StoryEditor
Vaterpolonema obradovića

Jug oslabljen u Rusiji traži pobjedu protiv Sinteza

Piše Tonči Vlašić
4. ožujka 2020. - 14:05
Split, 081119. Bazen Poljud. 4. kolo vaterpolske Lige prvaka, VK Jadran Split - VK Jug AO. Na fotografiji: klupa Juga.Duje Klarić/HANZA MEDIA

Doputovali su u Kazan jučer u tri ujutro po lokalnom vremenu, a napustit će ga sutra u tri ujutro. Hoće li se vratiti s tri boda?

- Vjerujem kako hoćemo. To nam je cilj. Po to smo i stigli u Rusiju – istaknuo je Jugov trener Vjeko Kobešćak. 

Hrvatskog prvaka čeka Sintez, koji je na začelju skupine sa samo tri boda. Ruska momčad je bodove osvojila kod kuće samo protiv splitskog Jadrana, koji je pak iznenadio jugaše u Poljudu, a da nije, sad bi momčad trenera Vjeka Kobešćaka bila vodeća.

Ali, i unatoč tom kiksu u Splitu, zahvaljujući uspjesima u ostalim utakmicama, momčad iz Gruža je na visokom drugom mjestu, te ukoliko nastavi svoj pobjednički niz u 2020. godini u skupini europske Lige prvaka, dobije i treću utakmicu (Olympiacos kod kuće, Szolnoki u gostima), i dalje će biti u igri da, kao i prošle sezone, osvoji skupinu.

Jug nije kompletan. Paulo Obradović, koji je u subotu u Poljudu u utakmici sa splitskim Jadranom osjetio bol u vratu, leđima, ostao je kod kuće. Svi ostali su spremni. Prvi ogled ove sezone između Juga i Sinteza, koji se odigrao u Gružu, pamtit će se po činjenici da je Jug na početku druge četvrtine vodio sa čak 9:0 (završilo je 18:10).

- Kazan ima četiri, pet igrača, koji igraju ili su igrala za rusku reprezentaciju. Plivački su moćni. Imaju odličnog ljevaka, imaju dva odlična centra, Lisunov i Dereviankin. Lijeva strana im je isto dobra – istaknuo je Daniil Merkulov, ruski reprezentativac u kapici Jug AO.

Utakmica počinje u 18 sati po našem vremenu.

#JUG AO

Izdvojeno

23. lipanj 2020 15:43