StoryEditorOCM
Crna kronikastravično

Horor u Beču: djevojčica se srušila na sudu, kad je izašla, jedan od 17 silovatelja joj se smijao

Piše Vijesti SD
22. ožujka 2024. - 11:15

Nastavljaju se mučni trenutci za 13-godišnju djevojčicu koju je u Beču mjesecima silovalo 17 mladića prije nego ih je prijavila u listopadu prošle godine. Među njima su mladići koji imaju austrijsko, sirijsko, tursko, bugarsko, makedonsko i srpsko državljanstvo. Imaju od 13 do 19 godina, piše Fenix magazin. 

Slučaj je dospio na naslovnice diljem zemlje, a njemački RTL piše kako je sud u četvrtak trebao ispitati djevojčicu o zlostavljanju, no ispitivanje je prekinuto jer je 13-godišnjakinja cijelo vrijeme neutješno plakala, jecala, a naposljetku se onesvijestila.

Žrtvu su izveli iz dvorane, a u hodniku suda ju je čekao jedan od počinitelja (13) i podrugljivo joj se smijao. Nije ništa rekao, ali djevojčica se vidno uplašila kad ga je vidjela. Kako javlja RTL, 13-godišnjak je prethodno ispitan na sudu, a sudac mu je nakon ispitivanja rekao neka ide kući. No, on je očito čekao djevojčicu u zgradi suda i to nitko od odgovornih nije primijetio.

Dječak je jedan od onih za koje se tvrdi da su zlostavljali djevojčicu na stubištu.

Djevojčica je na sudu bila u pratnji odvjetnika. Njezinih roditelja nije bilo. Njezina je majka već u jednom intervjuu izjavila kako želi kćer poštedjeti dodatnih trauma da pred njom otkriva detalje zločina.

Djevojčica će na sljedećem ispitivanju krajem travnja dalje svjedočiti o zločinima, uključujući i grupna silovanja u hotelskoj sobi. Prema riječima njezinog odvjetnika, najstariji član grupe rezervirao je hotelsku sobu. Kada je tada 12-godišnjakinja ušla u sobu, već ju je čekalo nekoliko dječaka koji su je potom napali. Naređeno joj je da se razodjene i nije joj dopušteno da ode iz hotelske sobe. Tinejdžeri su je navodno napali jedan za drugim.

Majka nije željela slušali o grupnom silovanju

Tijekom ispitivanja djevojčicu je pratio samo njezin odvjetnik. Roditelji 13-godišnjakinje nisu bili nazočni na ispitivanju. Majka je kazala kako ne želi da njezina kći mora pred njom otkrivati ​​sve jezive detalje zločina, i time joj dodatno stvarati traumu te ju želi pustiti da sama svjedoči.

– Nažalost, danas nije puno proizašlo iz saslušanja žrtve. Trebala je posvjedočiti o tri slučaja koja je već detaljno opisala policiji. Nažalost, nije svjedočila jer se zbog plača onesvijestila na sudu, rekao je odvjetnik djevojčice.

Nastavak ispitivanja 13-godišnjakinje zakazan je za 26. travnja. Tada bi trebala govoriti o grupnom silovanju u hotelskoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:31