StoryEditorOCM
Tenistreći ove godine

Hrvatski par Nikola Mektić i Mate Pavić slavili su na turniru u Eastbourneu, dobili su Ivana Dodiga i Austina Krajiceka

Piše Hina
30. lipnja 2023. - 18:12

Nikola Mektić i Mate Pavić svladali su Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka sa 6-4, 6-2 u finalu ATP 250 turnira na travnatoj podlozi u engleskom Eastbourneu, čime su došli do svog trećeg naslova u ovoj godini, a ukupno 17. zajedničkog od 2021. kad je započeka njihova suradnja.

Dodigov i Krajicekov pobjednički niz je tako zaustavljen nakon 13 mečeva u kojima su bili bez poraza i putem osvojili prvi zajednički Grand Slam naslov u Roland Garrosu te slavili na ATP 500 turniru u londonskom Queen‘s Clubu.

Mektić i Pavić su odigrali odličan meč i bili bolji u ključnim trenucima. Iskoristili su tri od četiri prilike za oduzimanje servisa, a spasili sve tri koje su imali njihovi suparnici. ‘Break‘ na servis Ivana Dodiga pokazao se ključnim za prvi set, jer je hrvatsko-američki par propustio priliku za povratak u rezultatsku ravnotežu u šestom gemu te još dvije u desetom gemu, oba puta kad je na servisu bio Mektić.

Dodig i Krajicek su u drugom setu poveli 2-1 spasivši jednu ‘break-loptu‘, ali su u preostalih pet gemova osvojili svega četiri poena i tako ostali bez 14. pobjede u nizu i trećeg uzastopnog naslova. Ostali su na četiri naslova u ovoj sezoni, a sedam kao par otkako su se spojili prošle godine. Ivan Dodig je u odigrao svoje 50. finale u konkurenciji muških parova i ostao na 23. naslova.

Nikola Mektić je u svom 40. finalu osvojio 15. trofej, a Mate Pavić je iz svog 64. finala po 35. put izašao kao pobjednik.

Oba će para s velikim ambicijama krenuti prema Wimbledonu, gdje su Dodig i Krajicek drugi nositelji, a Mektić i Pavić u statusu devetih nositelja. Dodiga i Krajiceka u prvom kolu čeka obračun protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika i Australca Lukea Savillea, dok će wimbledonski pobjednici iz 2021. ovogodišnji nastup u All England Clubu započeti protiv Brazilca Marcela Demolinera i Nizozemca Matwea Middelkoopa. Kako se Mektić i Pavić te Dodig i Krajicek ponovno nalaze u suprotnim dijelovima ždrijeba, moguć je njihov novi susret u finalu Wimbledona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:25