StoryEditorOCM
Crna kronikadivljački napad

Maskirani torcidaši na A1 kamenjem i bengalkama zasuli autobus s nikšićkim navijačima, mladić se BMW-om zabio u njega

24. srpnja 2023. - 13:59

Splitska policija kazneno je, zbog dovođenja u opasnost života i imovine tridesetak putnika i vozača autobusa crnogorskih registracija koji je prevozio navijače FK Sutjeska iz Nikšića, prijavila 23-godišnjeg F.E. iz Karlovca i to nakon što je u petak 21. srpnja na autocesti A1 svojim automobilom udario u navedeni autobus kako bi ga natjerao da se zaustavi, a samo prisebnom reakcijom vozača nije došlo do veće tragedije.

Navijači nikšićkog kluba bili su u Hrvatskoj na proputovanju, vraćali su se s gostovanja svoje momčadi koja je dan prije, u četvrtak, u San Marinu remizirala odigravši kvalifikacijsku utakmicu za Europsku konferencijsku ligu protiv domaćeg "Cosmosa".

Prijavljenom mladiću za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

► Na ovom linku pogledajte i fotografije: 

Evo i fotografija: mladić BMW-om namjerno udario u autobus pun mladih Crnogoraca, osumnjičenog pustili ga na slobodu!

Nakon što je tijekom petka poslijepodne uhićen na šibenskom području doveden je u splitsku policiju te je obavljena kriminalistička obrada nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. U subotu je priveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odakle je pušten da se brani sa slobode bez da je bilo prijedloga za određivanje istražnog zatvora.

Dakle, policija sumnjiči mladića da se tog petka oko 12 sati autocesti A1 vozio u svom 17 godina starom BMW-u karlovačkih registracijskih oznaka iz smjera Zagreba u pravcu Dubrovnika te je u jednom trenutku primjetio autobus crnogorskih registracijskih oznaka u kojem je bilo 29 navijača "Sutjeske" i dva vozača.

Na odmorištu Dobra između čvora Bosiljevo i Ogulin u svoj je automobil primio, prema kaznenoj prijavi, dvojicu nepoznatih pripadnika Torcide, a onda je zasada nepoznatoj osobi dojavio da organiziraju i pripreme napad na autobus. Nastavio je s vožnjom, zaustavio se na jednom odmorištu te je nepoznatoj osobi i dalje dojavljivao lokaciju crnogorskog autobusa.

Policija je utvrdila da je potom oko 12.30 sati, tri kilometra prije čvora Šestanovac, veća grupa nepoznatih maskiranih osoba preskočila zaštitnu ogradu na autocesti te je kamenjem i bengalkama "zasula" nikšićki autobus. Iznenađen iznenadnom "kišom" opasnih predmeta, vozač ih je pokušao izbjeći te je skrenuo s desne u lijevu kolničku traku.

Policija je nadalje mladića prijavila da je u tom trenutku on svojom lijevom stranom vozila udario u prednju desnu stranu autobusa želeći ga zaustaviti kako bi se napad kamenim projektilima mogao nastaviti. Od tog se udarca autobus odbio te je prednjim i stražnjim kotačima udario u rubnik ceste, a vozač je zahvaljujući prisebnosti i vještom manevru uspio "grdosiju" ostaviti na cesti te je nastavio voziti najvećom brzinom do Graničnog prijelaza Veliki Prolog gdje je obavijestio policiju o onome što se dogodilo. U suludom napadu samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen.

Kako smo doznali, mladić je u obrani pred zamjenicom ODO-a negirao da je počinio ono za što ga se tereti tvrdeći da je u automobil kojim je išao na more zaista primio dvojicu momaka, no da nije imao pojma tko su oni niti je on bilo što dogovarao. Nadalje je kazao i da je vozio svojom trakom te je ispred sebe vidio autobus kako "leluja" pa ga je pokušao izbjeći, no nije uspio te je došlo do sudara.

- Ne postoji osnovana sumnja da je moj klijent počinio kazneno djelo za koje ga se tereti i to ćemo dokazati u daljnjem tijeku postupka. A da je tome tako svjedoči i činjenica da je pušten da se brani sa slobode bez da je privođen sucu istrage - kazao nam je mladićev splitski odvjetnik Toni Marinković.

Predstojeća državnoodvjetnička istraga tijekom koje će se, što je logično, pregledati mladićev mobitel da bi se vidjela njegova komunikacija u kritično vrijeme te će se izuzeti snimke nadzornh kamera s dionica autoceste koje se u prijavi spominju.

Splitska policija, naveli su, nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi pokušali utvrditi identiete ostalih maskiranih napadača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:26