeku je i operativno pripajanje koje treba završiti do sredine 2024., kada će se veliki dio internih resursa angažiran na tom projektu maksimalno posvetiti razvojnim aktivnostima koje se paralelno pripremaju, priopćili su iz Hrvatske poštanske banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:44