stdClass Object ( [id] => 1370109 [title] => Šef zločinačke iz Splita prijetio tužiteljici USKOK-a: ‘Skratit ću je za glavu!‘; Ona odbija odstupiti s njegova slučaja [alias] => sef-zlocinacke-iz-splita-prijetio-tuziteljici-uskok-a-skratit-cu-je-za-glavu-ona-odbija-odstupiti-s-njegova-slucaja [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Godinu dana nakon presude Deanu Majstoroviću (35) zvanom Điđi i šestorici, koji se prema optužnici USKOK-a terete za ustrojavanje zločinačke organizacije u Splitu, čeka se odluka Visokog kaznenog suda o žalbama. Osuđeni su ukupno na 39 godina zatvora, od čega je najvišu kaznu od 11 godina dobio Majstorović, naveden u optužnom aktu kao predvodnik.

Kako je i uobičajeno, na prvostupanjsku presudu su se žalile obje strane, i optuženici i USKOK kao tužitelj. Dok se čeka odluka o presudi, u pozadini se istovremeno odvija i druga pravna bitka kojom Dean Majstorović nastoji dobiti smjenu s klupe tužitelja, točnije, tužiteljice.

Naime, optužbu u slučaju protiv zločinačke organizacije zastupa Natalija Petković, zamjenica ravnateljice USKOK-a u Regionalnom uredu Split. No, ona je istovremeno i žrtva u kaznenom postupku zbog prijetnji koji se vodi nad Deanom Majstorovićem na Općinskom sudu u Splitu.

Prema toj optužnici, Dean Majstorović se tereti da je u ožujku 2019. godine tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smrću Nataliji Petković. Kada ga je Marina C.N. nazvala i tražila isplatu novca za kupoprodaju njenog stana, kazao joj je, navodi optužnica, da nije u Hrvatskoj, već da se nalazi u Italiji gdje je morao otići jer ga je Natalija Petković “stavila na spisak za hapšenje”.

---

image

Presuda Deanu Majstoroviću i ostalima

Nikola Vilić/Cropix
---

Izjavio je, stoji u optužnici, kako mu je već “zatvorila kućne prijatelje i da će joj se osvetiti tako što će je prebiti, skratiti za glavu, da će je ubiti, da će svakog likvidirati tko mu stane na put pa i Nataliju Petković”. To je ponavljao i u kasnijim telefonskim razgovorima s Marinom C.N., kada se ona nalazila u Luganu u Švicarskoj te u Pučišćima na otoku Braču o čemu je bila upoznata i Natalija Petković.

U srpnju 2020. godine je protiv njega podignuta optužnica zbog prijetnji službenoj osobi u svezi s njenim radom. Tri mjeseca po podizanju optužnice zbog prijetnji Dean Majstorović je zatražio izuzeće tužiteljice Petković s njegova predmeta u kojem ga tereti da je šef zločinačke organizacije iz Splita.

Pozvao se na Zakon o kaznenom postupku koji propisuje koji su razlozi za izuzećem suca ili suca porotnika, a koji se odnose i na državne odvjetnike i tužitelje USKOK-a. Izrijekom je navedeno kako je razlog za izuzećem suca ili tužitelja “ako je oštećen kaznenim djelom” ili “ako se dokažu okolnosti koje izazivaju sumnju u njegovu nepristranost”.

No, njegov zahtjev za izuzećem je odbijen kao neosnovan i to rješenjem koje je potpisala tadašnja ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić. Ona se pozvala na izjavu Natalije Petković koja je navela da sudski postupak zbog prijetnji nije utjecao na njen zakoniti i profesionalni rad u postupku zbog zločinačke organizacije te ne nalazi ni jedan razlog zbog čega bi tražila otklon, tj. izuzeće.

S njezinim navodima se složila i ravnateljica u svom rješenju u kojem je navela i kako Natalija Petković nije žrtva u predmetu zločinačke organizacije, već u drugom sudskom predmetu, te nema razloga da se izuzme iz rada na prvom. To Deana Majstorovića nije spriječilo da nastavi ustrajati na njenom izuzeću, ali su njegovi zahtjevi redom odbijeni od strane USKOK-a, a njihova rješenja su bila sve kraća.

---

image

Marihuana,oružje, pribor i novac zaplijenjeni u akciji/Ilustracija

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

U konačnici su jedino isticali kako je Natalija Petković žrtva u slučaju prijetnji, a ne u slučaju zločinačke organizacije te time može nastavit rad na njemu. To što je prijetnje uputio Dean Majstorović, koji je šef zločinačke u tom drugom predmetu, nisu smatrali spornim.

Žalio se on stoga i Državnom odvjetništvu RH koje mu je u studenom 2022. godine odgovorilo da prijedlog za izuzećem postavi sudu na kojem se vodi postupak, tj. Županijskom sudu u Splitu. Navedeno je tako u dopisu koji je Dean Majstorović dobio dok je bio u Zatvoru u Puli, a koji je potpisala Zorka Fumić, zamjenica glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

Zatražio je tada izuzeće od nadležnog splitskog suda, ali ponovno njegov zahtjev nije usvojen. Za to vrijeme se početkom ove godine na Općinskom sudu u Splitu nastavlja suđenje za prijetnje te bi iskaz trebala dati sama Natalija Petković, kao svjedok-oštećenik.

U sam postupak za procesuiranje prijetnji se ne ide ako žrtva ne potvrdi kako je kod nje izazvan osjećaj straha jer je to presudno obilježje kaznenog djela. Strah od prijetnji je inače razlog zbog kojeg se izuzeće prihvaća bez krzmanja, u navlas sličnim situacijama.

Primjerice, kada je Joško Božić Kudrić (42), početkom 2018. godine u pismima iz zatvora naveo prijetnje ubojstvom Vladimiru Živaljiću, sucu koji je tada vodio njegov slučaj na splitskom sudu. Odmah po saznanju za prijetnje, sudac Živaljić je zatražio i dobio izuzeće sa slučaja.

Iako nije bio žrtva kaznenog djela u slučaju u kojem je sudio Božiću Kudriću. Kasnije je Božić Kudrić odlukom drugog suca dobio pet godina zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede Nikoli Krmeku (20) u studenom 2015. godine od kojih je umro u bolnici dva tjedna poslije.

Ostaje nejasno po čemu se razlikuju kriteriji, ali osjećaj straha je subjektivna kategorija i nitko ne može tvrditi da se prenosi između različitih slučajeva s istim akterima, ako žrtva kaže suprotno. Nadređeni Natalije Petković su uvjereni kako strah od prijetnji u jednom predmetu nije i neće utjecati na njezin rad u drugom.

---

image

Natalija Petković, zamjenica ravnatelja USKOK-a

Paun Paunović/Cropix
---

Inače, prva presuda Deanu Majstoroviću i “zločinačkoj” iz studenog 2022. godine je pala kada su usvojene žalbe optuženika. Slučaj je vraćen na ponovno suđenje pošto je Visoki kazneni sud procijenio kako nije bilo dokaza za jedno razdoblje u kojem je djelovala zločinačka organizacija.

Druga presuda je objavljena u travnju prošle godine, a odluka o krivnji i zatvorske kazne su ostale iste. USKOK tereti sedmorku da su se organizirali polovinom 2019. godine radi planiranja ubojstva Tomislava Malenice (36) zbog duga od 270.000 eura, nastalog u sporu zbog prodaje droge.

Naizmjence su nadzirali stanove i kuće koje je koristio i pratili kretanje njegovih vozila. Iznajmio su stan u ulici Hrvatske mornarice u Splitu u zgradi gdje je i on boravio, stoji u optužnici. Zatim je jedan od njih nepoznatu osobu pod nadimkom Killer, koju su angažirali za ubojstvo, prevezao u BiH radi skrivanja i zametanja tragova, tvrdi tužiteljica USKOK-a.

Do ubojstva nije došlo jer je 6. studenoga 2019. godine netko pokušao ubiti Điđija te se od tada njihova meta krila u Njemačkoj. Kako bi zastrašili njegovu rodbinu i znatno oštetili njihovu imovinu, navodi optužnica, članovi organizacije su izrađivali molotovljeve koktele tako što su u staklene pivske boce stavljali šećer i benzin i trake od tkanine i ubacivali ih u njihove poslovne prostore.

Dean Majstorović je u istom razdoblju članovima zločinačke organizacije dao zadatak da kontinuirano iz Južne Amerike nabavljaju veće količine kokaina, a iz država Europske unije heroin i marihuanu pa su drogu trebali na našem području dalje preprodavati.

U svojim žalbama na drugu presudu sigurno su naveli i nedostatak dokaza, kao i u prvim žalbama, te se nadaju kako će i Visoki kazneni sud opet procijeniti kako je taj dio inkriminacije neosnovan. Nije poznato je li se prvooptuženi Dean Martedić žalio i na okolnosti zbog kojih smatra da je tužiteljica pristrana i zbog kojih je tražio izuzeće.

---

image

Početak ponovljenog suđenja Deanu Majstoroviću i skupini optuženoj za organizirani kriminal

Jakov Prkić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TKO SE KOGA BOJI? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => TKO SE KOGA BOJI? 2 0 7254 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-06 20:44:15 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-08 20:09:11 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2024-03-07 10:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Šef zločinačke iz Splita prijetio tužiteljici USKOK-a: 'Skratit ću je za glavu!' Ona odbija odstupiti s njegova slučaja page_title=Šef zločinačke iz Splita prijetio tužiteljici USKOK-a: 'Skratit ću je za glavu!' Ona odbija odstupiti s njegova slučaja [metakey] => zločinačka organizacija iz Splita, Dean Majstorović Điđi, Natalija Petković, USKOK [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26720678.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/23797869.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/24682930.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/24601108.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/25060923.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26717574.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ilustracija: SD, Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Zvonko Pavi\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dean Majstorovi\u0107 se tereti da je tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smr\u0107u Nataliji Petkovi\u0107<\/p>","

Po\u010detak ponovljenog su\u0111enja Deanu Majstorovi\u0107u i skupini optu\u017eenoj za organizirani kriminal<\/p>","

Presuda Deanu Majstorovi\u0107u i ostalima<\/p>","

Natalija Petkovi\u0107, zamjenica ravnatelja USKOK-a<\/p>","

Zaplijenjena droga\/Ilustracija<\/p>","

Marihuana,oru\u017eje, pribor i novac zaplijenjeni u akciji\/Ilustracija<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26720678_1920.jpg":"1920x1080","k_26720678_1280.jpg":"1280x1280","k_26720678_1024.jpg":"1024x1024","k_26720678_640.jpg":"640x640","k_26720678_480.jpg":"480x480","k_26720678_340.jpg":"340x340","k_26720678_220.jpg":"220x220","o_26720678_1280.jpg":"1280x853","o_26720678_1024.jpg":"1024x682","o_26720678_640.jpg":"640x426","o_26720678_480.jpg":"480x320","o_26720678_340.jpg":"340x226","o_26720678_220.jpg":"220x146","h_26720678_1280.jpg":"1280x854","h_26720678_1024.jpg":"1024x683","h_26720678_640.jpg":"640x427","h_26720678_480.jpg":"480x320","h_26720678_340.jpg":"340x227","h_26720678_220.jpg":"220x147","pp_26720678_1280.jpg":"1280x1628","pp_26720678_1024.jpg":"1024x1303","pp_26720678_640.jpg":"640x814","pp_26720678_480.jpg":"480x611","pp_26720678_340.jpg":"340x432","pp_26720678_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1332","hd_23797869_1920.jpg":"1920x1080","k_23797869_1280.jpg":"1280x1280","k_23797869_1024.jpg":"1024x1024","k_23797869_640.jpg":"640x640","k_23797869_480.jpg":"480x480","k_23797869_340.jpg":"340x340","k_23797869_220.jpg":"220x220","o_23797869_1280.jpg":"1280x888","o_23797869_1024.jpg":"1024x710","o_23797869_640.jpg":"640x444","o_23797869_480.jpg":"480x333","o_23797869_340.jpg":"340x235","o_23797869_220.jpg":"220x152","h_23797869_1280.jpg":"1280x854","h_23797869_1024.jpg":"1024x683","h_23797869_640.jpg":"640x427","h_23797869_480.jpg":"480x320","h_23797869_340.jpg":"340x227","h_23797869_220.jpg":"220x147","pp_23797869_1280.jpg":"1280x1628","pp_23797869_1024.jpg":"1024x1303","pp_23797869_640.jpg":"640x814","pp_23797869_480.jpg":"480x611","pp_23797869_340.jpg":"340x432","pp_23797869_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24682930_1920.jpg":"1920x1080","k_24682930_1280.jpg":"1280x1280","k_24682930_1024.jpg":"1024x1024","k_24682930_640.jpg":"640x640","k_24682930_480.jpg":"480x480","k_24682930_340.jpg":"340x340","k_24682930_220.jpg":"220x220","o_24682930_1280.jpg":"1280x853","o_24682930_1024.jpg":"1024x682","o_24682930_640.jpg":"640x426","o_24682930_480.jpg":"480x320","o_24682930_340.jpg":"340x226","o_24682930_220.jpg":"220x146","h_24682930_1280.jpg":"1280x854","h_24682930_1024.jpg":"1024x683","h_24682930_640.jpg":"640x427","h_24682930_480.jpg":"480x320","h_24682930_340.jpg":"340x227","h_24682930_220.jpg":"220x147","pp_24682930_1280.jpg":"1280x1628","pp_24682930_1024.jpg":"1024x1303","pp_24682930_640.jpg":"640x814","pp_24682930_480.jpg":"480x611","pp_24682930_340.jpg":"340x432","pp_24682930_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1423","hd_24601108_1920.jpg":"1920x1080","k_24601108_1280.jpg":"1280x1280","k_24601108_1024.jpg":"1024x1024","k_24601108_640.jpg":"640x640","k_24601108_480.jpg":"480x480","k_24601108_340.jpg":"340x340","k_24601108_220.jpg":"220x220","o_24601108_1280.jpg":"1280x948","o_24601108_1024.jpg":"1024x758","o_24601108_640.jpg":"640x474","o_24601108_480.jpg":"480x355","o_24601108_340.jpg":"340x251","o_24601108_220.jpg":"220x163","h_24601108_1280.jpg":"1280x854","h_24601108_1024.jpg":"1024x683","h_24601108_640.jpg":"640x427","h_24601108_480.jpg":"480x320","h_24601108_340.jpg":"340x227","h_24601108_220.jpg":"220x147","pp_24601108_1280.jpg":"1280x1628","pp_24601108_1024.jpg":"1024x1303","pp_24601108_640.jpg":"640x814","pp_24601108_480.jpg":"480x611","pp_24601108_340.jpg":"340x432","pp_24601108_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25060923_1920.jpg":"1920x1080","k_25060923_1280.jpg":"1280x1280","k_25060923_1024.jpg":"1024x1024","k_25060923_640.jpg":"640x640","k_25060923_480.jpg":"480x480","k_25060923_340.jpg":"340x340","k_25060923_220.jpg":"220x220","o_25060923_1280.jpg":"1280x853","o_25060923_1024.jpg":"1024x682","o_25060923_640.jpg":"640x426","o_25060923_480.jpg":"480x320","o_25060923_340.jpg":"340x226","o_25060923_220.jpg":"220x146","h_25060923_1280.jpg":"1280x854","h_25060923_1024.jpg":"1024x683","h_25060923_640.jpg":"640x427","h_25060923_480.jpg":"480x320","h_25060923_340.jpg":"340x227","h_25060923_220.jpg":"220x147","pp_25060923_1280.jpg":"1280x1628","pp_25060923_1024.jpg":"1024x1303","pp_25060923_640.jpg":"640x814","pp_25060923_480.jpg":"480x611","pp_25060923_340.jpg":"340x432","pp_25060923_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26717574_1920.jpg":"1920x1080","k_26717574_1280.jpg":"1280x1280","k_26717574_1024.jpg":"1024x1024","k_26717574_640.jpg":"640x640","k_26717574_480.jpg":"480x480","k_26717574_340.jpg":"340x340","k_26717574_220.jpg":"220x220","o_26717574_1280.jpg":"1280x853","o_26717574_1024.jpg":"1024x682","o_26717574_640.jpg":"640x426","o_26717574_480.jpg":"480x320","o_26717574_340.jpg":"340x226","o_26717574_220.jpg":"220x146","h_26717574_1280.jpg":"1280x854","h_26717574_1024.jpg":"1024x683","h_26717574_640.jpg":"640x427","h_26717574_480.jpg":"480x320","h_26717574_340.jpg":"340x227","h_26717574_220.jpg":"220x147","pp_26717574_1280.jpg":"1280x1628","pp_26717574_1024.jpg":"1024x1303","pp_26717574_640.jpg":"640x814","pp_26717574_480.jpg":"480x611","pp_26717574_340.jpg":"340x432","pp_26717574_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6123277 Threads: 86 Questions: 1109470928 Slow queries: 0 Opens: 205235 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 181.189 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9950707 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/sef-zlocinacke-iz-splita-prijetio-tuziteljici-uskok-a-skratit-cu-je-za-glavu-ona-odbija-odstupiti-s-njegova-slucaja-1370109 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/sef-zlocinacke-iz-splita-prijetio-tuziteljici-uskok-a-skratit-cu-je-za-glavu-ona-odbija-odstupiti-s-njegova-slucaja-1370109?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 621126 [name] => zločinačka organizacija iz Splita [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-23 08:14:36 [main_article_id] => 0 [alias] => zlocinacka-organizacija-iz-splita [link] => /tag/zlocinacka-organizacija-iz-splita ) [1] => stdClass Object ( [id] => 620727 [name] => Dean Majstorović Điđi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-19 13:21:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dean-majstorovic-didi [link] => /tag/dean-majstorovic-didi ) [2] => stdClass Object ( [id] => 519051 [name] => Natalija Petković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => natalija-petkovic [link] => /tag/natalija-petkovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 277686 [name] => USKOK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uskok [link] => /tag/uskok ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TKO SE KOGA BOJI? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šef zločinačke iz Splita prijetio tužiteljici USKOK-a: ‘Skratit ću je za glavu!‘; Ona odbija odstupiti s njegova slučaja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26720678.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ilustracija: SD, Cropix [mainImageDesc] =>

Dean Majstorović se tereti da je tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smrću Nataliji Petković

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26720678.jpg [title] =>

Dean Majstorović se tereti da je tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smrću Nataliji Petković

Ilustracija: SD, Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/23797869.jpg [title] =>

Početak ponovljenog suđenja Deanu Majstoroviću i skupini optuženoj za organizirani kriminal

Jakov Prkić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/24682930.jpg [title] =>

Presuda Deanu Majstoroviću i ostalima

Nikola Vilić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/24601108.jpg [title] =>

Natalija Petković, zamjenica ravnatelja USKOK-a

Paun Paunović/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/25060923.jpg [title] =>

Zaplijenjena droga/Ilustracija

Zvonko Pavić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26717574.jpg [title] =>

Marihuana,oružje, pribor i novac zaplijenjeni u akciji/Ilustracija

Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Godinu dana nakon presude Deanu Majstoroviću (35) zvanom Điđi i šestorici, koji se prema optužnici USKOK-a terete za ustrojavanje zločinačke organizacije u Splitu, čeka se odluka Visokog kaznenog suda o žalbama. Osuđeni su ukupno na 39 godina zatvora, od čega je najvišu kaznu od 11 godina dobio Majstorović, naveden u optužnom aktu kao predvodnik.

Kako je i uobičajeno, na prvostupanjsku presudu su se žalile obje strane, i optuženici i USKOK kao tužitelj. Dok se čeka odluka o presudi, u pozadini se istovremeno odvija i druga pravna bitka kojom Dean Majstorović nastoji dobiti smjenu s klupe tužitelja, točnije, tužiteljice.

Naime, optužbu u slučaju protiv zločinačke organizacije zastupa Natalija Petković, zamjenica ravnateljice USKOK-a u Regionalnom uredu Split. No, ona je istovremeno i žrtva u kaznenom postupku zbog prijetnji koji se vodi nad Deanom Majstorovićem na Općinskom sudu u Splitu.

Prema toj optužnici, Dean Majstorović se tereti da je u ožujku 2019. godine tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smrću Nataliji Petković. Kada ga je Marina C.N. nazvala i tražila isplatu novca za kupoprodaju njenog stana, kazao joj je, navodi optužnica, da nije u Hrvatskoj, već da se nalazi u Italiji gdje je morao otići jer ga je Natalija Petković “stavila na spisak za hapšenje”.

---

image

Presuda Deanu Majstoroviću i ostalima

Nikola Vilić/Cropix
---

Izjavio je, stoji u optužnici, kako mu je već “zatvorila kućne prijatelje i da će joj se osvetiti tako što će je prebiti, skratiti za glavu, da će je ubiti, da će svakog likvidirati tko mu stane na put pa i Nataliju Petković”. To je ponavljao i u kasnijim telefonskim razgovorima s Marinom C.N., kada se ona nalazila u Luganu u Švicarskoj te u Pučišćima na otoku Braču o čemu je bila upoznata i Natalija Petković.

U srpnju 2020. godine je protiv njega podignuta optužnica zbog prijetnji službenoj osobi u svezi s njenim radom. Tri mjeseca po podizanju optužnice zbog prijetnji Dean Majstorović je zatražio izuzeće tužiteljice Petković s njegova predmeta u kojem ga tereti da je šef zločinačke organizacije iz Splita.

Pozvao se na Zakon o kaznenom postupku koji propisuje koji su razlozi za izuzećem suca ili suca porotnika, a koji se odnose i na državne odvjetnike i tužitelje USKOK-a. Izrijekom je navedeno kako je razlog za izuzećem suca ili tužitelja “ako je oštećen kaznenim djelom” ili “ako se dokažu okolnosti koje izazivaju sumnju u njegovu nepristranost”.

No, njegov zahtjev za izuzećem je odbijen kao neosnovan i to rješenjem koje je potpisala tadašnja ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić. Ona se pozvala na izjavu Natalije Petković koja je navela da sudski postupak zbog prijetnji nije utjecao na njen zakoniti i profesionalni rad u postupku zbog zločinačke organizacije te ne nalazi ni jedan razlog zbog čega bi tražila otklon, tj. izuzeće.

S njezinim navodima se složila i ravnateljica u svom rješenju u kojem je navela i kako Natalija Petković nije žrtva u predmetu zločinačke organizacije, već u drugom sudskom predmetu, te nema razloga da se izuzme iz rada na prvom. To Deana Majstorovića nije spriječilo da nastavi ustrajati na njenom izuzeću, ali su njegovi zahtjevi redom odbijeni od strane USKOK-a, a njihova rješenja su bila sve kraća.

---

image

Marihuana,oružje, pribor i novac zaplijenjeni u akciji/Ilustracija

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

U konačnici su jedino isticali kako je Natalija Petković žrtva u slučaju prijetnji, a ne u slučaju zločinačke organizacije te time može nastavit rad na njemu. To što je prijetnje uputio Dean Majstorović, koji je šef zločinačke u tom drugom predmetu, nisu smatrali spornim.

Žalio se on stoga i Državnom odvjetništvu RH koje mu je u studenom 2022. godine odgovorilo da prijedlog za izuzećem postavi sudu na kojem se vodi postupak, tj. Županijskom sudu u Splitu. Navedeno je tako u dopisu koji je Dean Majstorović dobio dok je bio u Zatvoru u Puli, a koji je potpisala Zorka Fumić, zamjenica glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

Zatražio je tada izuzeće od nadležnog splitskog suda, ali ponovno njegov zahtjev nije usvojen. Za to vrijeme se početkom ove godine na Općinskom sudu u Splitu nastavlja suđenje za prijetnje te bi iskaz trebala dati sama Natalija Petković, kao svjedok-oštećenik.

U sam postupak za procesuiranje prijetnji se ne ide ako žrtva ne potvrdi kako je kod nje izazvan osjećaj straha jer je to presudno obilježje kaznenog djela. Strah od prijetnji je inače razlog zbog kojeg se izuzeće prihvaća bez krzmanja, u navlas sličnim situacijama.

Primjerice, kada je Joško Božić Kudrić (42), početkom 2018. godine u pismima iz zatvora naveo prijetnje ubojstvom Vladimiru Živaljiću, sucu koji je tada vodio njegov slučaj na splitskom sudu. Odmah po saznanju za prijetnje, sudac Živaljić je zatražio i dobio izuzeće sa slučaja.

Iako nije bio žrtva kaznenog djela u slučaju u kojem je sudio Božiću Kudriću. Kasnije je Božić Kudrić odlukom drugog suca dobio pet godina zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede Nikoli Krmeku (20) u studenom 2015. godine od kojih je umro u bolnici dva tjedna poslije.

Ostaje nejasno po čemu se razlikuju kriteriji, ali osjećaj straha je subjektivna kategorija i nitko ne može tvrditi da se prenosi između različitih slučajeva s istim akterima, ako žrtva kaže suprotno. Nadređeni Natalije Petković su uvjereni kako strah od prijetnji u jednom predmetu nije i neće utjecati na njezin rad u drugom.

---

image

Natalija Petković, zamjenica ravnatelja USKOK-a

Paun Paunović/Cropix
---

Inače, prva presuda Deanu Majstoroviću i “zločinačkoj” iz studenog 2022. godine je pala kada su usvojene žalbe optuženika. Slučaj je vraćen na ponovno suđenje pošto je Visoki kazneni sud procijenio kako nije bilo dokaza za jedno razdoblje u kojem je djelovala zločinačka organizacija.

Druga presuda je objavljena u travnju prošle godine, a odluka o krivnji i zatvorske kazne su ostale iste. USKOK tereti sedmorku da su se organizirali polovinom 2019. godine radi planiranja ubojstva Tomislava Malenice (36) zbog duga od 270.000 eura, nastalog u sporu zbog prodaje droge.

Naizmjence su nadzirali stanove i kuće koje je koristio i pratili kretanje njegovih vozila. Iznajmio su stan u ulici Hrvatske mornarice u Splitu u zgradi gdje je i on boravio, stoji u optužnici. Zatim je jedan od njih nepoznatu osobu pod nadimkom Killer, koju su angažirali za ubojstvo, prevezao u BiH radi skrivanja i zametanja tragova, tvrdi tužiteljica USKOK-a.

Do ubojstva nije došlo jer je 6. studenoga 2019. godine netko pokušao ubiti Điđija te se od tada njihova meta krila u Njemačkoj. Kako bi zastrašili njegovu rodbinu i znatno oštetili njihovu imovinu, navodi optužnica, članovi organizacije su izrađivali molotovljeve koktele tako što su u staklene pivske boce stavljali šećer i benzin i trake od tkanine i ubacivali ih u njihove poslovne prostore.

Dean Majstorović je u istom razdoblju članovima zločinačke organizacije dao zadatak da kontinuirano iz Južne Amerike nabavljaju veće količine kokaina, a iz država Europske unije heroin i marihuanu pa su drogu trebali na našem području dalje preprodavati.

U svojim žalbama na drugu presudu sigurno su naveli i nedostatak dokaza, kao i u prvim žalbama, te se nadaju kako će i Visoki kazneni sud opet procijeniti kako je taj dio inkriminacije neosnovan. Nije poznato je li se prvooptuženi Dean Martedić žalio i na okolnosti zbog kojih smatra da je tužiteljica pristrana i zbog kojih je tražio izuzeće.

---

image

Početak ponovljenog suđenja Deanu Majstoroviću i skupini optuženoj za organizirani kriminal

Jakov Prkić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ilustracija: SD, Cropix Jakov Prkić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Paun Paunović/Cropix Zvonko Pavić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Ilustracija: SD, Cropix

Dean Majstorović se tereti da je tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smrću Nataliji Petković

Jakov Prkić/Cropix

Početak ponovljenog suđenja Deanu Majstoroviću i skupini optuženoj za organizirani kriminal

Nikola Vilić/Cropix

Presuda Deanu Majstoroviću i ostalima

Paun Paunović/Cropix

Natalija Petković, zamjenica ravnatelja USKOK-a

Zvonko Pavić/Cropix

Zaplijenjena droga/Ilustracija

Vladimir Dugandžić/Cropix

Marihuana,oružje, pribor i novac zaplijenjeni u akciji/Ilustracija

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/sef-zlocinacke-iz-splita-prijetio-tuziteljici-uskok-a-skratit-cu-je-za-glavu-ona-odbija-odstupiti-s-njegova-slucaja-1370109 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5ff45244e1842566cda794db9dd05877bfca7974 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0ef+zlo%C4%8Dina%C4%8Dke+iz+Splita+prijetio+tu%C5%BEiteljici+USKOK-a%3A+%E2%80%98Skratit+%C4%87u+je+za+glavu%21%E2%80%98%3B+Ona+odbija+odstupiti+s+njegova+slu%C4%8Daja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsef-zlocinacke-iz-splita-prijetio-tuziteljici-uskok-a-skratit-cu-je-za-glavu-ona-odbija-odstupiti-s-njegova-slucaja-1370109 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsef-zlocinacke-iz-splita-prijetio-tuziteljici-uskok-a-skratit-cu-je-za-glavu-ona-odbija-odstupiti-s-njegova-slucaja-1370109 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TKO SE KOGA BOJI? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaTKO SE KOGA BOJI?

Šef zločinačke iz Splita prijetio tužiteljici USKOK-a: ‘Skratit ću je za glavu!‘; Ona odbija odstupiti s njegova slučaja

7. ožujka 2024. - 11:37
Dean Majstorović se tereti da je tijekom telefonskog razgovora s Marinom C.N. izrekao prijetnje smrću Nataliji PetkovićIlustracija: SD, Cropix

Godinu dana nakon presude Deanu Majstoroviću (35) zvanom Điđi i šestorici, koji se prema optužnici USKOK-a terete za ustrojavanje zločinačke organizacije u Splitu, čeka se odluka Visokog kaznenog suda o žalbama. Osuđeni su ukupno na 39 godina zatvora, od čega je najvišu kaznu od 11 godina dobio Majstorović, naveden u optužnom aktu kao predvodnik.

Kako je i uobičajeno, na prvostupanjsku presudu su se žalile obje strane, i optuženici i USKOK kao tužitelj. Dok se čeka odluka o presudi, u pozadini se istovremeno odvija i druga pravna bitka kojom Dean Majstorović nastoji dobiti smjenu s klupe tužitelja, točnije, tužiteljice.

Naime, optužbu u slučaju protiv zločinačke organizacije zastupa Natalija Petković, zamjenica ravnateljice USKOK-a u Regionalnom uredu Split. No...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 22:59