StoryEditorOCM
Strani nogometkriza bez kraja

Nastavak propasti posrnulog velikana: dva Hrvata opet ostala bez trenera, zadnji u prvenstvu

Piše HINA
30. studenog 2023. - 16:33

Francuski nogometni velikan Lyon, koji se nalazi na posljednjem mjestu ljestvice nakon 13 odigranih kola, a za kojega ove sezone nastupaju hrvatski braniči Duje Ćaleta-Car i Dejan Lovren, otpustio je trenera Fabija Grossa što je već druga trenerska smjena u klubu ove sezone.

Grosso je sredinom rujna na klupi Lyona zamijenio Laurenta Blanca koji je u prva četiri kola osvojio samo bod, no u devet utakmica pod Grossovim vodstvom "lavovi" su upisali tek jednu pobjedu, tri remija i pet poraza pa su i dalje na samom dnu ljestvice sa sedam osvojenih bodova, tri manje od 17. Clermonta, a pet manje od 15. Toulousea koji drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

U posljednjem je kolu Lyon proteklog vikenda izgubio na svom terenu od Lillea sa 0-2.

Prije mjesec dana Grosso je zadobio ozljede lica od krhotina stakla koje su ga zasule nakon što su navijači Marseillea kamenovali autobus s igračima i vodstvom Lyona tijekom putovanja od hotela do stadiona i zbog toa neko vrijeme nije niti mogao voditi momčad.

Ovo je peta trenerska smjena u Lyonu u posljednje četiri godine, a ta nestabilnost proizlazi i iz krize vođenja kluba nakon što je stigao novi vlasnik Amerikanac John Textor koji je zamijenio najsupješnijeg predsjednika u povijesti kluba Jean-Michela Aulasa.

U subotnjem dvoboju 14. kola protiv Lensa momčad bi trebao voditi Pierre Sage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:38