StoryEditor
Hrvatskaekspanzija

Broj oboljelih počeo naglo rasti: nova testiranja potvrdila još 25 novozaraženih koronavirusom u Požeško-slavonskoj županiji

2. srpnja 2020. - 23:40
Ilustracija/Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su večeras lokalni portali.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.

Epidemiolog Ante Vitalija pronašao je brojne kontakte koje je napravio dvojac povratnika iz Njemačke, pa je na testiranje uputio 87 osoba.

Jutros je županijski Stožer Civilne zaštite objavio da je 10 novih slučajeva, a s ovim novopotvrđenim slučajevima u Požeško-slavonskoj županiji, prema neslužbenim podacima, trenutno je koronavirusom zaraženo oko 50 osoba. Službeni podatci bit će izneseni u petak.

Zbog nagle ekspanzije broja oboljelih otkazuju se pojedini javni programi, među njima i aktivnosti vezane uz školu plivanja na gradskim bazenima u Požegi, objavili su lokalni mediji.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 03:51