StoryEditorOCM
Crna kronikaboji se i za obitelj

Epidemiolog Kaić otkrio da mu prijeti ‘bolesno opsjednuta‘ osoba koja ima velik utjecaj i puno novca: Strahujem za život

Piše Hina
10. siječnja 2024. - 14:50

Ministar zdravstva Vili Beroš osudio je u srijedu prijetnje koje je epidemiolog Bernard Kaić objavio da prima na svom facebooku, izrazivši uvjerenje da situacija nije ozbiljna i da će se riješiti, dodavši da je to nešto s čime se netko tko se bavi javnim aktivnostima mora suočiti.

"Kako drugačije mogu reagirati nego osuditi takve prijetnje. To nije niti primjereno, niti uobičajeno, niti način funkcioniranja. Ali se s time susrećemo", rekao je Beroš na konferenciji za medije na kojoj se osvrnuo na današnje istupe liječničkih udruga i sindikata.

Specijalist epidemiologije i voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić u postu na facebook profilu izrazio je zabrinutost za svoj život i sigurnost te njegovih bližnjih. Ne navodeći poimence o kome se radi, Kaić je napisao da ga prati "bolesno opsjednuta" osoba koja ima znatan društveni utjecaj i jako puno novaca. 

Kako se vidi u komentarima koje je objavio, spominju mu užu obitelj na vrlo ružan način i žele mu smrt. 

Beroš je rekao je da je upoznat sa situacijom u vezi s Kaićem te izrazio uvjerenje da situacija nije ozbiljna i da će se riješiti.

"I osobno sam izložen prijetnjama, ali to ne apostrofiram svaki dan. To je jednostavno nešto s čime se netko tko se odluči baviti javnim aktivnostima mora suočiti", kazao je ministar zdravstva.

"To u svakom slučaju osuđujem i činjenica je da svaku ozbiljniju prijetnju prijavljujemo institucijama koje po tome postupaju. S obzirom da sam upoznat sa specifičnim elementima navedenog slučaja, mislim da će se to riješiti", dodao je.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:03