StoryEditor
Vaterpolonimalo optimistično

Vaterpolski prvak ‘zamrznuo‘  aktivnosti : Improviziramo, a bojim se da je sezona gotova

23. ožujka 2020. - 13:03

Bazen u Gružu je zatvoren, kao i svi drugi sportski objekti u Dubrovniku. Hrvatski prvak Jug Adriatic osiguranje je prekinuo s treninzima

- Pratimo upute s državne i lokalne razine vezano za situaciju u kojoj se nalazimo, te se po tome ravnamo. U kontaktu smo sa svim našim selekcijama, igračima, od najmlađih do najstarijih, te pratimo jesu li svi u redu. Što se tiče treninga, koje ne održavamo već desetak dana, igrači prve momčadi su aktivni kod svoje kuće, kao i sportaši cijelog svijeta, a što možemo vidjeti po društvenim mrežama, te način na koji oni održavaju formu. Naravno, nisu to pravi treninzi. Oni će biti mogući tek kad se opet budemo mogli okupljati, pa i u manjim skupinama. Konkretno nama, koji smo vezani za bazen, vodu, trening bez bazena je improvizacija. Ništa drugo –istaknuo je Vjeko Kobešćak, jugov šef struke.

Dubrovački sastav je izborio prvo mjesto u ligaškom dijelu Regionalne lige, te je zaradio time domaćinstvo Final foura, koji se trebao igrati u Gružu 3. i 4. travnja. U skupini europske Lige prvaka odavno se ne postavlja pitanje hoće li biti sudionik završnog turnira, Final 8, već hoće li dobiti bitku s Barcelonetom i Olympiacosom za prvo mjesto u skupini. Naravno, sve to je sad, kao i završnica domaćeg prvenstva, u drugom planu.

- Kad je sve idealno, uzmimo završetak nekog velikog natjecanja nakon kojeg igrači dobiju odmor dva, tri tjedna, njima za vratit se u formu treba 40-ak dana treninga da bi dosegnuli nivo koji im je potreban za natjecanje. Ovo, svi smo tog svjesni, nije normalna situacija. Mi nemamo datum kad će ova situacija završiti, tj. kad ćemo nastaviti s treninzima i natjecanjima. I kad to ne znamo, teško je bilo što reći.

- Odluka kad će se održati Olimpijske igre ključna je za naš sport. Sve se više manje odgodilo. Po meni, prateći događanja u svijetu, nije realno da se Igre u Tokiju održe u predviđenom treminu, a sve dok ne bude odluke – što će biti s OI – teško mi možemo nešto odlučiti. Međutim, sve to nećemo moći znati prije nego se vratimo u normalan život. Sve dok se to ne dogodi, ne možemo razgovarati ni o Igrama, a samim time ni što će biti s nastavkom klupske sezone – zaključio je Kobešćak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 10:01