StoryEditorOCM
Crna kronikadebeli dosje

Nepopravljivi diler i nasilnik prebio momka bejzbol palicom. Bunio se protiv Bilica jer postaje otac i osniva OPG?!

12. srpnja 2023. - 19:18

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je na jednomjesečno "hlađenje" na splitske BIlice 30-godišnjeg Denisa B. koji je u srijedu priveden zbog sumnje da je pokušao nanijeti tešku tjelesnu ozljedu 26-godišnjem I. P.-u kojeg je prije više od mjesec dana pretukao bejzbol palicom.

Početkom lipnja oko 19 sati je na cesti u ulici Dračevac pred više ljudi drvenom palicom izmlatio žrtvu po glavi i tijelu. Motiv za sad nije poznat, a za to je nedjelo propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Denis B. je na sud doveden u pratnji troje policajaca i, što se baš često ne viđa kod privođenja pred suca istrage, imao je ruke vezane lisičinama na leđima.

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 30-godišnji muškarac 4. lipnja 2023. godine na području Splita zatražio od oštećenog da se sastanu nakon čega ga je udarao drvenom palicom nanijevši mu ozlijede na glavi i tijelu - službeno su izvjestili iz splitske policije.

Kako smo doznali, njegov branitelj Vinko Gulišija protivio se određivanju istražnog zatvora pokušavajući uvjeriti suca da je njegov klijent zbog ovog djela uhićen prije mjesec i pol dana kada ga se teretilo za prekršaj protiv javnog reda i mira te da njegovom klijentu i njemu nije jasno zašto ga sad policija tereti za kazneno djelo. Posebice jer je policija podnijela posebno izvješće, a ne kaznenu prijavu, pa odvjetnik smatra kako niti oni nisu sigurni što bi to njegov klijent počinio. Uvjeravanju suca istrage nije pomoglo niti to što je Denis B. izdržao kaznu za posljednje djelo iz 2018. godine za koje je osuđen, osnovao je svoj OPG i uskoro će postati otac, a tvrdi i da je u dobrim je odnosima s žrtvom.

Sudac istrage je, pak, ocijenio, uz ostalo i na temelju snimke na kojoj se vidi premlaćivanje da ga treba ponovno poslati iza rešetaka. Jedan od argumenata je i da je do sad višestruko osuđivan i uvjetno i bezuvjetno, no da ništa nije pomoglo pa je i ovo djelo počinio dok je bio u roku provjeravanja jer je baš za nanošenje teške tjelesne ozljede osuđen u siječnju 2021. godine na godinu dana uvjetno s rokom kušnje od pet godina.

U posljednjih desetak godina Denis B. je na sudovima u Splitu, Šibeniku, Kninu osuđivan zbog teških krađa, krivotvorenja isprave, tjelesne ozljede, krađa, a dio tih bezuvjetnih kazni mu je zamijenjen radom za opće dobro. Jedna od bezuvjetnih kazni bila je ona s kraja studenog 2018. godine od godinu i 10 mjeseci i to zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja.

Naime, u srpnju te godine policija ga je uhitila s 826 grama kokaina, strojnicom "Gorenjka", kalibra 5,56 mm s prigušivačem i spremnikom sa streljivom. U njegovom Audiju nađena su i dva pištolja marke Beretta, kalibra 6,35 mm, tzv. damski pištolji, dva mobitela i nešto manje od 100 tisuća kuna u raznim valutama.

Nađena je i oprema za daljnju distribuciju droge te kilogram nepoznate praškaste materije koja se vjerojatno koristila za povećanje mase kokaina. Teretilo ga se da je prodavao kokain i kilogram marihuane.

U studenom 2020. godine ranjen je nakon što mu je u kuću na Dračevcu oko 22.30 sati upao naoružani napadač maskiran fantomkom koji ga je pogodio hicima iz pištolja. On je ranjen pobjegao skočivši kroz prozor, a s njim je tada u kući bila 31-godišnja djevojka koja nije ozlijeđena. Tada se po kuolarima pričalo se da je to upozorenje zbog navodnog duga i da su napadača naručili Crnogorci s kojima je poslovao. Naravno, on je šutio, a napadač do danas nije otkriven.

Godinu dana nakon ranjavanja, sredinom studenoga 2021. godine, u njegovoj kući pronađeno je 24 kilograma i 469 grama droge marihuane koja je bila uskladištena u bačvama, plastičnim kontejnerima i PVC vrećicama, tri digitalne vage za precizno mjerenje, pištolj i 131 komad raznog streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:00