stdClass Object ( [id] => 1360331 [title] => Tko je ubojica sa Zrća koji je gutao žilete na Bilicama? Vratio se do žrtve i učinio nešto čudno, a to ga je koštalo... [alias] => tko-je-ubojica-sa-zrca-koji-je-gutao-zilete-na-bilicama-vratio-se-do-zrtve-i-ucinio-nesto-neobicno-tako-je-i-pao [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na trenutke djeluje kao da je intelektualno zakinut, ali to je krinka koju je rano, kao vrlo mlad naučio u Kazneno popravnom zavodu u Valjevu: Duško Tanasković (30) zapravo je vrlo inteligentan, pogotovo kad je riječ o njegovoj glavi, kad je u pitanju kriminal i kako se izvući iz neke situacije. Riječi iz njega doslovno morate cijediti, ne troši dah uzalud, ali zato pažljivo analizira sve što se događa u prostoriji – recimo, nikakvih problema s njime nisu imali u zadarskom zatvoru pa ni u splitskom, osim naravno incidenta sa žiletima.

Incidenta koji je bio ‘dizajniran‘ kako bi se, barem privremeno, preselio u bolnicu gdje je mogućnost komunikacije s vanjskim svijetom znatno olakšana. Govorkalo se kako je gutanje žileta samo dio Tanaskovićevog plana za bijeg s Bilica, no kako je na Firule stigao s pratnjom ‘dugih cijevi‘, jednog respektabilnog broja interventne policije koja je osiguravala dvostruki obod oko pritvorenika, taj navodni pokušaj bijega nikad nije realiziran.

A u splitskom zatvoru se nalazi dok čeka kraj suđenja za egzekuciju na Zrću – u ljeto 2022. godine, koju minutu iza šest sati ujutro ispred kluba Noa, nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro. Visoko rangirani član crnogorskog zloglasnog ‘škaljarskog klana‘ pao je mrtav u lokvi krvi, a ubojica se nakon nekoliko sekundi vratio provjeriti je li ‘posao‘ obavljen. Tad je, govore svjedoci, učinio nešto neobično, što ne ukazuje na hladnu likvidaciju mete – pljunuo je prema mrtvom tijelu!

Taj povratak do žrtve ga je koštao uhićenja, jer su ga svjedoci, stranci koji su na Pag stigli zbog dobre zabave, prepoznali i policiji ga prokazali. Tako je Tanasković, rođeni Kragujevčanin, završio prvo u zadarskom zatvoru, a nakon slične epizode sa žiletima, prebačen je u splitski zatvor – tada su službenici osiguranja reagirali na dojave kako mu se sprema odmazda, odnosno kako ga suprotstavljeni klan planira likvidirati.

---

image

Nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro

Zvonko Pavic/Cropix
---

No, mala je šansa da će se Škaljarci baviti osvetom jednom, tako sada stoje stvari, plaćenom egzekutoru, puno je realnije da planiraju odmazdu prema drugim članovima ‘kavačkog klana‘, možda čak i navodnom šefu te skupine Radoju Zviceru koji je, kako kolaju informacije, naručio Gorino ubojstvo.

Dvije najsurovije kriminalne skupine na Balkanu, pa i šire, do prije niti deset godina bile su jedno, postojali su samo Škaljarci, po imenu naselja kod Kotora.

No, zbog značajne količine droge koja je ‘nestala‘ 2014. godine, 200 kilograma kokaina iz stana u Valenciji dok je Goran Radoman bio u pritvoru (upravo je on bio prva žrtva obračuna, u veljači 2015. godine ispred stana u Beogradu, nakon što je izašao iz zatvora na Kubi, navodno na intervenciju samog Maradone), klan se podijelio na Škaljarce i Kavčane, koji su za sjedište odabrali mjesto Kavač, također u općini Kotor, i krvavi obračun je mogao započeti.

U posljednjih nekoliko godina najmanje je 50 osoba nastradalo pod rafalima metaka, a povezano je sa srazom dviju kriminalnih skupina. Ginulo se po cijeloj regiji, pa i šire - u Grčkoj, Nizozemskoj, Srbiji, a ključni događaji su, čini se, bila neuspješna ubojstva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru još 2016. godine, te Slobodana Kašćelana, jednog od dva najvažnija čovjeka Kavčana.

---

image

Povratak do žrtve ga je koštao uhićenja, jer su ga svjedoci prepoznali i prokazali policiji 

Luka Gerlanc/
---

Za pokušaj ubojstva Stupara i Radonjića osumnjičena je i službeno, naravno, ekipa iz škaljarskog klana – Jovan Vukotić, Milić Minja Šaković te Igor Dedović. Nikad nisu dočekali pravosudni epilog, jednostavno to nije moguće kada krenu potoci krvi. Dedović i Stevan Stamatović su poginuli u siječnju 2020. godine, likvidirani su u Ateni (nakon početnih pucnjava i obračuna po crnogorskom primorju te Beogradu, sukob je eskalirao, a likvidacije su se počele odigravati širom Europe) dok su ručali s obitelji!

Na poziciji apsolutnog šefa ‘škaljaraca‘ naslijedio ih je Jovica Vukotić. U međuvremenu je ‘kavčanin‘ Radoje Zvicer u svibnju 2020. godine izbjegao smrt u Kijevu, kad je na njega sasuta kiša vrućeg olova, a spasila ga je supruga koja je zgrabila pištolj i zapucala prema napadačima!

Nedugo nakon toga se pričalo da je ipak likvidiran, u Panami, ali ta informacija nikad nije potvrđena. Dvije godine kasnije, u rujnu 2022. godine, u Istanbulu je pak poginuo Vukotić, nije mu pomogla opsežna promjena identiteta kod estetskog kirurga.

A da je Tanasković, da se vratimo na trenutnog stanara ćelije broj 209 na splitskim Bilicama, vjeran dio ‘kavčana‘, svjedoče policijski podaci kako je upravo on glavni osumnjičeni za likvidaciju Minje Šakovića u Budvi, 17. lipnja 2022. godine.

Pravdao se Tanasković da nije mogao počiniti taj zločin jer je u to vrijeme bio u rodnom Kragujevcu, gdje je inače odrastao u siromašnoj i nesređenoj obitelji, što je kod većine članova zaraćenih klanova uobičajeni background.

---

image

Prema podacima dostupnim istražiteljima, imao je problema s ovisnošću

Luka Gerlanc/Cropix
---

Prema podacima dostupnim istražiteljima, imao je problema s ovisnošću, no odsluženih pet godina zatvora u Kazneno-popravnom Zavodu u Valjevu zbog pljačke, razbojništva, iskoristio je maksimalno. Povezao se s ljudima koji znaju ljude, jer i u zatvoru za mladež u središtu Srbije postoje klanovi i borbe za prevlast, te je postao čovjek od povjerenja napredujući u hijerarhiji.

Posao likvidacije Gorana Vlaovića – koji je pak osuđen zbog sudjelovanja u ubojstvu Marka Vesnića, jednog od vođa Delija, koje se odigralo još 2009. godine u Igalu u Crnoj Gori – očigledno mu je, osim poslovnog, bio i osobni izazov. Za likvidaciju Gore je dobio najmanje 50 tisuća eura, ali i podršku ostatka klana jer je odmah po uhićenju ponuđeno sto tisuća eura jamčevine da se pusti na slobodu do kraja suđenja...

Uzalud, naravno. Ostao je u zatvoru, a sada je pitanje hoće li tamo provesti najveći dio svog života: kako bi došli do dodatnih dokaza, tužiteljstvo je ozvučilo zadarsku ćeliju Duška Tanaskovića te su tako dobili nove informacije o naručiteljima i o cijelom zločinu.

Te dokaze njegov branitelj, renomirani splitski odvjetnik Vinko Gulišija, smatra nezakonito pribavljenima, no o tome još odlučuje Visoki kazneni sud. A važni su, krucijalni, zbog moguće prekvalifikacije zločina iz ‘običnog‘ ubojstva u teško ubojstvo, što nosi znatno višu sankciju: maksimalno 40 godina zatvora za kvalificirani oblik ubojstva u odnosu na 20 godina za ‘obično‘ ubojstvo.

---

image

Tijekom suđenja je branitelj Gulišija pokušao apostrofirati nelogičnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog

Željko Puhovski/Cropix
---

Ključni dokaz je snimka cijelog zločina koje se odigrao prije godinu i pol dana, iako se Tanasković cijelo vrijeme brani šutnjom.

Tijekom suđenja je branitelj Gulišija pokušao apostrofirati nelogičnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog – ima dijagnozu paranoidne shizofrenije – po kojem je njegov klijent potpuno ubrojiv u trenutku ubojstva, iako je pri uhićenju utvrđeno da je imao kokaina u krvi. Psihička stabilnost Duška Tanaskovića je tako neosporna, iako se čini da su i njegovi šefovi postali nervozni, sumnjičavi.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZUČENI ‘ZANATLIJA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => IZUČENI ‘ZANATLIJA‘ 2 0 6881 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-01 14:51:44 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Mario Matana [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-02 07:32:15 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-02-01 17:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Dok se čeka sudska odluka o egzekutoru sa Zrća: pljunuo je na tijelo 'Škaljarca', a 'zanat' je učio u KPZ Valjevo! [metadata] => robots= author= title=Tko je ubojica sa Zrća koji je gutao žilete na Bilicama? Vratio se do žrtve i učinio nešto neobično, tako je i 'pao'... page_title=Tko je ubojica sa Zrća koji je gutao žilete na Bilicama? Vratio se do žrtve i učinio nešto neobično, tako je i 'pao'... [metakey] => duško tanasković, ubojstvo na zrću , Vinko Gulišija, kavački klan, Škaljarski klan [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/01\/25091031.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/24686454.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26368537.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/23196794.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/23186114.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix","Luka Gerlanc\/","Zvonko Pavic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Psihi\u010dka stabilnost Du\u0161ka Tanaskovi\u0107a je neosporna, iako se \u010dini da su njegovi \u0161efovi postali nervozni<\/p>","

Prema podacima dostupnim istra\u017eiteljima, imao je problema s ovisno\u0161\u0107u<\/p>","

Tijekom su\u0111enja je branitelj Guli\u0161ija poku\u0161ao apostrofirati nelogi\u010dnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog<\/p>","

Povratak do \u017ertve ga je ko\u0161tao uhi\u0107enja, jer su ga svjedoci prepoznali i prokazali policiji\u00a0<\/p>","

Nakon cjelono\u0107nog provoda, pri\u0161ao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovi\u0107a (39) zvanog Goro<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25091031_1920.jpg":"1920x1080","k_25091031_1280.jpg":"1280x1280","k_25091031_1024.jpg":"1024x1024","k_25091031_640.jpg":"640x640","k_25091031_480.jpg":"480x480","k_25091031_340.jpg":"340x340","k_25091031_220.jpg":"220x220","o_25091031_1280.jpg":"1280x853","o_25091031_1024.jpg":"1024x682","o_25091031_640.jpg":"640x426","o_25091031_480.jpg":"480x320","o_25091031_340.jpg":"340x226","o_25091031_220.jpg":"220x146","h_25091031_1280.jpg":"1280x854","h_25091031_1024.jpg":"1024x683","h_25091031_640.jpg":"640x427","h_25091031_480.jpg":"480x320","h_25091031_340.jpg":"340x227","h_25091031_220.jpg":"220x147","pp_25091031_1280.jpg":"1280x1628","pp_25091031_1024.jpg":"1024x1303","pp_25091031_640.jpg":"640x814","pp_25091031_480.jpg":"480x611","pp_25091031_340.jpg":"340x432","pp_25091031_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_24686454_1920.jpg":"1920x1080","k_24686454_1280.jpg":"1280x1280","k_24686454_1024.jpg":"1024x1024","k_24686454_640.jpg":"640x640","k_24686454_480.jpg":"480x480","k_24686454_340.jpg":"340x340","k_24686454_220.jpg":"220x220","o_24686454_1280.jpg":"1280x851","o_24686454_1024.jpg":"1024x681","o_24686454_640.jpg":"640x425","o_24686454_480.jpg":"480x319","o_24686454_340.jpg":"340x226","o_24686454_220.jpg":"220x146","h_24686454_1280.jpg":"1280x854","h_24686454_1024.jpg":"1024x683","h_24686454_640.jpg":"640x427","h_24686454_480.jpg":"480x320","h_24686454_340.jpg":"340x227","h_24686454_220.jpg":"220x147","pp_24686454_1280.jpg":"1280x1628","pp_24686454_1024.jpg":"1024x1303","pp_24686454_640.jpg":"640x814","pp_24686454_480.jpg":"480x611","pp_24686454_340.jpg":"340x432","pp_24686454_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26368537_1920.jpg":"1920x1080","k_26368537_1280.jpg":"1280x1280","k_26368537_1024.jpg":"1024x1024","k_26368537_640.jpg":"640x640","k_26368537_480.jpg":"480x480","k_26368537_340.jpg":"340x340","k_26368537_220.jpg":"220x220","o_26368537_1280.jpg":"1280x853","o_26368537_1024.jpg":"1024x682","o_26368537_640.jpg":"640x426","o_26368537_480.jpg":"480x320","o_26368537_340.jpg":"340x226","o_26368537_220.jpg":"220x146","h_26368537_1280.jpg":"1280x854","h_26368537_1024.jpg":"1024x683","h_26368537_640.jpg":"640x427","h_26368537_480.jpg":"480x320","h_26368537_340.jpg":"340x227","h_26368537_220.jpg":"220x147","pp_26368537_1280.jpg":"1280x1628","pp_26368537_1024.jpg":"1024x1303","pp_26368537_640.jpg":"640x814","pp_26368537_480.jpg":"480x611","pp_26368537_340.jpg":"340x432","pp_26368537_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23196794_1920.jpg":"1920x1080","k_23196794_1280.jpg":"1280x1280","k_23196794_1024.jpg":"1024x1024","k_23196794_640.jpg":"640x640","k_23196794_480.jpg":"480x480","k_23196794_340.jpg":"340x340","k_23196794_220.jpg":"220x220","o_23196794_1280.jpg":"1280x853","o_23196794_1024.jpg":"1024x682","o_23196794_640.jpg":"640x426","o_23196794_480.jpg":"480x320","o_23196794_340.jpg":"340x226","o_23196794_220.jpg":"220x146","h_23196794_1280.jpg":"1280x854","h_23196794_1024.jpg":"1024x683","h_23196794_640.jpg":"640x427","h_23196794_480.jpg":"480x320","h_23196794_340.jpg":"340x227","h_23196794_220.jpg":"220x147","pp_23196794_1280.jpg":"1280x1628","pp_23196794_1024.jpg":"1024x1303","pp_23196794_640.jpg":"640x814","pp_23196794_480.jpg":"480x611","pp_23196794_340.jpg":"340x432","pp_23196794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1205","hd_23186114_1920.jpg":"1920x1080","k_23186114_1280.jpg":"1280x1280","k_23186114_1024.jpg":"1024x1024","k_23186114_640.jpg":"640x640","k_23186114_480.jpg":"480x480","k_23186114_340.jpg":"340x340","k_23186114_220.jpg":"220x220","o_23186114_1280.jpg":"1280x803","o_23186114_1024.jpg":"1024x642","o_23186114_640.jpg":"640x401","o_23186114_480.jpg":"480x301","o_23186114_340.jpg":"340x213","o_23186114_220.jpg":"220x138","h_23186114_1280.jpg":"1280x854","h_23186114_1024.jpg":"1024x683","h_23186114_640.jpg":"640x427","h_23186114_480.jpg":"480x320","h_23186114_340.jpg":"340x227","h_23186114_220.jpg":"220x147","pp_23186114_1280.jpg":"1280x1628","pp_23186114_1024.jpg":"1024x1303","pp_23186114_640.jpg":"640x814","pp_23186114_480.jpg":"480x611","pp_23186114_340.jpg":"340x432","pp_23186114_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15121392 Threads: 4 Questions: 3162489184 Slow queries: 7073962 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235194967 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/tko-je-ubojica-sa-zrca-koji-je-gutao-zilete-na-bilicama-vratio-se-do-zrtve-i-ucinio-nesto-neobicno-tako-je-i-pao-1360331 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/tko-je-ubojica-sa-zrca-koji-je-gutao-zilete-na-bilicama-vratio-se-do-zrtve-i-ucinio-nesto-neobicno-tako-je-i-pao-1360331?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 688804 [name] => duško tanasković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-08-25 21:41:36 [main_article_id] => 0 [alias] => dusko-tanaskovic [link] => /tag/dusko-tanaskovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 521368 [name] => ubojstvo na zrću [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-na-zrcu [link] => /tag/ubojstvo-na-zrcu ) [2] => stdClass Object ( [id] => 405413 [name] => Vinko Gulišija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vinko-gulisija [link] => /tag/vinko-gulisija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 629856 [name] => kavački klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-01 22:47:43 [main_article_id] => 0 [alias] => kavacki-klan [link] => /tag/kavacki-klan ) [4] => stdClass Object ( [id] => 520747 [name] => Škaljarski klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skaljarski-klan [link] => /tag/skaljarski-klan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZUČENI ‘ZANATLIJA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko je ubojica sa Zrća koji je gutao žilete na Bilicama? Vratio se do žrtve i učinio nešto čudno, a to ga je koštalo... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-09-34-07-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/25091031.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jure Mišković/Cropix [mainImageDesc] =>

Psihička stabilnost Duška Tanaskovića je neosporna, iako se čini da su njegovi šefovi postali nervozni

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/25091031.jpg [title] =>

Psihička stabilnost Duška Tanaskovića je neosporna, iako se čini da su njegovi šefovi postali nervozni

Jure Mišković/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/24686454.jpg [title] =>

Prema podacima dostupnim istražiteljima, imao je problema s ovisnošću

Luka Gerlanc/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26368537.jpg [title] =>

Tijekom suđenja je branitelj Gulišija pokušao apostrofirati nelogičnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog

Željko Puhovski/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/23196794.jpg [title] =>

Povratak do žrtve ga je koštao uhićenja, jer su ga svjedoci prepoznali i prokazali policiji 

Luka Gerlanc/ ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/23186114.jpg [title] =>

Nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro

Zvonko Pavic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na trenutke djeluje kao da je intelektualno zakinut, ali to je krinka koju je rano, kao vrlo mlad naučio u Kazneno popravnom zavodu u Valjevu: Duško Tanasković (30) zapravo je vrlo inteligentan, pogotovo kad je riječ o njegovoj glavi, kad je u pitanju kriminal i kako se izvući iz neke situacije. Riječi iz njega doslovno morate cijediti, ne troši dah uzalud, ali zato pažljivo analizira sve što se događa u prostoriji – recimo, nikakvih problema s njime nisu imali u zadarskom zatvoru pa ni u splitskom, osim naravno incidenta sa žiletima.

Incidenta koji je bio ‘dizajniran‘ kako bi se, barem privremeno, preselio u bolnicu gdje je mogućnost komunikacije s vanjskim svijetom znatno olakšana. Govorkalo se kako je gutanje žileta samo dio Tanaskovićevog plana za bijeg s Bilica, no kako je na Firule stigao s pratnjom ‘dugih cijevi‘, jednog respektabilnog broja interventne policije koja je osiguravala dvostruki obod oko pritvorenika, taj navodni pokušaj bijega nikad nije realiziran.

A u splitskom zatvoru se nalazi dok čeka kraj suđenja za egzekuciju na Zrću – u ljeto 2022. godine, koju minutu iza šest sati ujutro ispred kluba Noa, nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro. Visoko rangirani član crnogorskog zloglasnog ‘škaljarskog klana‘ pao je mrtav u lokvi krvi, a ubojica se nakon nekoliko sekundi vratio provjeriti je li ‘posao‘ obavljen. Tad je, govore svjedoci, učinio nešto neobično, što ne ukazuje na hladnu likvidaciju mete – pljunuo je prema mrtvom tijelu!

Taj povratak do žrtve ga je koštao uhićenja, jer su ga svjedoci, stranci koji su na Pag stigli zbog dobre zabave, prepoznali i policiji ga prokazali. Tako je Tanasković, rođeni Kragujevčanin, završio prvo u zadarskom zatvoru, a nakon slične epizode sa žiletima, prebačen je u splitski zatvor – tada su službenici osiguranja reagirali na dojave kako mu se sprema odmazda, odnosno kako ga suprotstavljeni klan planira likvidirati.

---

image

Nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro

Zvonko Pavic/Cropix
---

No, mala je šansa da će se Škaljarci baviti osvetom jednom, tako sada stoje stvari, plaćenom egzekutoru, puno je realnije da planiraju odmazdu prema drugim članovima ‘kavačkog klana‘, možda čak i navodnom šefu te skupine Radoju Zviceru koji je, kako kolaju informacije, naručio Gorino ubojstvo.

Dvije najsurovije kriminalne skupine na Balkanu, pa i šire, do prije niti deset godina bile su jedno, postojali su samo Škaljarci, po imenu naselja kod Kotora.

No, zbog značajne količine droge koja je ‘nestala‘ 2014. godine, 200 kilograma kokaina iz stana u Valenciji dok je Goran Radoman bio u pritvoru (upravo je on bio prva žrtva obračuna, u veljači 2015. godine ispred stana u Beogradu, nakon što je izašao iz zatvora na Kubi, navodno na intervenciju samog Maradone), klan se podijelio na Škaljarce i Kavčane, koji su za sjedište odabrali mjesto Kavač, također u općini Kotor, i krvavi obračun je mogao započeti.

U posljednjih nekoliko godina najmanje je 50 osoba nastradalo pod rafalima metaka, a povezano je sa srazom dviju kriminalnih skupina. Ginulo se po cijeloj regiji, pa i šire - u Grčkoj, Nizozemskoj, Srbiji, a ključni događaji su, čini se, bila neuspješna ubojstva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru još 2016. godine, te Slobodana Kašćelana, jednog od dva najvažnija čovjeka Kavčana.

---

image

Povratak do žrtve ga je koštao uhićenja, jer su ga svjedoci prepoznali i prokazali policiji 

Luka Gerlanc/
---

Za pokušaj ubojstva Stupara i Radonjića osumnjičena je i službeno, naravno, ekipa iz škaljarskog klana – Jovan Vukotić, Milić Minja Šaković te Igor Dedović. Nikad nisu dočekali pravosudni epilog, jednostavno to nije moguće kada krenu potoci krvi. Dedović i Stevan Stamatović su poginuli u siječnju 2020. godine, likvidirani su u Ateni (nakon početnih pucnjava i obračuna po crnogorskom primorju te Beogradu, sukob je eskalirao, a likvidacije su se počele odigravati širom Europe) dok su ručali s obitelji!

Na poziciji apsolutnog šefa ‘škaljaraca‘ naslijedio ih je Jovica Vukotić. U međuvremenu je ‘kavčanin‘ Radoje Zvicer u svibnju 2020. godine izbjegao smrt u Kijevu, kad je na njega sasuta kiša vrućeg olova, a spasila ga je supruga koja je zgrabila pištolj i zapucala prema napadačima!

Nedugo nakon toga se pričalo da je ipak likvidiran, u Panami, ali ta informacija nikad nije potvrđena. Dvije godine kasnije, u rujnu 2022. godine, u Istanbulu je pak poginuo Vukotić, nije mu pomogla opsežna promjena identiteta kod estetskog kirurga.

A da je Tanasković, da se vratimo na trenutnog stanara ćelije broj 209 na splitskim Bilicama, vjeran dio ‘kavčana‘, svjedoče policijski podaci kako je upravo on glavni osumnjičeni za likvidaciju Minje Šakovića u Budvi, 17. lipnja 2022. godine.

Pravdao se Tanasković da nije mogao počiniti taj zločin jer je u to vrijeme bio u rodnom Kragujevcu, gdje je inače odrastao u siromašnoj i nesređenoj obitelji, što je kod većine članova zaraćenih klanova uobičajeni background.

---

image

Prema podacima dostupnim istražiteljima, imao je problema s ovisnošću

Luka Gerlanc/Cropix
---

Prema podacima dostupnim istražiteljima, imao je problema s ovisnošću, no odsluženih pet godina zatvora u Kazneno-popravnom Zavodu u Valjevu zbog pljačke, razbojništva, iskoristio je maksimalno. Povezao se s ljudima koji znaju ljude, jer i u zatvoru za mladež u središtu Srbije postoje klanovi i borbe za prevlast, te je postao čovjek od povjerenja napredujući u hijerarhiji.

Posao likvidacije Gorana Vlaovića – koji je pak osuđen zbog sudjelovanja u ubojstvu Marka Vesnića, jednog od vođa Delija, koje se odigralo još 2009. godine u Igalu u Crnoj Gori – očigledno mu je, osim poslovnog, bio i osobni izazov. Za likvidaciju Gore je dobio najmanje 50 tisuća eura, ali i podršku ostatka klana jer je odmah po uhićenju ponuđeno sto tisuća eura jamčevine da se pusti na slobodu do kraja suđenja...

Uzalud, naravno. Ostao je u zatvoru, a sada je pitanje hoće li tamo provesti najveći dio svog života: kako bi došli do dodatnih dokaza, tužiteljstvo je ozvučilo zadarsku ćeliju Duška Tanaskovića te su tako dobili nove informacije o naručiteljima i o cijelom zločinu.

Te dokaze njegov branitelj, renomirani splitski odvjetnik Vinko Gulišija, smatra nezakonito pribavljenima, no o tome još odlučuje Visoki kazneni sud. A važni su, krucijalni, zbog moguće prekvalifikacije zločina iz ‘običnog‘ ubojstva u teško ubojstvo, što nosi znatno višu sankciju: maksimalno 40 godina zatvora za kvalificirani oblik ubojstva u odnosu na 20 godina za ‘obično‘ ubojstvo.

---

image

Tijekom suđenja je branitelj Gulišija pokušao apostrofirati nelogičnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog

Željko Puhovski/Cropix
---

Ključni dokaz je snimka cijelog zločina koje se odigrao prije godinu i pol dana, iako se Tanasković cijelo vrijeme brani šutnjom.

Tijekom suđenja je branitelj Gulišija pokušao apostrofirati nelogičnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog – ima dijagnozu paranoidne shizofrenije – po kojem je njegov klijent potpuno ubrojiv u trenutku ubojstva, iako je pri uhićenju utvrđeno da je imao kokaina u krvi. Psihička stabilnost Duška Tanaskovića je tako neosporna, iako se čini da su i njegovi šefovi postali nervozni, sumnjičavi.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jure Mišković/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Željko Puhovski/Cropix Luka Gerlanc/ Zvonko Pavic/Cropix
Jure Mišković/Cropix

Psihička stabilnost Duška Tanaskovića je neosporna, iako se čini da su njegovi šefovi postali nervozni

Luka Gerlanc/Cropix

Prema podacima dostupnim istražiteljima, imao je problema s ovisnošću

Željko Puhovski/Cropix

Tijekom suđenja je branitelj Gulišija pokušao apostrofirati nelogičnost psihijatrijskog nalaza okrivljenog

Luka Gerlanc/

Povratak do žrtve ga je koštao uhićenja, jer su ga svjedoci prepoznali i prokazali policiji 

Zvonko Pavic/Cropix

Nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/tko-je-ubojica-sa-zrca-koji-je-gutao-zilete-na-bilicama-vratio-se-do-zrtve-i-ucinio-nesto-neobicno-tako-je-i-pao-1360331 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=590ede3aac2d2f8dcc420a995890d288d1c56732 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+je+ubojica+sa+Zr%C4%87a+koji+je+gutao+%C5%BEilete+na+Bilicama%3F+Vratio+se+do+%C5%BErtve+i+u%C4%8Dinio+ne%C5%A1to+%C4%8Dudno%2C+a+to+ga+je+ko%C5%A1talo...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftko-je-ubojica-sa-zrca-koji-je-gutao-zilete-na-bilicama-vratio-se-do-zrtve-i-ucinio-nesto-neobicno-tako-je-i-pao-1360331 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftko-je-ubojica-sa-zrca-koji-je-gutao-zilete-na-bilicama-vratio-se-do-zrtve-i-ucinio-nesto-neobicno-tako-je-i-pao-1360331 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZUČENI ‘ZANATLIJA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaIZUČENI ‘ZANATLIJA‘

Tko je ubojica sa Zrća koji je gutao žilete na Bilicama? Vratio se do žrtve i učinio nešto čudno, a to ga je koštalo...

Piše Mario Matana
1. veljače 2024. - 18:53
Psihička stabilnost Duška Tanaskovića je neosporna, iako se čini da su njegovi šefovi postali nervozniJure Mišković/Cropix

Na trenutke djeluje kao da je intelektualno zakinut, ali to je krinka koju je rano, kao vrlo mlad naučio u Kazneno popravnom zavodu u Valjevu: Duško Tanasković (30) zapravo je vrlo inteligentan, pogotovo kad je riječ o njegovoj glavi, kad je u pitanju kriminal i kako se izvući iz neke situacije. Riječi iz njega doslovno morate cijediti, ne troši dah uzalud, ali zato pažljivo analizira sve što se događa u prostoriji – recimo, nikakvih problema s njime nisu imali u zadarskom zatvoru pa ni u splitskom, osim naravno incidenta sa žiletima.

Incidenta koji je bio ‘dizajniran‘ kako bi se, barem privremeno, preselio u bolnicu gdje je mogućnost komunikacije s vanjskim svijetom znatno olakšana. Govorkalo se kako je gutanje žileta samo dio Tanaskovićevog plana za bijeg s Bilica, no kako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 11:34