StoryEditor
Crna kronikajednoglasna odluka

Boban: Isključili smo solinskog vijećnika iz HDZ-a. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije

Piše PSD
20. travnja 2020. - 14:31
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Predsjednik gradskog odbora HDZ-a Solin Blaženko Boban oglasio se u vezi slučaja obiteljskog nasilja, podsjetimo, određen je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem solinskom gradskom vijećniku HDZ-a i prvom čovjeku DVD-a Vranjic.

Policija je uhitila solinskog gradskog vijećnika HDZ-a jer ga sumnjiče da je u srijedu navečer, oko 22 sata, kako su izvjestili "na području grada Solina fizički napao 45-godišnjakinju koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda".

- Poštovani, odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a Solina, po hitnom postupku sam sazvao telefonsku sjednicu G.O. HDZ grada Solina na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke. Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje, te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja.

- Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije i svih nas duboko zgražanje. Kako HDZ Solina neće i ne želi  tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku G.O. grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije - piše u priopćenju tajništva HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 16:31