StoryEditorOCM
Strani nogometnovi izazovi

Dambrauskasu se nakon otkaza smiješi novo radno mjesto, a o novom angažmanu razmišlja i još jedan Hajdukov bivši trener

Piše Sport SD
25. siječnja 2024. - 15:17

Posljednji stranac na klupi Hajduka bio je Valdas Dambrauskas čiji je otkaz izazvao podijeljena mišljenja kod navijača. Presudio mu je niz loših rezultata na ulazu u prošlu sezonu i na koncu remi na Šubićevcu protiv Šibenika. Otišao je iz Hajduka nakon 38 utakmica s osvojenim trofejom Kupa, a isti broj utakmica proveo je i u svojoj grčkoj avanturi.

Nedugo nakon otkaza na Poljudu pronašao je Litavac još jedan angažman na Mediteranu i to na Kreti u OFI-ju. Grčki klub je vodio od kraja listopada 2022. do prosinca 2023. godine, a bodovno je to bilo lošije nego u Hajduku pa je i tamo došlo do razlaza. 

Čini se da neće još dugo biti bez posla bivši trener ‘bijelih‘ jer njegovo ime se veže uz klupu latvijske reprezentacije. Kako navode tamošnji mediji, bivši strateg Ekranasa, Žalgirisa, RFS-a, Gorice, Ludogoreca te Hajduka i OFI-ja favorit je među četiri kandidata za preuzimanje nacionalne vrste Latvije.

Latvijci su ostali bez izbornika nakon što je raskinut radni odnos s Dainisom Kazakevičsom koji je u kvalifikacijama za Euro 2024. u skupini s Hrvatskom, Turskom, Walesom i Armenijom pobijedio samo jednom u osam utakmica. Odluku o novom izborniku predsjednik tamošnjeg saveza Vadims Lašenko donijet će u veljači.

Izbornička funkcija golica još jedno bivšeg trenera Hajduka, a riječ je Jensu Gustafssonu kojeg je Dambrauskas naslijedio na Poljudu. Švedska intenzivno traga za novim izbornikom, a dosad je savez odbilo sedam kandidata pa su se okrenuli između ostalih i Gustafssonu. Problem im može predstavljati odšteta za njega s obzirom na to da je aktualni trener poljskog Pogona, a razmatraju i kao opciju Jona Dahla Tomassona te legendu Henrika Larssona

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:31