StoryEditorOCM
Crna kronikaBlago je kaznili

Mirna (30) u dva ujutro vozila pijana: ‘Stvarno sam popila par pića, ali cijeli dan nisam ništa jela‘. Dobro je prošla

Piše Vijesti SD
13. travnja 2024. - 14:30

Mirna je iza ponoći ulovljena kako vozi pijana. Sutkinja joj je na koncu malo progledala kroz prste.

Prema pravomoćnoj presudi, Mirna (30) je potkraj listopada oko 2 ujutro u Zagrebu upravljala osobnim vozilom krećući se Palmotićevom ulicom u smjeru juga te je alkotestiranjem utvrđeno da ima alkohola u koncentraciji od 0,93 promila, piše danica.hr.

Mirna je priznala da je malo popila, ali ponudila je i objašnjenje za toliku koncentraciju.

"Bila sam na rođendanu prijateljice i stvarno sam popila par pića. Ali, cijeli dan nisam ništa jela", branila se djevojka.

Od sutkinje je zatražila da joj ne izriče zabranu upravljanja jer joj auto treba za posao te da ne bude prestroga kod izricanja novčane kazne jer bi to ugrozilo njezinu egzistenciju. Obećala je da više neće voziti pijana.

Kazna minimalna

Premda je za tu koncentraciju propisana novčana kazna u rasponu od 390 do 660 eura, sutkinja je Mirnu kaznila sa 160 eura, i to unatoč tome da je već bila kažnjavana za prometne prekršaje. Ako sve podmiri u u roku od 30 dana, treba platiti samo 107 eura.

Sutkinja je kao olakotno uzela dosadašnju nekažnjavanost vozačice za takav prekršaj, pa joj je ublažila novčanu kaznu ispod najniže propisane jer je "uvjerenja da će to utjecat na svijest okrivljenice da više ne čini ovakva niti slična djela prekršaja u prometu".

"Ovdje se radi o izoliranom prekršaju, s obzirom na dosadašnju nekažnjavanost za opisani prekršaj i utvrđenu koncentraciju alkohola, pa na vozačicu nije potrebno primijeniti zaštitnu mjeru zabrane upravljanja", zaključila je prekršajna sutkinja, piše danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:26