StoryEditorOCM
Crna kronikaIZGREDNIK PONAVLJAČ

Peti put Splićanina uhitili jer je pijan radio nered: noćio u pritvoru i dobio zabranu dolaska u diskont na Pazdigradu

Piše P. Č.
24. studenog 2023. - 22:32

Općinski prekršajni sud u Splitu kaznio je 33-godišnjeg Splićanina uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od 30 dana zbog remećenja javnog reda i mira. Splićanin je početkom ovog mjeseca u večernjim satima u splitskom kvartu Pazdigrad ispred lokalne trgovine u alkoholiziranom stanju vikao nerazgovijetnim i nepovezanim riječima na prolaznike i kupce.

Pošto je kod istih prouzročio osjećaj uznemirenosti odlučili su se pozvati policiju koja je Splićanina privela i odvela u pritvor. Zadržan je u pritvoru do triježnjenja te pušten na slobodu idućeg dana.

Izrečena mu je mjera zabrane približavanja diskontu ispred kojeg je vikao u trajanju od tjedan dana. Sud je odlučio uzeti u obzir kao otegotnu okolnost činjenicu da je do sada kažnjavan čak četiri puta zbog istog prekršaja – remećenja javnog reda i miru u alkoholiziranom stanju.

Kao olakotnu okolnost je uzeo u obzir činjenicu da je iskazao kajanje i želju za popravljanjem i vraćanjem u normalni život. Sud je Splićaninu odredio uvjetnu kaznu u trajanju od 30 dana tj. ako u idućih godinu dana ne počini novi prekršaj kaznu neće morati odslužiti.

Ali, ako prekršaj ponovi dva dana provedena u pritvoru uračunati će mu se kao već odsluženi dio kazne. Sud je u cijelosti oslobodio Splićanina plaćanja troškova prekršajnog postupka, smatrajući da bi njihovim plaćanjem bilo dodatno pogoršano njegovo već ionako loše imovinsko stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:01